20 Mart 2019 Çarşamba

Kocaelispor 2 Diyarbekirspor 1


Kocaelispor'un peşinde olmaya devam ediyorum. Kocaelispor'un Diyarbekirspor'u 2-1 yendiği maçta yine tribündeydim.

Kocaelispor 4 maçlık dönemde 3 yenilgi aldıktan sonra çıktığı 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Beraberlik aldığı Bağcılar deplasmanında da öne geçtiğini söyleyeyim. O maçı da alsa şu an başka şeyler konuşuyor olurduk.

Diyarbekirspor. Ligde 6.sırada yer alan ve play-off'u zorlayan bir takım. Kocaelispor ise play-off'u garanti olarak görse de neden şampiyon olarak çıkmayalım diye düşünüyor. 

Maç; Tam beklediğim gibi geçti. Rakip play-off mücadelesi ile oldukça istekli, Kocaelispor ise Burak Süleyman'ın ayağına bakan bir yapıda olunca maç oldukça zor geçti. Zaman zaman Kocaelispor daha net fırsatlar yakalasa da maç boyunca oyuna hakim olan taraf Diyarbekirspor'du. Yine de taraftar baskısı ve son dakikaların verdiği stres ile beraber iyice geri çekilen Diyarbekirspor karşısında Sinan Pektemek'in golü geldi ve sahadan 2-1 galibiyetle ayrılan taraf Kocaelispor oldu. Aslında 10.dakika gelen Burak Süleyman golüyle Kocaelispor maçı kolaylaştırabilirdi ama olmadı.

Burak Süleyman biraz kilo verse ya da üst liglerde yer alan bir takımda oynasa neler yapar çok merak ediyorum. Bu kadar teknik oyuncu kolay kolay yetişmiyor. Son yıllarda Kocaelispor'un yıldızı. Ayrıca tarih boyunca Kocaelispor forması giymiş en faydalı futbolculardan biri.

Hamza Mutlu tüm liglerde forma giyen bir futbolcu. Hatta Türkiye rekorunun sahibi. Ancak olmuyor. Maç boyunca toptan kaçıyor, kendini kanada atıp bekliyor, top gelince kaptırıyor. Şu an Kocaelispor'a faydası yok. Henüz 32 yaşında ancak 40 yaşında gibi oynuyor.

35 yaşındaki Sinan Pektemek ve 24 yaşındaki Burak Süleyman'ın 8'er golü var. Burak'ın golleri ölçü değil, sahada çok şey katıyor.

Diyarbekirspor'un ilk 11'inde Diyarbakır doğumlu futbolcu yoktu. İlginç bir detay. Kocaelispor ise tam tersi neredeyse tamamen İzmitli futbolcular. 

Tribün; Havanın da güzel olması ile beraber bilet satılan tribünlerin neredeyse tamamı doldu. Evet ben daha dolu tribünler görmek istiyorum ama 3.ligde buna da şükür. Ayrıca stat yerine ulaşım gerçekten zor. Toplu taşıma yetersiz, ciddi park sorunu var. Yürüyerek gidilebilecek mesafede değil. Tüm bunlara rağmen iyi seyirci geliyor. Yine iyi başladı tribünler ve yine performansı düştü. Açıkcası eski statta çok daha sağlam tribünler oluyordu. Hodrimeydan grubu neden böyle olduğu konusunda bir fikir toplantısı yapabilir. Ayrıca hep tekrarlıyorum Derinceliler denilen grup ile ayrı olmak Kocaelispor'a hiçbir şey kazandırmıyor. Keşke mümkün olsa da aynı tribüne girseler.

Takımlar seremoniye ''Çanakkale Türküsü'' ile çıkarken, Kocaelispor ''Vatan size minnettar'' yazılı pankartla çıktı.

Kocaelispor tribünleri maç öncesi Diyarbekirspor takımını tribünlere çağırdı ve hoşgeldiniz tezahuratı yaptı, Diyarbekirspor tribünleri de Kocaelispor'a bağırdı. Maç sonunda Bayburt'u yenin şeklinde tezahurat yapıldı tribünlerde.

Kocaelispor'un ısınmaya Nuri Alço'nun filmlerden hatırladığımız müziği ile çıkması bana göre oldukça yakışıksız bir davranıştı. Böylesi bir güne yakışmadı.

Sanırım Türkiye'de en çok kadın ve çocuk gelen statlardan birisi. Gerçekten tribünler aile dolu. Stadın yeni  ve güzel olmasının etkisi. 


Maç sonunda futbolcuların hali her şeyi anlatıyor. Stres ve yorgunluk herkesin yere yatmasına neden oldu.

Eskiden her Kocaelispor maçında kavga çıkardı bu sezon henüz tribünde bir tartışma görmedim. 

Deplasman tribününü dolduran takım stadı inletir. Daha önce yazmıştım tekrarlayayım. 3.ligde deplasman tribününü dolduracak bir takım yok. Belki play-off maçında dolar derdim ancak o da hafta içi olacak. Yine dolmaz. 2.lige çıkılırsa ancak orada dolar.

Maça girerken dağıtılan maç günü dergilerinin hastasıyım. Nefis iş, emeklere sağlık. Keşke boyutu ufak olsa ve 8-10 sayfa olsa. Çok daha efsane olur, hatıra olarak saklanması kolay olur.

Kocaelispor 50 puanla ikinciliği sürdürüyor. Lider Bayburt ile fark 5. Kocaelispor bu hafta evinde Cizrespor'u ağırlarken Bayburt Diyarbekirspor deplasmanına gidecek.

Pazar 15:00 Cizrespor maçında yine tribündeyim. 

Statta maç izlemeyi ve Kocaelispor'u seviyorum.

Hiç yorum yok: