24 Eylül 2017 Pazar

Fenerbahçe 2 Beşiktaş 1


Fenerbahçe sezonun kalanı için çok kritik olan maçta Beşiktaş'ı Giuliano ve Janssen'in golleriyle 2-1 yenerek hem 3 puan aldı hem de özgüven açısından önemli bir galibiyet aldı.

Fenerbahçe mücadelenin başından sonuna kadar sezon başından beri en istekli, en organize, en mücadeleci oyununu oynadı. Özellikle herkes tarafından söylenen Beşiktaş'ın iyi futbolu karşısında 90 dakika elinden gelenin fazlasını yaptı.

Özellikle Caner karşısında müthiş işler yapan Isla, tek başına defansif ortasaha rolü ile oynayan Josef, bir forvet nasıl oynamalı sorusuna uygulamalı şekilde dersler veren Janssen ve hem ofansif, hem defansif müthiş işler imza atan Ozan takımın en iyi dörtlüsüydü. Kare as.

Kameni kaleyi Volkan'dan devraldı, soğukkanlı hareketleri, çalım denemesi ve müthiş kurtarışı ile dikkat çekti, Isla müthişti, maç öncesi hakkında soru işaretleri olan Neustaedter hatasız bir maç çıkardı, Neto kırmızı kart görerek takımı 10 kişi bıraktı, o dakikaya kadar iyiydi, Hasan Ali belki de takımın en etkisiz oyuncusuydu, Josef müthişti, Ozan Tufan müthişti, Giuliano golünü attı, hırslıydı ama bir şeyler eksik. Tam anlamıyla beklediğimiz oyunu henüz sergileyemedi. Gol atması kendine gelmesi açısından süreci hızlandırabilir zaten aksi takdirde Alper Potuk gibi bir isim ilk 11'e dahil olabilir. Mehmet Ekici fizik olarak hazır değil yine de mücadele gücü ile ayakta kalmaya çalıştı. Neto'nun kırmızı sonrası taktiksel olarak oyundan çıkan isim oldu. Valbuena geldiğinden beri en zayıf maçını çıkarmış olabilir. Janssen müthişti. İsmail sonradan oyuna girip gereksiz kırmızı kart gördü, Mehmet Topal Neto'nun yokluğunda beklediğimiz işleri yaptı, Alper Potuk girer girmez hareket getirdi, golü de attırıyordu.

Hakem facia bir maç yönetti. Ancak Türkiye'de işler böyle yürüyor. Her takıma, her maç bu ve benzeri hatalar yapılıyor. Orta hakem de, yardımcı hakemler de çok formsuz. Yıllardır bahsediyoruz ancak yıllardır hakemlik bir adım ileri gitmiyor. Yıl 2017 hakemlik mesleği kalkabilir. Zaten oyuna faydaları olmuyor.

Taraftarların koreografisi güzeldi ancak maç boyunca en azından tv'den izleyen bizlere göre çok iyi değildi. Çok daha iyi olmasını beklerdim. Yine de Kadıköy'de dolu tribünler demek maça 1-0 önde başlamak demek. Atmosfer ürkütücü oluyor.

14 yıldır Beşiktaş, 18 yıldır Galatasaray, 23 yıldır Trabzonspor Kadıköy'de kazanamıyor. Bu istatistiklere rağmen şampiyonluk sayısında son yıllarda bu kadar geride kalmamız cidden akıl alır gibi değil. Camia derbilere taraftarından futbolcusuna çok daha farklı bakıyor. Zaten ne zaman sadece basit bir 3 puan olarak bakarsak o zaman şampiyonluk anlamında daha da öne fırlayacağız.

Janssen'in bonservisini almak için adım atmışızdır inşallah? Aradığımız golcüyü bulduk.

Bu maça da Kameni tercihiyle giren Aykut Kocaman'a helal olsun. Açıkcası ben hafta boyunca derbi tecrübesi nedeniyle Volkan'a yer verir diyordum, yanıldım.

Cuma günü Akhisar deplasmanında da kazanırsak milli araya gayet iyi şekilde girmiş olacağız. Ekim'in 15'i Yeni Malatyaspor maçı ile beraber Kadıköy'e döneceğiz tekrardan.

Yönetim istifa, Aziz Yıldırım istifa.

Hiç yorum yok: