8 Temmuz 2014 Salı

Yolun Açık Olsun Salih



Pierro Webo, Moussa Sow'uyla, Ortasaha Salih Uçan'la, Ceza alan taraftarla, gidiyoruz Amsterdam'a tezahuratını tüm stat söyleyeli daha çok kısa bir süre oldu. Fenerbahçe taraftarlarının bu tezahuratını başta FB camiası olmak üzere tüm Türkiye ezberledi.

Gerek Fenerbahçe camiasından, gerek diğer futbolseverler ve futbol adamlarından Salih Uçan'ın iyi oyuncu olduğunu, Fenerbahçe'nin vazgeçilmez bir oyuncusuna dönüşeceğini söyleyenler bir hayli fazlaydı. Ancak Salih Uçan beklenen patlamayı bir türlü yapamadı.

Oğuz Çetin'e benzetenler de vardı, Oğuz'un tırnağı bile olamaz diyenler de. Saha içinde rahat hareketleri, rahat çalımları yanında güçsüz olduğu anlar da bir hayli fazlaydı. Ve o Salih bekleneni veremedi ve şimdilik Fenerbahçe'den ayrıldı.

2012/2013 sezonunda Uefa tarafından ''Avrupa Ligi'nin iz bırakan yıldızları'' listesinde 8 kişi arasına girmeyi başaran Salih Uçan'ın 20 yaşında gittiği Roma kulübünde neler yapacağını büyük merakla takip edeceğiz.

Uefa'nın Salih'in Victoria Plzen maçından sonra söylediği cümleyi bir kez daha hatırlayalım ; '' 
Hala çok genç olan oyuncu, imrenilecek vizyonu ile gelecekte orta sahanın demirbaşı olacağa benziyor"
Yolun açık olsun Salih. Roma'da başarılar.

1 yorum:

varol döken dedi ki...

tam tersini düşünelim. roma'da salih isimli türk pasaportlu gurbetçi yıldız adayı bir futbolcu var ve fenerbahçe'ye gelmek istiyor. kaç para verirdik?

salih'in ne kadar iyi bir futbolcu olup olmadığını zaman gösterecek ama bizim transfer politikamız baştan aşağı yanlış. roma'dan iyi biliyor olamayız herhalde.

umarım formayı kapar bize de roma izlemek için bir sebep çıkar. güzel takım güzel oyuncu güzel eşleşme.