9 Temmuz 2014 Çarşamba

Brezilya 1 Almanya 7


Blogun gördüğü en enteresan başlıklardan. Brezilya 1 Almanya 7. Fotoğraftan başlayalım ; sevinen Almanlar, santra noktasına giden Brezilyalılar. Maç boyunca tam 7 defa bu sahneyi yaşadık. Dünya Kupası yarı finalinde bir takım diğerine tam 7 gol attı.

Maç öncesinde Brezilya'nın yenmesini istiyordum. Sadece Brezilya futboluna sempati duyduğum için. Öyle saldırın, mutlaka kazanın muhabbetinde değildim. Ancak maç başladıktan sonra emin oldum, Brezilya kazanmalıydı. Daha çok sevdiğim oyuncu, renkli tribünler, sevdiğim hoca, Neymar... Bu sebeplerden dolayı Brezilya yener inşallah diyordum.

Maça da iyi başlayan Brezilya olsa da bu 2-3 dakika sürdü, Almanya adeta sürklese etti. 18 dakika içinde 5 gol attılar. İlk yarı 0-5, 2.yarı 1-2. Toplamda 7-1. Her şeyi doğru yapan Almanlar, her şeyi yanlış yapan Brezilyalılar.


2.yarı başlıyor, diyoruz Brezilya 2 gol atsın da biraz da olsa zevk alalım, Neuer çıkıyor, inanılmaz toplar çıkarıyor. Ben tv karşısında sinir oluyorum, o an statta ya da tv başındaki Brezilyalıları hayal bile edemiyorum. Kafayı yerler.

Almanya için tarihi, Brezilya için utanç gecesi. Brezilyalı olsam herhalde bugün değil bir kaç gün sokağa çıkamazdım, bu moral bozukluğu kolay kolay atılmaz. Yine de maç anında Ömer Üründül'ün dediğine katılmıyorum. Brezilya bunu kolayca aşacak bir futbol ülkesi. Futbolla yaşıyorlar, 3-5 kişi bir araya gelince futbol oynuyorlar, hayatlarından futbolu da, Brezilya milli takımını da çıkartma durumları yok.

Son söz olarak biraz daha insaflı olsaydınız be Almanlar...

1 yorum:

varol döken dedi ki...

Deutschland hat kein inshafen.

Yani Almanda insaf olmaz!