12 Mayıs 2014 Pazartesi

Aziz Yıldırım da, Genç Fenerbahçeliler de Hatalı


Yıllarca Genç Fenerbahçeliler üyesi olan biri olarak bu satırları yazıyorum. Yıllarca Kocaeli GFB olarak tribünlere ve Fenerbahçe’ye elimizden geldiğince katkı sağladık. Yaptığımız organizasyonları ve olayları burada tek tek yazmaya gerek yok. GFB diye bir şey olmasa ben maçlara bu kadar erken yaşta gidemez, bu kadar güzel insanla tanışamazdım. Bunu inkar edemem. Ayrıca Genç Fenerbahçeliler lideri Sefa abinin bizlere bugüne kadar en ufak bir kötülüğü olmadığını, aksine faydası olduğunu da belirteyim.

Şu an münferit Fenerbahçe taraftarıyım.  Türk Telekom tribününde yaklaşık 10 kişilik bir ekibimizle maçları H blokta takip ediyoruz.  Yani Genç Fenerbahçeliler’in olduğu bölüme çok yakınız. Olayları net şekilde gözlemleyebiliyoruz.

Öncelikle şunu söyleyeyim, Genç Fenerbahçeliler olmasa Kadıköy’de güzel tribünler olur ancak bu kadar iyi mi olur onu bilemiyorum. Yani tribünlere çok büyük katkıları var. Ancak Genç Fenerbahçeliler’in yanlışları da var.

Mesela Genç Fenerbahçeliler üyesi insanların biz sıradayken yandan gelerek önümüze geçerek tribüne girdiğini de gördüm, Genç Fenerbahçeliler’i ıslıklayan insanların üzerine yürüdüğünü de gördüm. Mesela 34.dk yapılan tezahuratlar esnasında birden tezahuratları kendilerinin yaptıkları tezahuratar ile kestiklerini de gördüm, sezonun geri kalanında 34.dk susup tüm stadın tezahurat yapmasını beklediklerini de gördüm.

Gelelim Şampiyonluk töreni akşamına ; Şampiyonluk töreni akşamı yine Genç Fenerbahçeliler’in yanında H blokta aynı ekip maçı takip ettik. Futbolcular tek tek davet edildikten sonra ya maraton üst A-B blok ya da Unifeb’in olduğu bölüm Alex de Souza tezahuratlarına başladı ve Türk Telekom’un tamamı ile stadın çoğunluğu bu tezahurata katıldı. Tabii bu tezahurat esnasında da bize tepki olarak ‘’Aziz Yıldırım’’ tezahuratları da duyduk.

Aziz Yıldırım anons edilirken ise herkes sustu, burada Genç Fenerbahçeliler’in ilk yanlışı geldi.  Aziz Yıldırım konuşma yapmaya giderken ve konuşurken sadece Genç Fenerbahçeliler ‘’Alex de Souza’’ tezahuratlarına başladı ve malum tepki geldi. Burada inat için tezahuratı yaptılar diyenlere ‘’hayır öyle olmadı’’ diyemem. Benim fikrim inat vardı.

Ancak bu hatanın üstüne bir başka hata da Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkanı  Aziz Yıldırım’dan geldi, konuşmasını keserek ağza alınmayak laflarla bizim olduğumuz tribünlere döndü, tepkisi bize değildi belki ama o an söyledikleri bir başkana yakışmıyordu. Yıllarca hakaret ettiği gruba bilet, otobüs yardımı yapan hatta o grubu elleriyle kuran, destekleyen bir insanın bugün ‘’paralı köpekler, şerefsizler’’ demesi tek kelimeyle ayıptır. Bu andan sonra Genç Fenerbahçeliler’in meşaleleri yakarak sahaya ve alt tribünde olan insanların üzerine atması ise bir başka hataydı. Aziz Yıldırım’ın söyledikleri çok ağır şeyler doğru ama Genç Fenerbahçeliler de böyle bir tepki vermemeliydi.

Sonuç olarak Genç Fenerbahçeliler ve Aziz Yıldırım dün akşam hatalıydı. Bunu tribünlerde olan herkes gördü. Bunu söylemeyen insan gerçeklerden korkuyordur.

Ayrıca bu olay sonrası tribünlerin de, futbolcuların da tadının kaçtığını söylemeliyim. Hatta bu olay sonrası tribünlerden çıkanlar da oldu. Yalnız futbolcuların bu olay sonrası Türk Telekom tribününe gelmemesi de bir başka yazı konusu.

Sonuç olarak Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı ile Fenerbahçe tribün grubu arasında yaşananlar dün gece böyleydi. Bundan sonra neler olacak göreceğiz. Ancak bir gerçek var ki, bu kulübün sahibi büyük Fenerbahçe taraftarlarıdır ve büyük Fenerbahçe taraftarları istediği zaman istediği tezahuratı yapma hakkına sahiptir.

Hiç yorum yok: