14 Kasım 2013 Perşembe

Maç Günlüğüm # 113 / Derbi


Sezonun hepimiz açısından en önemli maçı. Maç öncesini, maçı, tribünleri, maç sonunu günler öncesinden düşünmeye başlıyoruz. Maç öncesi için planlar yapılıyor, herkes her maç öncesi olduğu gibi belli saatte buluşma noktamız olan ve maç önceleri takıldığımız Yoğurtçu Parkı’nda oluyor.

Benim için saat 11:30’da İzmit’ten yola çıkarak başlayan gün akşam 24:00’de evde olmamla son buluyor.

Harem’den Kadıköy’e giderken olmasa da Kadıköy’e ayak bastığım an atmosferin farklı olduğunu, çevrede çok daha fazla formalı, ürünlü insan olduğunu görebiliyordunuz. Bu özel bir gündür. Bu bir derbi günüdür.

Havanın da muazzam olmasıyla Yoğurtçu Parkı saat erken olmasına rağmen yükünü almış, maçı bekliyordu. Yine bana Fenerbahçe’nin kazandırdığı müthiş insanlar ile beraber maç öncesi müthiş keyif alıyorduk. Maçı değerlendirme, muhabbet, tezahuratlar derken maç anına yaklaşıyorduk.

Yoğurtçu Parkı her geçen gün daha da doluyor, her geçen gün daha da coşkulu oluyor. Maç öncelerini bu kadar sevmemizin nedeni kesinlikle bu ortamlar. Hoş Nazlı’nın Yeri, Kalamış ya da başka bir yerde de olsak bu keyfi yaşardık ancak Yoğurtçu Parkı bir başka güzel.

Maç önünü yaşamadan stada girenleri anlamıyorum. Maç öncelerini eskiden kötü geçiren kendimi de ayıplıyorum.

Saat 18:00 gibi stada rahat şekilde girdik. Tribünler coşkuluydu. Okul Açık.

Tribün performansı ; Tribünler Eray ısınırken ona küfürle başladı, birkaç tane ses bombası atıldı. Fenerbahçe sahaya çıktıktan sonra futbolcuların tek tek tribünlere çağrılması kısmı başladı. Tüm herkes coşkuyla bağırıyor, futbolcular önümüze kadar geliyordu. Futbolcu çağırma kısmından sonra Galatasaray’lı futbolcuların sahaya çıkması ile beraber ibre biraz o tarafa döndü, Galatasaray’a küfürler. Maç başlarken yapılan omuz omuza derken en sevdiğim tezahurat ‘’ Bu sene sensin şampiyon… ‘’ ile beraber derbiye başladık. Gol erken gelince tribün performansı daha da iyi oldu. Karşılıklı tezahuratlar, şovlar derken tribün adına gün güzel bitiyordu.

Maraton üst tribün köşeden başlayan ‘’ İmparator Fatih Terim, Fatih’i satanı biz de satarız. ‘’ tezahuratları oldukça anlamlıydı. Bir tribün bir kişi ile bundan daha iyi makara yapamazdı. Zaten tüm stadın bu tezahuratlara katılması da olayı daha anlamlı kıldı.

Maç sonunda futbolcuların ortasaha noktasında toplanıp bizlere tezahurat yaptırması müthiş keyifti. Kendimizden geçtik. Galatasaray’lı arkadaşların belki de hoşuna gitmedi ama bir takım onu da yapmalı. Bunun terbiyesizlikle ya da başka bir şeyle alakası yok.

Bu sezon gollerde ilk kez bu kadar sevindik. Tribünde bulunduğumuz bölümde bu kadar karıştığımızı hatırlamıyorum. Hepimiz bu galibiyeti – maç öncesi çok belli etmesek de  - çok istiyormuşuz. Coşkulu tezahuratlar, coşkulu gol sevinçleri. Derbi tam olarak budur.

Gollerden sonra çalan ‘’Samanyolu’’ bence gayet iyi. Gol sonrası ‘’ Bir şarkısın sen, ömür boyu sürecek… ‘’ diye bağırmak müthiş duygu.

Bu sezon neredeyse kombine almayacak olan Varol Döken online mı?

Maç önüyle, maç anıyla, skoruyla, tribünleri ile unutulmaz bir derbiyi geride bıraktık. Bundan sonra ilk maç 30 Kasım. Rakip yine ezeli rakip. Beşiktaş. O maçın günlüğü ile beraber burada oluruz.



5 yorum:

varol döken dedi ki...

beni başkasıyla mı karıştırdın? ben taa geçen seneden kombine alacağım seninle demedim mi? daha kombineler çıkmadan seni whatsapptan mesaj yağmuruna tutmadım mı? kendim gelmeyi bırak, hem 1 kombine fazla alıp hem müge'nin kanına girip fener'e tam 4 kombine kazandırmadım mı? senden önce kombine alıp senin yerini stattaki kombine haritasında işaretleyerek yerini garantilemedim mi? yoğurtçu'da yaptığım konuşmalarla birçok kişiyi de gaza getirip kombine aldırmadım mı? üzdün yiğit net üzdün:(

ygtylmz dedi ki...

Aziz Yıldırım nefretin yüzünden almaktan vazgeçmeyecek miydin :) Sonra ben ''abi alalım ya '' dedim ve evet sen benden önce aldın ve evet yerimi garantiledin.

varol döken dedi ki...

aziz yıldırım nefretim konu dışı:) tamam haklısın biraz ama ersun yanal gelince kesin alalım dedim, maç falan beklemedim bile. şaka bir yana iyi ki almışım ya, hayatımın en güzel sezonu oluyor.

ygtylmz dedi ki...

Bir de avrupa cezamız olmadığını düşünsene, Şampiyonlar Ligi için son 23 maç? :)

varol döken dedi ki...

orasını karıştırma orasını unut:)