21 Kasım 2013 Perşembe

Maç Günlüğüm # 114


Aylar sonra tekrardan Kocaelispor maçı için İsmetpaşa Stadyumu yollarına düştük. Fenerbahçeli kimliğimi bilmeyen yok ama tribünlere Kocaelispor stadında başladım. O zaman ortaokul sıralarında okuldan kaçarak Kocaelispor'un kupa maçlarına gidiyordum. Haftasonu zaten babamla beraber Kocaelispor'un her maçında yanında oluyorduk.

Madem futbolu bu kadar seviyoruz, 3.lig bile olsa tribünlerde olmalıyız. Kocaelispor-İstanbulspor maçı için stada giderken hüzün çökmedi değil. Bir zamanlar süper ligin güçlü takımları, sahasında üç büyüklere karşı aldıkları sonuçlar, kazanılan kupalar. 

Yıllarca tribünleri ile adından söz ettiren İsmetpaşa Stadyumu'nun etrafı bu kez boş, stat adeta yıkılmayı bekliyor, sıvalar iyice dökülmüş, bakımsız şekilde duruyor.

5 TL'ye maraton tribününe giriyorum. Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda kale arkasından maç izleye izleye bu açıyı özlemişiz. Maraton tribünü resmen sahanın içindeymişsin hissi veriyor.

Hodrimeydan bu kez de yerinde ama bu kez çok az kişiyle. İstanbulspor tribünü ise 5 kişi ve 3 pankart ile tribünlerde. 

Mücadele hakkında çok şey yazmaya gerek olmadığını bilsem de İstanbulspor daha çok koşup, daha iyi oyuncuları olup, daha iyi konsantre olup mücadeleden 0-6 ile galip ayrılıyor. Kocaelispor bir ağır yenilgi daha alıyor.

İstanbulspor'dan 9 numaralı formalı futbolcu dikkat çekiyor. Adını bile bilmiyorum. 

Kocaelispor çok kötü takım. Geçen sezon bu takımın aynı isimerle çok iyi mücadele ettiğini söylüyorlardı. Bu sefer mücadele de yok. Herkes kabullenmiş gibi oynuyor. Tabii bu futbolcuların ne şartlarda olduğunu başka bir yazıda yazarız.

Hakem çok kötü. Baskı yok, stres yok ama sürekli eyyam var. Hatalı karar var.

3.lig, 6 gol, penaltı, kırmızı kart, tezahuratlar. Dolu tribünler olsa çok daha zevkli geçerdi.

Yine yönetim istifa tezahuratları var, yine kentte destek çıkmayanlara, siyasetçilere tezahuratlar var. 5-6 senedir bu tezahuratlar eksik olmadı.

Tribünlerde yıllardır maça gelenler var. Kocaelispor'dan vazgeçmeyenler. Daha çok gençler.

Bir zamanlar Türkiye'nin 1 numaralı liginde adından söz ettiren Kocaelispor, hızla amatöre düşüyor. Bakalım bu düşüne kim ne zaman dur diyecek. Ya da gerçekten dur diyecek çıkacak mı? Bekleyelim.






1 yorum:

Adsız dedi ki...

2008 deplasmanında ordaydım. son dakika golüyle 2-3 kazanmıştık.ilk gittiğim deplasmandı bizim tribünde iyidi hodrimeydan da. güzel maçtı :)