25 Kasım 2013 Pazartesi

100'ler Kulübü


Bazılarına göre çok önemsiz ama bana göre çok da önemsiz olmayan bir kulüp. Futbolcu olsaydım ve forvet olarak oynasaydım 100 gole ulaşmak ilk hedeflerimden biri olurdu. 100 gole ulaşır adımı kupa almasam, şampiyon olmasam bile tarihe yazdırırdım. Her ne kadar çok da dikkat çekmeyen bir tarih olsa da.

Süper ligde 100'ler kulübüne girebilen 32.futbolcu haftasonu attığı gol ile beraber Burak Yılmaz oldu. Bu kadar kısa süredir -son 3 sezon 75 gol- gündemde olup, 100 gole ulaşması takdir edilmesi gereken bir konu. Her ne kadar saha içinde yaptıkları ile futbolseverlere antipatik gelse de konu futbola gelince iş değişiyor. 0.52 gol ortalaması ile beraber en iyi ortalamaya sahip 6.futbolcu olması da zaten bunu kanıtlıyor.

100'ler kulübüne aktif futbolcular arasında en ciddi aday 96 golü bulunan Gökhan Ünal. 31 yaşındaki futbolcu 4 gol attığı takdirde 100'ler kulübüne girecek. Onun dışında aşağı doğru gidersek 75 gol ile Bobo, 66 gol ile Holosko, 60 gol ile Tuncay Şanlı, 59 gol ile Isaac ve 56'şar gol ile Mehmet Yıldız ve Semih Şentürk aktif futbolcuğa devam eden ancak 100'ler kulübüne en yakın-bana göre mümkün olmasa da- diğer isimler.

Konunun fotoğrafını Semih Şentürk yapmamın sebebine gelince; Gol krallığı yaşamış, yıllarca Fenerbahçe formasını giymiş, nöbetçi golcü lakabını almış bir futbolcunun henüz 56 golü olması iki kelimeyle hayal kırıklığı.

2 yorum:

varol döken dedi ki...

evet ya ben de çok şaşırdım okuyunca en az 78 falan olması gerekmez miydi semih'in?

ygtylmz dedi ki...

Net olması gereken sayı 84. Aşağısını kabul etmiyorum. Bence golleri bir daha sayılsın.