Balık tutkumu bilmeyen yoktur, tabii tekne tutkumu da, ufak bir teknemiz var ve hep balığa çıkıyoruz, Marmara'da olduğumuz için de sadece İstavrit ve Mezgit tutabiliyoruz. Arada Sardalya ve Hamsi de geliyor.
Akşam saat 20:20 civarı denize açıldık, hava kararmak üzereydi. Kıyıdan 300 metre açıldık ve çaparileri denzie attık, at çek yaptık, 20 dakika içinde fotoğraftaki balıkları tuttuk ve döndük.
Denize açılmak, balık tutmak, sonra eve haber verip salata yapılmasını rica etmek, eve dönmek, balıkları ayıklamak, tavada hemen kızartıp, afiyetle yemek, geçen süre sadece 1 saat, klasik cümleyle bitirelim ;
Çapariler 3 TL, benzin 20 TL, tuttuğun balığı hemen kızartıp yemek ; paha biçilemez.
1 yorum:
yine söylüyorum o yediğin istavrit değil kıraça. hem tadı yok hem gelişmesi engelleniyor. eskiden istavrit şimdi istavrit diye yediğinin 3 katıydı. seni, seninki kaç santim kampanyasına davet ediyorum!
Yorum Gönder