21 Mart 2023 Salı

Haksızlık Yok mu?


Normalde böyle bir yazıyı yazmayı planlamıyordum. Ancak neredeyse 1 kişinin bile bahsettiğini görmediğim, herkesin sessizliğe gömüldüğü, yaşananlar karşısında sesini çıkarmadığı bir durumu bildiğim halde buraya ya da herhangi bir yere yazmazsam içim rahat etmezdi.

Elbette ortada büyük haksızlık, adaletsizlik ya da sorumsuzluk var mı ona bu yazıyı okuyanlar karar versin ama ben süreçlerin böyle yürütülmesinden son derece rahatsızım. 

Fenerbahçe-Konyaspor maçında hükümet aleyhine tezahüratlar yapıldı, günler boyunca herkes tepki gösterdi, herkes konuştu. Ardından oynanacak Kayserispor-Fenerbahçe maçına taraftarlarımızın gitmemesi yönünde bir karar alındı. Fenerbahçe taraftarları takımlarını izleyemedi.

Alanyaspor-Fenerbahçe maçı öncesi ilçe spor güvenlik kurulu toplantısında karşılaşmaya en üst seviye güvenlik alarmı verilmesi kararı alındı.

Alanyaspor maç biletlerini satışa çıkarırken misafir takım tribünü daha sonra belli olacaktır açıklaması gördük. Ancak daha sonra misafir takım tribünü ile ilgili tek bir açıklama görmedik.

Maç günü geldiğinde Alanyaspor-Fenerbahçe maçında Fenerbahçe tribünlerine biletin kaç paraya verildiğini bile kimse bilmiyordu.

Yıllardır olduğu gibi Fenerbahçe deplasman tribünü biletleri Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimi tarafından dağıtıldı. 

Alanya'da yaşayan Fenerbahçe taraftarının maça gitme ihtimali bile yaşayamaması size de tuhaf gelmiyor mu? Hayatı boyunca hak, hukuk, adalet diyen insanların mesele bu olduğu zaman sesini çıkarmaması ayıp değil mi? Biletlerin sadece belli kişilere verilmesi yanlış hareket değil mi? Kulüple bağlantısı olmayan insanın deplasmandan bu kadar uzak bırakılması hoş mu? 

Ümraniyespor-Fenerbahçe maçından sonra Alanyaspor-Fenerbahçe maçı biletleri ile ilgili tek bir açıklama yapılmadı. Tek bir bilgi paylaşılmadı. Fenerbahçe kulübü deplasman tribününe istediği kişileri soktu.

Bu düzen böyle mi gider bilmiyorum ama bu düzenin son derece yanlış olduğu ve özellikle Fenerbahçe'nin gittiği şehirdeki insanlara büyük haksızlık olduğu bir gerçek. Fenerbahçe halkın takımıdır. Bunun farkında varmalıyız.

Hiç yorum yok: