6 Haziran 2018 Çarşamba

Ali Koç’un Başkanlığında İlk Fenerbahçe Maçı


 Nisan 2016’da oynanan Malaga maçından sonra ilk kez bir basket maçına gidiyordum. Mayıs 2016’dan sonra da ilk kez Fenerbahçe’ye para harcadım. 

Ali Koç’un gelişi ile beraber camianın büründüğü hava inanılmaz. İnsanlar ilk kez başarı gelmeden, yıldız transfer yapılmadan bu kadar mutlu. 

Ali Koç’un Fenerbahçe başkanı olarak ilk maçında tribünlerde olmak istedim. Tarihe anlara tanıklık ettik.

Fenerbahçe Doğuş-Tofaş final maçı için İzmit’ten yola çıktık. Maç öncesi konuşulan tek şey Ali Koç’un getirdiği heyecandı. Açıkcası gelmeden önce de hep vurguladığım bir şey vardı. O da Fenerbahçe taraftar ile barışsın, gerisi kendiliğinden gelecek cümlesiydi. Öyle de oldu. Fenerbahçe taraftar ile bir araya gelmeye başladı.

Salona girişte kuyruk vardı, insanların neredeyse tamamında Fenerbahçe ürünleri vardı. Herkes büyük bir istekle salona koşuyordu. 

Maç baştan sona rahat şekilde geçti. Takım belki de ilk kez bu salonda böylesine büyük bir coşku önünde oynadı. Euroleague maçları dahil. İnsanlar Fenerbahçe için coşkuyla tezahürat yapmayı özlemiş.

Tribünlerde tek bir grup pankartı yoktu. Sadece Fenerbahçe ile ilgili pankartlar vardı. Bu bile değişimin başladığının göstergesiydi. Umarım bundan sonra hep böyle devam eder. 

Bedava bilet yoktu, kapıların açılması yoktu, bedava kombineler yoktu...

Ali Koç vardı. Locasından taraftar gibi maçı takip eden Ali Koç. Bizlere maç içinde Sarı-Lacivert-Şampiyon-Fener tezahüratı yaptıran bir başkan. Bunu çok özlemişiz. 

Maç sonunda takıma, Obradovic’e, Ali Koç’a tezahüratlar vardı. Yüzler gülerken merdivenlerden inerken karşımıza yine Ali Koç çıktı. Bizlere yine aynı tezahüratı yaptırdı. Ve ardından hepimizi susturdu. Geldiğimiz için teşekkür etti. Alışık değiliz böyle şeylere, böyle ince hareketlere. 

İşin özeti binlerce Fenerbahçe taraftarı evlerine mutlu giderken geleceğe çok umutlu bakıyordu. Ali Koç’un getirdiği şu hava artarak devam edecek. Zaten böyle olunca başarı kendiliğinden gelecek.

Ali Koç’a inanıyorum ve sabırla destekleyeceğimi kendi adıma söz veriyorum. Fenerbahçe özlediğimiz günlere kavuşmaya başladı.

Hiç yorum yok: