18 Haziran 2017 Pazar

Udoh'u Neden Seviyoruz?

Tarih 17 Haziran 2017. Yer Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri. Ekpe Udoh takım arkadaşları Ahmet ve Berk ile beraber Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü Üyeleri ile beraber futbol oynuyor. Udoh ayrıca Twitter'dan duyurusunu da yapıp hayranlarını davet ediyor. Amacı Fenerbahçe taraftarları ile güzel bir geçirmek.

Udoh sezonu 3 kupayla tamamlayan Fenerbahçe'de son maçına 16 Haziran 2017 akşamı çıktı ve galibiyet alarak sezona noktayı koydu. Şampiyon olarak.

Udoh bu sezon Fenerbahçe formasıyla 63 maça çıktı.

Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Ekim ayında Efes karşısında 36 dk, 11 sayı, 9 ribaund ile kazanılan bir kupa.

Euroleague'de sezon boyunca 31 maç, 12.1 sayı, 7.8 ribaund, 2.2 asist, 2.2 blok ortalamaları ile oynadı. Toplam 992 dakika forma giydi. Ve sezonu Euroleague şampiyonluğu ile tamamladı. 

Lig'de ise 30 maça çıktı, 27 dakika, 10 sayı, 6 ribaund, 2.3 asist, 0,6 top çalma ve 1.5 blok ortalamaları ile oynadı. Toplam oynadığı süre 810 dakika. Sezonu da şampiyonlukla tamamladı.

Udoh Fenerbahçe'de sezon boyunca tüm bu istatistiklerin yanında müthiş bir enerji getirdi. Maçların, kupaların kazanılmasında önemli rol oynadı.

Saha dışında zaman zaman çocuklarla sinemaya gitti, kitap kulübü oluşturdu, kitap okuma etkinliklerine katıldı ve sezon bitmiş henüz saatler önce son kazanılacak kupa da kazanılmış ancak o gidip çocuklarla futbol oynayıp kaleye geçiyor. Bu gerçekten bir oyuncunun neden ve nasıl sevildiğini gözler önüne seriyor. Udoh Fenerbahçe tarihine geçti. Saha içi ve saha dışı ile beraber kahraman oldu. Seviyoruz.























Hiç yorum yok: