5 Ekim 2012 Cuma

Borussia Mönchengladbach 2 Fenerbahçe 4


Alex'siz ilk maç ...

Belki de şu cümleyi bile yazmamam lazım, Fenerbahçe'den oyuncular gitse de ben aynı şekilde takımı desteklemeye sadece çubuklu forma için destek vermeye devam etmeliyim. Ama olmuyor. Fenerbahçe forması ile tüm maçlarını 90 dk izlediğim, hayatım boyunca beni en çok sevindiren, en çok güldüren anlardan çoğunu onunla yaşadığım adam, Alex takımdan kovularak gönderiliyorsa benim sürekli aklıma gelir.

Mücadele'ye başlarken, kadrolar açıklanırken, goller olunca, korner kullanılırken, duran top kazanıldığında akıllara Alex geldi. Bir süre daha devam edecek. Bunun için elimden bir şey gelmiyor. Alex'i kolay unutma şansım yok. Unutmayacağım zaten. Hayatımın futbolcusu olarak çocuklarıma anlatacağım.

Maça geçersek baştan sona birbirine yardım eden, birbiriyle konuşan, mücadele eden, her topa koşan, iyi paslaşan, iyi atak yapan, duran topları iyi kullanan, konsantre, maçı düşünen oyunculardan kurulu bir Fenerbahçe izledik. Takımdan zevk aldık. 1-0 geriye düşmemize rağmen oyundan kopmadık. Cristian'ın frkik golü, Meireles'in şahane golü, Kuyt'ın hazırlanış ve bitiriş bakımından güzel golü, Cristian'ın yapılan pres sonucu kapılan ataktan gelen ve güzel paslaşılarak atılan son golü ...

Volkan'ın zaman zaman kritik kurtarışları, Meireles'in iyi oyunu, soğukkanlı hareketleri, Gökhan'ın özellikle 2.yarı iyi oyunu, Hasan Ali Kaldırım'ın kademe hataları, savunmanın yaptığı hatalar, Mehmet Topal'ın tam görev adamı rolü, Cristian'ın '' Alexvari '' hareketleri ve golleri, Kuyt'ın bitmek bilmeyen enerjisi ...

Tribünlerin mükemmelliği. Fenerbahçe tribünleri zaten deplasman konusunda ülkenin en iyisidir. Bunu tribüne giden '' Objektif '' taraftarlar çok rahat şekilde söyler. Bugün yine çok iyiydik. Tribünün hakkını verdik.

Aziz Yıldırım'ın artık başkanlık yapmasını istemiyorum. 2 Temmuz günü öncesi görevi bıraksa üzüleceğim adam 3 Temmuz ve özellikle son yaptığı Alex olayından sonra tüm kredisini bitirdi. Artık görevi bırakma zamanı geldi.


Çok iyi oynadık mı? Belki tam anlamıyla evet diyemeyiz ama çok iyi mücadele ederek 4-2 kazandık ve gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj yakaladık. 

Pazar günü Beşiktaş ile İstanbul derbisi ... Ne yazıkki statta olamayacağız ...

Hiç yorum yok: