26 Mart 2019 Salı

Kocaelispor 2 Cizrespor 0


Kocaelispor evinde kazanmaya devam ediyor. Evinde oynadığı 14.maçında 11.galibiyeti aldı. Bu 11 galibiyetin gelmesinde şüphesiz dolu tribünler ve yaratılan atmosferin payı büyük.

Maç; Rakip Cizrespor ligin sonlarında yer alan bir takımdı. Ancak maç öyle geçmedi. Tabii bunun nedenlerinden en önemlisi Cizrespor'un maça oldukça gergin çıkmasaydı. Çok sert oynadılar, Kocaelispor'un iyi işler yapmasını sertlikle sindirdiler. Ancak ilk yarının sonlarında nefis ara topu ile Gökdeniz kaleciyle karşı karşıya kaldı ve Hamza'ya boş kaleye attırdı. Kocaelispor 2.yarıyı da oldukça sakin geçti ve 83.dakika yine boş kaleye bu kez Gökdeniz'in golü geldi ve sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı.

Geçen maç Hamza Mutlu'yu eleştirdim bu maç golünü attı. Yine de Hamza oyuna ağırlığını daha çok koymalı.

Burak Süleyman zaman zaman iyi işler yapsa da çok iyi değildi. Atılan 2.golün asistini yaptı ancak koşarken sakatlandı. Sakatlık durumu Kocaelispor için çok kritik.

Gökdeniz Bayrakdar maçın oyuncusuydu.

Sinan Pektemek keşke biraz daha hızlı olabilse.

Tribün; Havanın güzel olması, rakibin Cizrespor olması- ilk maçta yaşanan gerginlikler- nedeniyle tribünler oldukça doluydu. Hayalini kurduğum tribünler daha da dolu ancak stadın yeri etken olmaya devam ediyor. Mahalleden toplu taşıma ile stada gidecektim ancak 3 otobüs dolu olduğu gerekçesiyle durağa bile girmeden geçip gitti. Stadın yerinin yanlış olduğu her geçen gün daha da anlaşılıyor. Şahsi araçlar dışında stada gitmek zor. Atmosfer geçen haftalara göre daha iyiydi. Özellikle yapılan ''Mehter'' şov tribünleri uzun zaman sonra bu kadar coşkulu kıldı.

Kocaelispor'un önünde sadece 6 maç kaldı. 6 galibiyet gelirse şampiyon olarak üst lige çıkılır. Ancak oldukça zor fikstür var. Önümüzdeki 3 maç lig lideri deplasmanı, içerde lig beşincisi ve lig üçüncüsü deplasmanı var. Bu 3 maçı kazanmak zaten psikolojik olarak rakiplere çok net bir mesaj olur. Yine de Kocaelispor'un play-off'u garantilediği bir gerçek. Yani bu maçlarda gelecek yenilgiyi telafi etme şansı olacak.

6 maç kazan 2.lige çık, olmadı mı? Play-off'ta 2 maç yarı final ve bir maç final olmak üzere 2 takım karşısında iyi sonuç al yine 2.lige çık.

Kocaelispor play-off maçını nerede oynarsa oynasın atmosfer avantajını eline alacak. Yıllar önce İzmir'de Altay deplasmanı gibi bir atmosfer görmek hayal değil. Umarım bir terslik olmaz ve 2.lige çıkılır.

Yeni stat etkisi çok önemli. Kocaelispor'un eski stadı olsa maçların bu kadar dolacağını düşünmüyorum. Burası o açıdan çok iyi.

3 Nisan 2019 Çarşamba 15:00 Bayburt İÖİ-Kocaelispor maçı sezonun finali.

İçerde ilk maç 7 Nisan 2019 Pazar 15:00 Yeni Çorumspor.

Hiç yorum yok: