6 Mart 2019 Çarşamba

Kocaelispor 1 Serik Belediyespor 0


Kocaelispor maçlarına gitmeye devam ediyorum. Aslında arada bir Payasspor maçına da gittim ancak kişisel sıkıntılardan dolayı bloga yazamadım. Bu maçla devam edelim.

Kocaelispor son 4 hafta 3 mağlubiyet alarak çıktı bu maça. Rakip de 4.sırada yer alan Serik Belediyespor'du. O yüzden maçın önemi çok fazlaydı. Kocaelispor son haftalarda iyi de oynamıyordu.

Maç; Kocaelispor yine maç boyunca iyi değildi, tamam kalesinde pozisyon vermedi ancak öyle net gol pozisyonu da pek yakalayamadı. Burak Süleyman da gününde olmayınca hücum anlamında tıkanan bir Kocaelispor izledik. Tüm maç topa sahip olsak da sanki 3 gün devam etse 0-0 bitecekmiş gibi bir maçtı. Ancak 90+2'de bir anlık defans dalgınlığından Sinan Pektemek'in golü hafta içi stada gelen 5 bin dolayında taraftara büyük mutluluk yaşattı.

Tribün; Hafta içi 14:30'da bu kadar seyirci bile başarı. Zaten artık Kocaelispor'un kemikleşen bir seyircisi oldu. Kar yağsa da, fırtına çıksa da, bilet fiyatları yüksek olsa da bu kadar seyirci hep gelir, geliyor. Sezon başından beri yazdığımı da yine yazayım. Hodri Meydan'ın yer aldığı tribünde daha çok seyirci olmalı. Yine de 90 dk susmadan takımı desteklediler.

Kazada vefat eden Ankaragücü taraftarları için yapılan pankartlar, Ankaragücü için 6.dk tezahurat, 1 dakikalık saygı duruşu güzel detaylardı.

Derinceliler denilen grup neden Hodri Meydan ile birleşmiyor anlamak mümkün değil. Madem ''Başka Kocaelispor yok'' deniliyor o zaman kale arkasında bir şeyleri kovalamayın geçin Hodri Meydan'ın yanına daha iyi tribün olsun.

Kocaeli-Antalya kardeşliği Türkiye'de en hikayesi olan birlikteliklerden birisi. Deprem zamanı Antalya halkının ciddi bir yardımı vardı şehire. O yüzden pankartlar var, atkılar var, 7.dakika Antalya'ya tezahurat var. Sonsuza kadar sürer bu dostluk.

İlk kez uzatma sürelerini doğru veren hakem izledik. 3 ve 5 dk verdi. Gayet basit bir şey zaten bu süreleri tutmak. Dünyanın en kolay işi. Hakemler bari bu konuda başarılı olsun.

Maç öncesi stat yanında yenen köftenin verdiği lezzeti bir çok restoranda alamazsınız. Zaten Kocaelispor stadında yer alan köfteci tv kanallarında haber olmuş bir köfteci. 

Acaba Kocaelispor stadı bir gün tamamen dolacak mı?

Bayburt'un evinde yenilmesinden sonra lider ile fark 6'ya indi. Play-off kesin olur evet ama şampiyonluk da imkansız değil. 2.lige çıkmak Kocaelispor için çok şeyleri değiştirir. En basitinden stat ortalaması 5 bin artar.

Bu sezon 8 Kocaelispor maçına gitmişim. Statta maç izlemeyi, Kocaelispor'u, Kocaelispor tribünlerini seviyorum.

17 Mart Pazar 15:00'de Diyarbekirspor maçı ile desteğe devam.

Hiç yorum yok: