16 Mart 2024 Cumartesi

Konferans Ligi Çeyrek Finali: Olympiakos-Fenerbahçe


Fenerbahçe 1963/1964 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek finale çıktığında henüz Türkiye'de internet diye bir şey yoktu. 2007/2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline çıktığımızda ise ben henüz bu blogu açmamıştım. Mayıs 2008'den beri buradayım. 2012/2013 sezonunda ise Okul Açık kombinesiyle beraber her maç stada gitmiş, her maçı buraya yazmış, tarihi yolculuktan bir sürü güzel anı biriktirmiştim. Aradan geçen yılların ardından Fenerbahçe tarihinde 4.kez bir avrupa kupasında çeyrek finale çıkma başarısı gösterdi.

Öncelikle şunu yazayım kurulduğumuzdan bu yana Fenerbahçe'nin avrupadan kupa getirme ihtimalinin en yüksek olduğu sene ve bu yüzden Konferans Ligi şampiyonluğunu her şeye tercih ederim. Çeyrek final kuraları dün çekildi ve Olympiakos ile eşleştik. Ortada bir tur. Hatta 51'e 49 biz öndeyiz. Yarı finale çıkarsak da Aston Villa-Lille maçının galibi ile oynayacağız. Onu sırası geldiği zaman konuşuruz.

Kişisel olarak Fenerbahçe'nin bu kupada başarılı olmasını çok istiyorum. Olympiakos maçı şimdiden büyük bir merakla beklediğim maç. Umarım 11 Nisan deplasmanda ve 18 Nisan Kadıköy'de istediklerimizi alır ve yarı finale yükseliriz.

Avrupadan kupa kazanmamız için sadece 3 rakip ve oynayacağımız 5 maç kaldı. Ve 5 maç sonunda istediklerimizi yapabilirsek tarihi bir başarı elde edeceğiz.

Son olarak kişisel not; 18 Nisan 2024 Perşembe günü Kadıköy'de 22:00'de oynuyoruz. Güneşli bir Nisan günü maç öncesinde Yoğurtçu Parkı'nda biramı içerek maçı bekleyeceğim. En son 4 Nisan 2013'te Lazio maçı öncesi ve 25 Nisan 2013'te Benfica maçı öncesi parkta, stat çevresinde sevdiğimiz dostlarımızla beraber büyük bir heyecanla maçın başlamasını beklemiştik. 18 Nisan eski günleri analım...

Hiç yorum yok: