2 Nisan 2020 Perşembe

Korona Sonrası Futbol


Alanyaspor-Trabzonspor, Galatasaray-Gaziantep FK, Manchester City-Liverpool, Sevilla-Barcelona, Real Sociedad-Real Madrid, Dortmund-Bayern Münih, Kasımpaşa-Fenerbahçe, Napoli-Roma, Lazio-Milan bu hafta Cuma ile Pazar arasında oynanması gereken ancak korona virüs nedeniyle oynanmayacak maçlardan bazıları.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs yüzünden her gün yüzlerce insan ölüp, yüzlerce insan hastalığa yakalanıp, yüzlerce insan yoğun bakımlara mahkum olup, yüzlerce insan işinden olup, yüzlerce insan açlık ve sefaletle boğuşurken burada futbol konuşmak ne derece doğru bilmiyorum da insanın kafa dağıtma ihtiyacı da oluyor. Bu da bazen bir şey dinleyerek, bazen bir şey izleyerek, bazen bir oyun oynayarak, bazen bir challenge yaparak ya da bir şeyler okuyarak oluyor. Bazen de bir şeyler yazarak.

Futbol dünyasından son gelen habere bakarsak Belçika federasyonu sezonu iptal edip lider durumdaki Club Brugge'ü şampiyon yapacakmış. Elbette herkesin bu konuda bir tercihi olabilir ancak ben bu konuda ayrılıyorum.

Futbolcuların tekrardan futbola zor adapte olacağı söylense de bu hastalık tamamen geçtiği takdirde bir şekilde sezonları bitirmek gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta tüm sezon mücadele eden takımlar bir yere kadar gelmişler, bir yere kadar mücadele etmişler. 

Şahsi düşüncem Ağustos mu olur, Eylül mü olur bilinmez ligler bir şekilde bitirilsin. Buna göre transfer sezonları değişsin. Ve yeni sezon başlangıç tarihleri revize edilsin. Haftada 1 maç yapan ülkeler bazen haftada 2 maç yapsın, yerel kupalar iptal edilsin ya da tek maça dönüştürülsün, gruplar ortadan kalksın. Yani devam eden sezonların da bir sonucu olsun. Başlamamış sezonlar üzerinden bir karar almak bana daha sağlıklı geliyor.

Elbette direkt çıkıp ''Ligler iptal, bu sezonu saymayıp yeni sezona başlıyoruz'' diyenlere de saygım sonsuz ancak ben sezonun eksik kalmasının bir çok kişiyi daha da üzeceğini düşünüyorum. Yine de önümüzdeki günler ne getirecek bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok: