2 Şubat 2016 Salı

Fenerbahçe 86 Cedevita Zagreb 73


Fenerbahçe futbol takımı kombinesi sahibi olduğumdan ve her iki haftada bir İstanbul'a maça gittiğimden basketbol maçlarına gitmek kolay olmuyordu. Ancak artık bunun önünde herhangi bir engel yok. Elimden geldiğince salona gitmeye çalışacağım.

Hem kişisel problemlerin düzelmesi hem de Socrates dergisinde okuduğum Obradovic röportajı beni salona götürdü. Açıkcası Obradovic'e o röportaj öncesi nasıl bakıyorsam röportaj sonrası çok daha farklı bakmaya başladım. Söyledikleri sonrası böylesine bir efsaneyi, spor adamını mümkün olduğunca salonda izleme, takip etme şansı bulmalıyım düşüncesine girdim. Bu sebeple ilk maça bilet aldım ve salona gittim.

Sanırım açıldığından beri 5.kez gidiyorum. Ya da 4 olabilir.

Bir Fenerbahçe ve salon klasiğim. Geç kalmak, Yenisahra'dan Ataşehir'e yürümek hatta koşmak.

Kağıt bilet.

Salona girişler geç saat olduğundan sıkışık ama öyle yavaş ilerleyen bir durum yok, gayet 5 dakika içinde salona girme şansı bulduk. Hoşgeldiniz falan denilerek karşılanıyoruz.

Normalde biletimiz en üst uzay katı ama arkadaşımız sayesinde çektiğim fotoğrafta gözüktüğü gibi bir açıdan takip ettik maçı. Yani oldukça iyiydi. Savaş'a teşekkürler.

Salon atmosferi çok iyi. Evet bunu belki de ilk kez söylüyorum çünkü ilk kez alt kata gittim, ilk kez böylesine bir coşkuya yakından şahit oldum. Elimizde şakşaklar her an maçın içindeyiz, her an pozisyona itiraz ediyoruz, zaman zaman tezahurat da yapıyoruz. Yani tv'den gördüğüm salon ile bu salonun alakası yok. Salon oturmuş, salon o basketbol kültürünü almış. Sadece üst katta bir bölümde sürekli tezahurat eden bir kitle var. Onun dışında kitle acayip iyi. Kimse artık salonda tezahurat edilmiyor falan demez-dememeli. Çünkü bu atmosfer takıma maç kazandırıyor, takım 1 seneden beri yenilmiyor. Yani tezahurat değil, bilinçli taraftar lazım. Burada olduğu gibi.

Takıma bakarsak. Yetenek anlamında çok mu iyiyiz? Hayır. Ama mücadele anlamında çok iyiyiz, hatta ligin en iyilerinden biriyiz. Takımda herkes canla başla oynuyor, her topa atlıyor. Udoh önderliğinde iyi bir Fenerbahçe izledik. Udoh maçı 17 sayıyla tamamladı. Datome ne yaptı diye bakıyoruz maç sonunda 19 sayı attığını görüyoruz, Hickman 11 sayı 6 asist, Sloukas 11, Vesely 12 sayı ile diğer katkı yapan oyuncular.

Obradovic ve Fenerbahçe'yi getirdiği nokta çok keyifli.

Final Four yolunda emin adımlarla giden bir Fenerbahçe.

Malaga maçında tekrardan salona gideceğiz. 

Hiç yorum yok: