25 Aralık 2015 Cuma

Boş Tribünler


Fotoğraf Fenerbahçe'nin Antalyaspor ile oynadığı kupa maçından. Benim her maç başlarken çekip arşiv yaptığım maç fotoğraflarından. Tribünlerin halini görüyorsunuz, Boş. Ancak neden? Artık adım atma zamanı gelmedi mi?

Passolig ; Evet passolig etken ama büyük etken mi? Bence değil. En azından ben böyle düşünüyorum. Çünkü cebinde passoligi olan adam bile maç seçip maça gelmiyorsa oturup düşünmek lazım. Biz bu taraftarları nasıl stada çekeceğiz. 

Bilet fiyatları ; Bilet fiyatlarının pahalı olması gerçekten çok enteresan. Yönetim kurulu bilet fiyatlarını belirlerken ülkenin durumunu, maçın saatini, önemini nasıl ciddiye almaz. Tamam sene başında belli fiyata kombine satmışsın, kombinyee endeksleyip ortalama maç bilet fiyatı belirlemek istiyorsun ama böyle bir mantık yok. Göz göre göre tribünlerin boş kalmasını istemenin elle tutulur yanı yok. Fenerbahçe'nin Antalyaspor gibi takımla sonucu önemsiz - 6 maçlık grup, çok güçsüz 2 takım var, her türlü çıkılacak -  bir maçında en ucuz biletin 54 TL - hatta deplasman tribünü 70 TL - olmasının mantıklı bir yanı yok.


Fenerbahçe-Antalyaspor kupa maçı bilet fiyatları 

Hafta içi 18:45'de oynanan böylesine bir maçın bilet fiyatı 54 TL olamaz. Bu maçın bilet fiyatı 10 TL olacak, 20 TL olacak. Kampanya yapacaksın, diyeceksin baba-oğul gelirseniz 2 bilet 25 TL. 15 yaşın altında çocuğunuzla maça gelirseniz çocuğunuza bilet bedava olacak. Antalyaspor maçına bilet alana 4 gün sonra oynanacak Sivasspor maçı indirimli fiyattan bilet satılacak. Grupta 3 maç yapacağız, 3 maç 50 TL kombine satacaksın. 3-5 maçlık paket biletler satacaksın. Yapacaksın abi böyle şeyler. Tribünleri dolduracaksın. 

Taraftar için oynanan bir oyunda nasıl oluyor da bu kadar kötü ortalamalar varken kimse adım atmıyor. Bu Kadıköy'de de, diğer statlarda da aynı. Bunun gerçekten sadece passolig ile alakası yok. Bunun yapılan yanlışlarla alakası var. 

Fenerbahçe'nin Galatasaray gibi bir maçında 45 bin seyirci oluyorsa oturup düşünmek lazım. Bu taraftarlar neden stadı doldurmuyor? Biz neden bu kadar pahalı bilet satıyoruz? 

Yöneticiler birbirleri ile kavga etmeyi bırakıp oyunu güzelleştirmek için adımlar atmalı. Taraftar sayıları her geçen gün düşüyor, insanlar maçlara gelmiyor, gelmeleri için uygun şartlar bulamıyor. 

Bu konuda bir büyük kulüp adım atsa gerisi gelecek ama biz bunları senelerdir söylüyoruz, değişen hiçbir şey olmuyor.

Hiç yorum yok: