25 Haziran 2015 Perşembe

2015/2016 Transferleri # 2 - Şener Özbayraklı


Transfer sezonu güzel devam ediyor. Kjaer'den sonra geçen sezon Bursaspor formasıyla sağ bekte yaptığı olumlu hareketlerle adından söz ettiren, tüm ülkenin dikkatini çeken Şener Özbayraklı'yı da 4 yıllığına renklerimize bağladık.

Şener Özbayraklı 1990 doğumlu, futbola 13 yaşında Borçka Gençlerbirliği takımında başladı, lisansı çıktığı gün Biyoloji öğretmeni olan babası tayin olduğu için bu takımdan oynayamadan ayrıldı. Yeni Pelitlispor takımına transfer oldu, 3 sezon oynadı. Daha sonra sırasıyla Arsinspor, Ankaraspor, Keçiörengücü, Bugsaşspor forması giydikten sonra 2013 yılında Bursaspor'a geçti. Altyapı'da forvet olarak başladığı kariyerine Abdullah Ercan yönetimindeki U18 milli takımında sağ bek olarak devam etti. Abdullah Ercan'ın bu kararı sonrası hocaları da Şener'i sağ bek olarak değerlendirdiler. Ve Şener için bu sayede sağ bek oynama şansı geldi. Şener belki forvet oynasa buralara gelemeyecekti.

Şener alt liglerden geldiği Süper Lig'de anında adından söz ettirmeye başladı. Devre arası geldiği Bursaspor'da o sezon 2.yarıda 16 maça ilk 11'de başladı, bir sonraki sezon 42 maç ve bu sezon 41 maçta forma giydi ve forma giydiği süre boyunca elinden geleni yapmaya çalıştı. 

Özellikle ofansif anlamda daha iyi oynadığını hem izlediğimiz sürece hem de onu çok daha uzun süredir takip eden insanlar sayesinde biliyoruz. Ortaları çok daha iyi ama kendisinin de söylediği gibi defansif anlamda zaafları mevcut. Özellikle kademe konusunda eksiği olduğunu biliyoruz.70-80 metrede oynadığı için kondisyonunun gayet iyi olduğunu da söyleyebiliriz. Gökhan Gönül'den ofansif anlamda iyi, defansif anlamda bir oyuncu diye rahatlıkla tanıtabiliriz Şener'i. Yalnız ofansif anlamda iyi dediğimiz Şener'in gol ve asist sayılarının bu kadar düşük olması da normal değil. Bursaspor formasıyla sadece 1 golü var. Bu sayıları arttırması onun formayı alış süresini çok daha hızlandırabilir.
Şener'in saha içi özelliklerinden ziyade saha dışı açıklamaları da dikkat çekici, hem kendi ile, hem genel futbol dünyası ile ilgili düşünceleri oldukça dikkat çekiyor. Mesela Bursaspor'a geldiği ilk sezondan sonra ''Futbolcu kendine ihanet etmeyecek. Uykuna, gezmene ve yediklerine dikkat etmelisin. Çok farklı bir iş yapıyoruz. Diğer insanlar gibi yaşayamayız. Gece uyumayıp ertesi gün antrenmana çıkınca sakatlanırsınız. Sonra kimseye bir şey anlatamazsınız. Vücudumuzu iyi kollamak zorundayız. Biz kendimize ne kadar bakarsak o kadar uzun süre üst düzey futbol oynayabiliriz. Tabii bu noktada gençlere yol gösteren insanların da olması çok önemli. BUGSAŞ'ta Abdullah Gün ve Mustafa Er abilerim çok güzel örnekler verdi. Genç yaştayken "Ben oldum, tamamdır" derseniz bir anda yere çakılırsınız. Bunun çok örnekleri var. Bu durumu yaşamamak için hayatımıza dikkat etmeliyiz. '' açıklaması 1990 doğumlu bir genç için oldukça önemli. Şener buraya neden geldiğini adeta bu cümleleriyle kanıtlıyor. Onun dışında mesela '' BUGSAŞ'ta forma giyerken orta açmak için çok çalıştım. Günümüz futbolunda artık ortaların pas gibi olması gerekiyor. '' açıklaması da çalışma isteğini ortaya koyuyor. 

Şener Özbayraklı 1990 doğumlu, Bursaspor'da oynadığı futbol, saha dışı açıklamaları, kendine örnek aldığı kişiler, hedefleri ile beraber Fenerbahçe'de olmayı sonuna kadar hakeden bir oyuncu olduğunu bizlere gösteriyor.

Bundan sonra sahne Şener'in. Gökhan Gönül gibi Türkiye'nin en iyi yerli sağ bekinden formayı almak hiç de kolay olmayacak, büyük bir rekabet yaşanacak. Tabii bu rekabette kazanan Fenerbahçe olacak.

Hiç yorum yok: