19 Mart 2012 Pazartesi

Maç Günlüğüm # 82 / Aylar Sonra Kocaelispor Maçı



Günler, haftalar, aylar sonra bir Kocaelispor maçına gitmeye karar verdik. Yaşadığın kentin takımına sahip çık. Aslında öyle değil. Fenerbahçeliyim ama Kocaelispor bizim için her zaman farklı olmuştur. Nasıl olmasın. Tribüne Kocaelispor tribünlerinde başladık, okuldan kaçarak İstanbul'a Fenerbahçe maçlarına değil, Kocaelispor maçlarına gittik. Bu yüzden Süper ligde ve Bank Asyada her maça, 2.ligde de ara sıra maçlara yıllardır gidiyorum. Bırakamayız.

Yaklaşık 30 dakikalık bir yolculuktan sonra stada vardık. Kent merkezinden geçerken neredeyse hiç Kocaelispor'lu görmedik. Eskiden böyle değildi. Özellikle ilkokul, lise okuyan çocuklar Kocaelispor maçlarına gitmek için can atardı. En azından biz öyleydik. Babama bizi maça götürmesi için çok yalvardık. Tabii bizim çocukluğumuzda Kocaelispor 3 büyüklere bile kök söktüren bir camiaydı. Şimdi Kocaelispor'un renklerini bile bilmeyen çocuklar var.


Biletimizi alıp stada girene kadar ilk gol oldu. Kocaelispor zaten çok gol atamıyor. Gittiğimiz maçta da golü göremiyoruz. 5 Tl'ye Numaralı bileti aldık. Yerimiz gayet güzel. Etrafta yıllardır - ne süper lig, ne bank asya, ne 2.lig - bırakmayan bir kitle. 


Sahada mücadele etmeye çalışan, Kocaelispor için çaba harcayan bir çoğu öğrenci olan bir futbolcu kitlesi, tribünlerde 500 kişi, bu seneye kadar her sezon mutlaka dolan, her maç orada olan ama şu sıralar bomboş şekilde duran Maraton tribünü. 


1.lig zamanı, 2.lig - bank asya şu an -  zamanı rakiplere korkulu anlar yaşatan, Türkiye'de ilk deplasmanı getiren Kocaelispor tribünleri bomboştu. Aslında bu ayrı bir yazı konusu. Yıllardır Kocaelispor peşinden koşan insanlar nasıl oluyor da bu takımı bırakıp Körfez Fk için stat stat geziyor. Bunu bana kimse açıklayamaz. İnsan birden bir takımı bırakamaz be abi. Kocaelispor'luysan lig ne olursa olsun Kocaelispor'lu olacaksın, onun yanında olacaksın.


Geldiğimiz maç bari gol görelim di mi? Kocaelispor 2.golü de attı. Ancak daha sonra geriye yaslanan - yaslanmak zorunda kalan - pas yapamayan, her topu şişiren bir takım oldu. 2-0'dan 2-3 maçı verdi.


Balıkesirspor iyi takım falan da bu maçı çoğu takım kaybetmezdi. Maçı Balıkesirspor almadı, Kocaelispor verdi.


Hakem çok kötüydü. Gerçi sonradan konuştuğum Balıkesirsporlu - Ostoros - bir abimiz her hafta maçlara gidiyor. '' Bizim maçlarda da skandaldır Yiğit '' dedi. Normal karşıladık.


Tribünde futbolculara inanılmaz şekilde inanan ancak zaman zaman aşırı şekilde kızan bir kitle var. Yine de Hâlâ Kocaelispor maçlarına gelmeleri bile takdiri hakediyor.


Sonuç olarak Kocaelispor'a ayırdığımız bir günü galibiyetle kapatamadık. Gönül isterdi galip gelsinler. Kocaelispor'da dibe düşüş devam ediyor. Ama istediği kadar dibe düşsün ara ara maçlara gelmeye devam edeceğiz. Statta Kocaelispor'u izlemek her zaman iyi ve güzel olmuştur.

Hiç yorum yok: