10 Ekim 2011 Pazartesi

Yazlıkta Bir Gün


Yazılarda şarkı önermeyi seviyorum. Bu sefer Teoman'dan Sahilde Bir Sarhoş'u öneriyorum. Yazı ile çok keyifli oluyor. Ya da şarkıyı ben sevdiğim için bana keyif veriyor. Neyse ...

Pazar günü sıkıcı bir İzmit sabahına uyandık. Ne yapsak ne etsek derken istikamet ; Yazlık oldu. Yazlık Karamürsel'in çıkışında, Yalova'nın girişinde. Hava biraz kapalı gibi. Her an yağmur yağabilir. Yazlıkta bir tur atarız, yemek yeriz geliriz diyorduk. Ama gidince işler değişti.

Sezonu kapattık diye teknenin tüm malzemelerini yukarıya taşıdım. Ancak bir süre sonra neden balığa gitmiyoruz dedik? Tam biz balığa gitme fikrini ortaya atmışken yağmur başladı. Artık geri dönüşü olmayan bir yola girdik. Teknenin benzin deposunu, oltaları, şemsiyeleri aldık ve balığa çıktık. Evet yağmur yağıyordu. Ancak biz balığa çıkıyorduk. Denizde bizden başka 1 tane daha tekne vardı. Neyse yoğun yağmur altında balık tutacağımız yere ulaştık. Tekne'yi duba'ya bağlayıp oltayı saldım. Hatta daha salmadım, 4 metre gitti ancak direk '' 2'li Hamsi '' takıldı. Hayatımda daha önce bir kez Hamsi balığı tutmuşum. Bu 2.sefer oldu. Ayrıca İkili gelmesi de ilk oldu. Ondan sonra 15-20 dk daha durduk ve 1 kere bile vurmayınca dönme kararı aldık. Döndükten sonra bir yağmur başladıki, denizde olsak batabilirdik.

Siteye dönünce de delilikler devam etti. Havuz ortada öylece duruyordu. Zaten sırılsıklam olduğum için sadece üstümü çıkardım ve kapri ile beraber havuza atladım. Aylardan Ekim, günlerden 9'u, sağanak yağış var ancak ben yüzüyordum. Bir kaç atladıktan, bir kaç kez baştan sona yüzdükten sonra sezonu kapattım.

Haziran ayında açtığım yüzme sezonunu, Ekim'in 9'unda kapamış oldum.

Ekim ayının 9'u tuttuğum Hamsi balıkları ile, havuzda yüzmem ile böylece kişisel tarihimde yerini almış oldu. 

Belki bundan sonra yazlığa bir kaç sefer daha gidebiliriz. Ancak bir daha Haziran ayına kadar ne balık tutarım, ne de yüzerim.

Hiç yorum yok: