8 Mart 2011 Salı

Gençlerbirliği 2 Fenerbahçe 4 / Formadan Akan Terler, Tekrar Lider Fener


Süper Lig 24.hafta mücadelesinde deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaştık. Mücadele'den Lugano, Alex, Niang ve Santos'un golleriyle 4-2 galip ayrıldık ve liderliğimizi 1 gün aradan sonra geri aldık.

Mücadele'ye klasik olarak Ankara maçlarından daha iyi başladık. Ankara deplasmanları bizim için genel olarak tatsız tuzsuz maçlar olmuştur. Hem skor anlamında hem oyun anlamında. Mücadele etmediğimiz, pozisyon bulamadığımız ve galip gelemediğimiz maçlar. Ama bugün öyle olmadı. Maça iyi başladık ve iyi bitirdik.

14.dakika Alex'in duran topu ve Lugano'nun golü geliyordu. Gol ofsayttı. Bunu inkar edemem. Dikkat çeken detay Alex duran topu kullanırken ceza sahasında sadece 4 tane Fenerbahçe oyuncusunun olmasıydı. Gençlerbirliği'nden ise tam 7 oyuncu vardı. Golde kalecinin hatası da büyük.

Bu golden 7 dakika sonra yani 21.dk Gençlerbirliği taç atışı kullanırken Alex'in yaptığı pres, Gençlerbirliği oyuncusunun geriye doğru pası, Niang'ın araya girmesi, Serdar'ın topa gelişi ve penaltı kararı. Bence penaltı değildi. Alex topu yine müthiş bir yere vurdu ve Fenerbahçe 2-0 öne geçti. Son 2 sezon Gençlerbirliği karşısında gol atamayan Fenerbahçe henüz 21 dakika 2 gol bulmuştu.

Bu golden sonra özellikle Emre ve Mehmet Topuz'un inanılmaz form düşüklüğünden kaynaklanan orta saha boşluğunda Gençlerbirliği iyi oynadı ve önce 24.dk Orhan Şam ardından 44.dk Hurşut'un golleriyle eşitliği sağladı. İlk yarı 2-2 sona erdi.

2.yarı saha tamamen karla kaplanmış ve kar yağışı hala devam ediyordu. Bu zor şartlarda başladık 2.yarıya. Ancak Fenerbahçe'de ilk yarı olmayan bir mücadele vardı. Emre ve Mehmet Topuz'un daha iyi oynaması, daha iyi paslaşmamız ve gelen goller ve pozisyonlar. 63.dk Alex'in şahane asisti ve Niang'ın yıllardır forvetlerden beklediğimiz ancak göremediğimiz net vuruşu skoru 2-3 yapıyordu. 68.dk yani 3.golden 5 dakika sonra Santos Emre Santos paslaşması ve Santos'un şahane vuruşu skoru 2-4 yapıyordu ve Fenerbahçe'yi rahatlatıyordu. Bu golden sonra oyunu tutan Fenerbahçe rakibine 2 iyi pozisyon verse de Volkan müthiş 2 kurtarış yaparak gol şansı vermedi. Maç 2-4 sona erdi ve Fenerbahçe çok önemli 3 puan aldı.

Mücadele'nin ilk yarısı iyi oynamayan ortasaha'dan sonra 2.yarı iyi oynayan ortasaha, Aykut Kocaman'ın şahane bir Cristian hamlesi, takımın kaliteli oyuncularının bu zor şartlarda pas yapma ve top tutma yeteneklerini  göstermesi, Alex'in oyunu iyi yönlendirmesi, Santos'un şahane hücum desteği ve alınan galibiyet.

Fenerbahçe'mizde oyunculara tek tek bakacak olursak ; Volkan yine çok iyiydi. Özellikle 4-2'den sonra bir top çıkardı ki Türkiye'de Volkan'dan başka kurtaracak kaleci var mıdır bilmem. Bekir temiz oynamak istedi ne ileri ne geri . Hata yapmaktan korktuğu belliydi. Sorumluluk almak istemedi. Lugano iyi oynadı, yediğimiz golde topu uzaklaştırdığı yer yanlıştı. 6.golünü attı. Helal olsun. Yobo iyiydi. Santos iyiydi, attığı gol şahane, ayrıca 2.yarı iyi oynamamızın en büyük nedenlerinden. Emre ilk yarı kötü, 2.yarı orta oynadı. Son haftalar formsuz. Mehmet Topuz ön libero oynasın falan diyoruz da oynamasın, Mehmet sağ kanatta çok iyi, hep sağ kanat oynasın. Ayrıca ön libero olarak Cristian > Mehmet . Özer ilk yarı ofansif olarak olmasa da defansif olarak önemli işler yaptı. Ayrıca yüzyılın pası olayından biraz kurtulmuş gibi. Daha iyi olacak. Dia tutuktu. Bu havaların oyuncusu değil. Alex 1 gol 1 asist . Konuşursak ayıp ederiz. Niang golünü attı ancak yine de çok iyi değildi. Sonradan oyuna giren Cristian maçın alınmasının en büyük nedenlerinden Emre ve Mehmet'in performanslarını arttırdı. Geriyi sağlama aldırdı. Guiza herşeye rağmen bu formayla görmek güzeldi, ya da yok değildi ya. Neyse karışık durumlar. Caner 4 dakika oynadı. Yorumsuz.


Kazanmak güzel. Takım kazanırken formanın hakkını verdi. Forma terden sırılsıklam oldu.

Lugano'nun kartını sevmedim. Yakışmıyor. Santos'un kartı normal. Haftaya yoklar. Galatasaray maçında varlar.

Alex 18.golüne ulaştı ve tek başına Bucaspor'dan daha çok gol atmış oldu. Gol krallığı bana göre kesin. Niang'ın da 13.golü oldu. Lugano 6.gole ulaştı. Defans oyuncusu için muazzam bir rakam.

Lideriz. Şampiyonluğa yürüyoruz.

Tribünler çok iyiydi. Sadece 3.golden sonra '' Seviyorum Seni ... '' bestesi söylenmese daha iyi olurdu. Onun dışında çok iyiydi. Zaten Ankara deplasmanları genel olarak tribün bakımından iyi geçer.

Haftaya Konyaspor ile Kadıköy'de oynuyoruz.

Başlığı da atalım ; Formadan akan terler, tekrar lider Fener

2 yorum:

Sıradanbirblog dedi ki...

Bence penaltı kesinlikle penaltıydı. Niang'ın Serdar'dan kendisini kurtarması için engelli koşulardaki gibi engel atlaması gerekirdi.
O hızla öyle bir zeminde o hamleden kendini kurtaracak bir oyuncu varmıdır bilmiyorum.
Ayrıca kontrolsüz girerek avantaj sağlayan kaleciden kaçmaya gerek varmıdır o da tartışılır.
Bunlar benim görüşlerim tabi.

Sıradanbirblog dedi ki...

Bence penaltı kesinlikle penaltıydı. Niang'ın Serdar'dan kendisini kurtarması için engelli koşulardaki gibi engel atlaması gerekirdi.
O hızla öyle bir zeminde o hamleden kendini kurtaracak bir oyuncu varmıdır bilmiyorum.
Ayrıca kontrolsüz girerek avantaj sağlayan kaleciden kaçmaya gerek varmıdır o da tartışılır.
Bunlar benim görüşlerim tabi.