24 Ağustos 2010 Salı

Trabzonspor 3 Fenerbahçe 2


- Fenerbahçemiz Trabzonspor deplasmanından 3-2 yenilgiyle ayrılıp evine dönüyor. Trabzonspor'un gollerini Mehmet Topuz (KK), Yattara ve Glowacki atarken Fenerbahçe'nin golleri Mehmet Topuz ve Lugano'dan geldi.

- Mücadele öncesi söylediğim takımdan Stoch ve Alex ilk 11'de forma giymedi. Yerlerine Özer ve Niang forma giydi. Trabzonspor gibi koşan bir takımın karşısında Alex gibi durarak oynayan bir futbolcunun yerine Niang gibi ileride pres yapan bir oyuncunun oynaması hiç kimse tarafından eleştirilemez. Ayrıca sezon başından bu yana gördüğümüz Trabzonspor 11 oyuncusu ile beraber oldukça iyi mücadele ediyordu. Bu şartlar altında Stoch'un da geriye neredeyse hiç yardım etmediğini düşünürsek Özer değişikliği de kabul edilebilirdi.

- Mücadele öyle bir havada başladı ki Fenerbahçe ilk 10 dk 2 pas yapamadı. Aslında Trabzonspor'da mücadeleye pek iyi başlamadı. Ancak 14.dk kazanılan duran topta Selçuk'un ortasına Mehmet Topuz ters kafa vuruşu yaptı ve Trabzonspor 1-0 öne geçti. Bu golden 2 dk sonra defansın arkasına atılan topta Yattara'nın şık vuruşu skoru 2-0'a getiriyordu. Golde Mert'in hatasını de unutmadan söyleyelim ! Bu golden sonra kendine gelen Fenerbahçe oyunda dengeyi sağladı. Aslında bu golden önce de mücadele etme ve maçı kazanma isteği dışında Trabzonspor iyi oynadı diyemeyiz. 20.dk'dan sonra kendine gelen Fenerbahçe Semih ile gole yaklaştı. 28.dk ise Semih içeriye çevirdi ve Lugano güzel bir kafa vuruşu yaparak skoru 2-1'e getirdi. Bu golden 1 dk sonra ise kazanılan serbest vuruşta Yattara ortalıyordu, Fenerbahçe savunması uyuyordu ve skor 3-1'e geliyordu. 39.dk sakatlanan Semih'in yerine oyuna giren Stoch 9 dk içinde oyunun kaderinin değiştirdi. 9 dk içinde çalım attı, asist yaptı, takımı canlandırdı. 39.dk Stoch'un asistinde Mehmet Topuz skoru 3-2'ye getirdi. Bu golden sonrada Fenerbahçe baskılı oynasa da aradığı golü bulamadı. İlk yarı 3-2 sona erdi.

- İkinci yarı daha iyi bir Fenerbahçe görmeyi tahmin ederken 47.dk ve 49.dk Teofilo ile kalesinde 2 tane % 100 gol pozisyonu verdi. 54.dk Yattara, 55.dk Niang inanılmaz pozisyonlardan yararlanamıyordu. 68.dk Santos gol pozisyonundan yararlanamazken 69.dk kazanılan penaltı atışını Mert iyi kurtarırken Colman ceza sahasından üzgün ayrılıyordu. Son 20 dk iyice oyundan düşen 2 takım daha fazla pozisyon bulmadı ve maç 3-2 sona erdi. 

- Fenerbahçe'de mücadele boyunca oynayan oyunculara bakarsak ; Mert kalesinde güven vermese de penaltıyı kurtardı. Ayrıca bunun dışında 2-3 pozisyonda başarıyla kalesini gole kapattı. Gökhan Gönül belki de bu sezon ki en kötü maçını oynadı, ileriye hiç çıkamadı, geride başarılı olamadı, ayrıca yaptırdığı penaltı tam bir  hata ! , Lugano defansta pek iyi oynamadı attığı golde geriye dönmeyip ileride kalması alkışı haketti. Bilica pek iyi oynamasa da kötü de oynadı diyemeyiz. Santos ileriye çok az çıktı, defansta ise Yattara karşısında zor anlar yaşadı, Emre ve Cristian pek iyi oynamadı. Özellikle Cristian gerçekten hiçbirşey yapmadı. Bir insan ne kadar kötü oyuncu olursa olsun koşmak zorunda ! Özer sahanın en kötülerinden biriydi. Mehmet Topuz kendi kalesine attığı golde şanssızdı, rakip kaleye attığı golde şansslıydı. Mücadele boyunca iyi oynadı diyebiliriz. Semih sakatlanana kadar iyi oynadı 1 asist yaptı. Niang gün geçtikce daha iyi olacak. Bugün ileride çalıştı. Birkaç pozisyonda iyi bitiremedi. Sonradan oyuna giren Stoch ilk yarının son 10 dksı oynadı ve oyundan çıktı ! Aslında çıkmadı ama rakip müthiş kilitledi. Alex ve Selçuk ise hiçbirşey yapmadı.

- Sonuç olarak mücadele etmezsen, sahada koşmazsan, maçı kazanamk istemezsen, zaman zaman parlayıp zaman zaman dibe düşersen ve böyle basit goller yersen yenilirsin. Ayrıca her zaman söylediğimi tekrarlıyorum ; Dünya kadar para kazanan bu futbolcular iyi veya kötü oyuncular tamam ama neden koşmuyorlar, neden mücadele etmiyorlar. İnsan sahada iyi oynamasa bile koşar, pres yapar, mücadele eder. Gerçekten Fenerbahçeli oyuncular bu sezon şu ana kadar 1 maç hariç mücadele etmediler ! Fenerbahçe taraftarları olarak bizler bu sezon böyle giderse çok acı çekeriz.

- Aykut Kocaman için ise birkaç cümle edelim ; Çıkardığı kadro yüzünden onu eleştirenlere kulak asma, Alex'i oynatsan da oynatmasan da eleştirilirsin, Çift forvet oynasan da oynamasan da eleştirilirsin o yüzden bildiğini ve mantıklı olanı yapmaktan çekinme. Fenerbahçe taraftarları ne hocalara aylarca inandı sana mı inanmayacaklar ! Bu taraftar senin yanında olmaya devam edecek...

- Perşembe günü Kadıköy'de oynayacağımız Paok maçı çok ama çok kritik. Allah yardımcımız olsun ...

Hiç yorum yok: