27 Mayıs 2024 Pazartesi

Fenerbahçe 6 İstanbulspor 0 / Gurur Duyuyorum


2023/2024 Süper Lig sezonu sona erdi ve Galatasaray şampiyonluğu kazandı. Fenerbahçe 99 gol, 99 puan ile beraber ligi ikinci sırada bitirdi. Şampiyonluk hasretinin süresi uzuyor.

İstanbulspor maçında oldukça rahat oynadık ve mücadeleyi Dzeko, Szymanski, Tadic, Osayi, Serdar Dursun ve King'in golleriyle 6-0 kazandık.

Her zaman saha içini konuşmayı seven biriyim. Zaten saha dışını konuşmaya başladığım an sıkılmaya başlıyorum. Hakeden haketmeyen cümlelerini sevmiyorum. Şampiyon olan haketmiştir diye bakıyorum. Hakem hataları, yaşanan süreçler başkaları tarafından her yerde konuşulanlar. Fenerbahçe'ye karşı ülkedeki futbol camiasının farklı bakması da normal. Elbette her şehir, her takım, her hoca, her futbolcu Fenerbahçe'yi yenmek isteyecek, Fenerbahçe karşısında motive olacak. Bu benim hoşuma bile gidiyor.

2023/2024 sezonu sona erdi, şahane bir takımımız var. Oyuncuların çoğunluğunun büyük karakter olduğunu düşünüyorum. Seneye gideceklerden bağımsız 2-3 ekleme ile sezona girip başarı yakalamak zor olmaz.

Hedef şampiyonluk olacak. Yine maçları kazanmak için çıkacağız. Yine saha dışına çekmek isteyecekler. Camia olarak kenetlenip bir kez daha hedefi en yükseğe koyarak yola çıkmak gerekiyor.

Bu sene oynayan takımla gurur duyuyorum elbette. Tadic, Fred, Dzeko, Ferdi, Szymanski, İsmail, İrfan, Becao, Djiku, Osayi... ve diğerleri. Bu forma altında izlediğim için mutluyum. Umarım gelecek sezon benzer bir takımla mücadeleye başlarız.

13 Ağustos Gaziantep FK maçı ile başlayan, deplasmanda maç kaybetmeyen, sezonu sadece 1 yenilgiyle tamamlayan Fenerbahçe 26 Mayıs 2024'te İstanbulspor maçıyla sezona nokta koydu.

19 Haziran Şampiyonlar Ligi kura çekimi var, 23-24 Temmuz ilk maça çıkıyoruz.

2023/2024 sezonu Fenerbahçe'yi unutmayacağım. Gurur duyuyorum. 

20 Mayıs 2024 Pazartesi

Galatasaray 0 Fenerbahçe 1


19 Mayıs 2024 tarihinde Galatasaray'ın sahasında oynanan ve Fenerbahçe'nin Çağlar'ın golüyle 1-0 kazandığı maç tarihimizin en gurur verici maçlarından birisi olarak yerini almıştır. Şampiyonluk kadar önemli ve bizleri sevindiren bir galibiyettir. 

Henüz 21.dakika yanlış bir kararla 10 kişi kaldığımız maçta ev sahibi Galatasaray'a isabetli şut bile attırmadan kazandık ve şampiyonluk şansımızı son maça taşıdık.

Fenerbahçe takım olarak olağanüstü bir mücadele sergiledi. Fred, Tadic, Oosterwolde, Çağlar, Osayi başta olmak üzere tüm takım alkışı hakedecek bir oyun oynadı.

Fenerbahçe deplasman tribünü bir klasik olarak yine çok iyi maç çıkardı. Şampiyonluk ihtimali olduğu için aslında psikolojik olarak zor bir maça gittiler. Bu kararı almak bile önemli. Tribüne söyleyeceğim tek eleştiri keşke yakılan meşaleleri taraftarların üzerine atmasaydık. Bu tarz şeyleri sevmiyorum ve yanlış buluyorum. Benzeri bize yapılıyor ve bundan masum taraftarlar zarar görüyor.

Mert Hakan Yandaş'tan da bahsetmem lazım. Seviyorum ya da sevmiyorum diyemem. Bir gün karşılaşırsak da bundan bahsedeceğim. Evet dün takıma kaptanlık yaptı, özellikle basına söyledikleri önemli ama ben Fenerbahçe kaptanının sahada kalıp her maç Fenerbahçe için mücadele etmesini istiyorum. Sadece sakatlıklar nedeniyle 2023/2024 sezonu 18 maç, 2022/2023 sezonu 17 maç ve 2021/2022 sezonu 12 maç kaçıran bir kaptan istemiyorum. Bunun yanında cezalar nedeniyle de kaçırdığı maç sayısı 13.  Toplam 4 sezon sakatlık ve cezalar nedeniyle 60 maçı kaçıran bir kaptan görmek istemiyorum. Tabii Türkiye futbol ortamında bunlar önem görmüyor. Tribünlere derbi maçta arma gösterilmesi bir oyuncunun takımda kalıp kalmamasını bile etkiliyor. Umarım Mert Hakan bundan sonra sadece saha içinde kalabilir.

Fenerbahçe takımı haklı olarak taraftarları selamlamak istedi ancak izin verilmedi. Bu andan sonra başkan Ali Koç'un gelmesi de, takımla beraber sahaya çıkması da, taraftarları selamlamak istemesi de doğru hareketler. Fenerbahçe başkanı da söz söylemeyip bu tarz eylemlerde bulunmalıdır. Ali Koç kongre yolunda dün akşam iyi puan topladı.

Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı sezonu 3 galibiyet, 1 beraberlik ile kapattık.

Hababam Sınıfı Fenerbahçe'dir.

Hangi ayağa basmalar kart, hangileri değil?

İsmail Kartal takımı sahanın ortasında toplaman işte bu maçta anlamlı oluyor. Kayserispor maçında değil. 

Son hafta sahamızda İstanbulspor'u yenip Konya'dan Galatasaray yenilgisi gelmesini bekleyeceğiz. Olsa da olmasa da 2023/2024 Fenerbahçe takımı tarihimizde gururla hatırlayacağımız takımların başında geliyor. Biz onlardan razıyız.