10 Haziran 2011 Cuma

Galatasaray Cafe Crown 97 Fenerbahçe Ülker 93


Seri 2-1 oldu. Galatasaray Cafe Crown 3.maç Fenerbahçe Ülker'i 97-93 yendi.

Serinin şu ana kadar en güzel, en heyecanlı, en ateşli karşılaşmasını izledik. Galatasaray Cafe Crown mutlaka kazanmak zorunda olduğu maç Fenerbahçe Ülker'den daha istekliydi. Zaten arkasına taraftar desteğini de alınca mücadele'yi baştan sona üstün götürdü.

İlk çeyrek 23-21, 2.çeyrek 27-24 Galatasaray Cafe Crown üstünlüğü vardı. Fenerbahçe Ülker'in ilk yarı yediği 50 sayı ? 3.çeyrekler Fenerbahçe Ülker iyi oynar, Galatasaray Cafe Crown dağılırdı. Bu sefer öyle olmadı. 3.çeyrek 22-22 bitti. Son çeyrek ise rakibine etkili bir savunma yapan Fenerbahçe Ülker hücumda fırsatları değerlendiremese de bu çeyreği 12-17 önde kapattı ve mçı uzatmaya götürdü.

Uzatmada avantaj Fenerbahçe'de diyecekken Galatasaray etkili başladı ve 13-9'luk uzatma performansı ile beraber maçı kazandı.

Fenerbahçe Ülker'de Ukic ve Ömer Onan ikilisi şahane bir ilk yarı oynadı. 30 sayı attılar. Ömer Onan ilk çeyrek 15 sayı attığı maçı 18 sayı ile tamamladı. Ukic ve Ömer Onan ilk yarıyı 30, mücadeleyi 36 sayıyla kapadılar. Bu 2 oyuncu 2.yarı çok kötü oynadılar. Tomas skora kritik anlarda katkı veriyordu, bu sefer veremedi. Sean May'in ekstra sayıları yine bizi sürekli oyunda tuttu, Emir Preldzic 12 sayı, 6 ribaund ve 5 asist ile yine istatistik kağıdını doldurdu, Saras kritik anda attığı 3lük ve son çeyrek attığı serbest atışlar ile katkı verdi. Maçı 12 sayı ile tamamladı. Lavrinovic 16 sayı, 6 ribaund ile oynadı.  Kaya Peker özellikle bir bölüm yaptığı savunma ve çaldığı toplarla büyük katkı verse de genel olarak iyi değildi.

Oğuz Savaş bu seride oynamayacaksan hangi seride oynayacaksın ? Tamam eyvallah bütün sezon oynadın ama bu seri bu kadar kötü oynanmaz. Her maç aynı. Faul problemi ! İnşallah serinin kalanında kendine gelirsin.

Galatasaray'dan 97 sayı yemek ?

Sahaya yabancı madde atan - 1 kişi - ve sürekli küfür eden Galatasaray Cafe Crown taraftarları. Tamam atmosfer iyi falan ama bu küfür olayı can sıkıyor.

Sonuç olarak Galatasaray Cafe Crown'ın daha çok istediği, daha iyi savunma yaptığı - bize göre - bir maçı kaybettik. Bu sezon savunma ile ayakta kalan Euroleague'de galibiyetler alan Fenerbahçe Ülker'in 4.maça tek bir cümle ile gitmesi lazım. Bu maçı savunma ile kazanacağız ...

Hiç yorum yok: