28 Temmuz 2017 Cuma

Sturm Graz 1 Fenerbahçe 2


Uefa Avrupa Ligi 3.eleme turu ilk maçında Sturm Graz karşısında sezonu açtık. Umarım sezon sonunda kupalarla tamamlanır.

Sezonun ilk maçına Volkan, Şener, Roman, Skertel, Hasan Ali, Josef, Ozan, Alper, Dirar, Valbuena ve Ahmethan ilk 11'i ile başladık.

Henüz 10. dakika oynanırken kaptırılan bir top ve ardından gelen Sturm Graz golü hazırlık maçlarında gördüğümüz Fenerbahçe'den bir kesitti. Ancak devamı hiç hazırlık maçlarında gördüklerimiz gibi değildi.

Golden sonra daha takım gibi oynayan, sahada iyi yerleşen, iyi organize olan, iyi paslaşan ve pozisyonlara giren bir Fenerbahçe vardı. Özellikle kanatlardan etkili olmaya çalışan bir Fenerbahçe görsek de Hasan Ali ve Şener'in isabetsiz ortaları gelince beklediğimizi bulamadık. Ancak önce 29.dakika Alper Potuk'un bireysel yetenekleri ile beraber Maresic topu kendi kalesine gönderdi. Ardından 35.dakika ise Valbuena kornerde topu Roman'ın kafasına bırakınca skor 6 dakika içinde 1-2'ye geldi. İlk yarı böyle sona erdi.

2.yarı skor avantajı ile beraber iyice kontrollü oyuna dönen bir Fenerbahçe kalesinde 2-3 tane tehlikeli pozisyon bulsa da gol yemedi ve sezonun ilk maçından 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Sezonun ilk maçında kısa kısa oyunculara bakarsak Volkan yine bildiğimiz gibi, sektirilen toplar, güven vermeyen duruşlar, zaman zaman iyi kurtarış, zaman zaman saçma hatalar, Şener ve Hasan Ali için aynı şeyleri söylemek mümkün. İkisi de bana göre Fenerbahçe'nin ilk 11'inde oynayacak bekler değil. Skertel oldukça iyi, Neustaedter savunmada kötüydü, kornerlerin neredeyse tamamında etkili oldu. Golünü de attı. O da bizim takımın ilk 11 oyuncusu olamaz. Josef oldukça iyiydi. Top kazandı, top dağıttı. Ozan Tufan potansiyeline ihanet etmeyince faydalı oynamaya devam ediyor. Kilo da verirse sezon boyunca vazgeçilmez olur. Alper müthiş oynadı. Bunu sezon geneline yayabilir mi? İşte tüm soru işareti bu. Yayarsa herkes dilenir. Dirar iyi ama daha iyi olmalı. Valbueana takımın en iyisi. Top ayağına gelince bir şeyleri değiştirebileceğini biliyorsunuz, güveniyorsunuz. Arkasında, sağında solunda daha iyi adamlarla çok daha etki yaratır. Ahmethan kendi adına böylesine stresli maçta iyi sinyaller verdi. Sırtı dönük oynamayı bilen forvet her zaman iş yapabilir. Gelecek adına umutluyum. Mehmet Topal, Isla ve Aatıf için bir şeyler söylemek şimdilik yanlış olur.

Fenerbahçe kötü kadroya rağmen, kötü bir kaç isme rağmen takım olma yolunda iyi sinyaller verdi. Aykut Kocaman'ın gelmesi nedeniyle geçen seneye göre zaten mücadele ederek bile daha iyi olacağımız kesin. Yine de herkesin ortak şekilde söylediği bir gerçek var. 1-2 transfer yapalım ve sezona yazık etmeyelim. Mücadele eyvallah ama başarı için takviye lazım.

Sezonun henüz ilk maçında çok iyiyiz demek de, kötüyüz demek de yanlış. Bekleyelim.

Valbuena seviliyorsun adamım. Sen belli ettin kendini. Dileneceğiz.

Avrupa kupalarında oynamak büyük keyif. Avrupa Ligi ya da Şampiyonlar Ligi. Her zaman avrupa isteyen bir taraftar oldum. Çeyrek final ve üstlerini, lig şampiyonluklarına tercih ederim.

Taraftarlarımız da 90 dakika susmadan destekledi. Sezonun ilerleyen haftalarında gerçek kitle maçlara gitmeye başlar ve daha iyi tribünler görürüz. Bu da zamanla iyi olacak bir şey.

Sturm Graz stadı nefismiş. Küçük ama böyle statlara bayılıyorum. Tamamen de dolunca güzel bir maç atmosferi oluşuyor.

Perşembe günü 2-1'in rövanşında bu sezon Kadıköy'de ilk maçımıza çıkıyoruz. Bir kazaya vermeden turu geçip yola devam etmek lazım.

Perşembe maçı Kadıköy'de yaşayacağız. Notlar maçtan sonra blogda olur.


Hiç yorum yok: