18 Mayıs 2017 Perşembe

Kara 17 Mayıs


Bu neydi şimdi? Fenerbahçe açısından oldukça üzücü ve sinir bozucu bir günü geride bıraktık. İlk olarak 18:30'da Yakın Doğu Üniversitesi ile kadınlar basketbol ligi final maçına çıktık. Seri 2-2'ydi ve kazanan şampiyon olacaktı. Mücadele baştan sona çekişmeli geçti. Zaman zaman biz öne fırladık, zaman zaman rakip. Son çeyreğe eşitlikle girildi. Çeyrek başında Yakın Doğu farkı açtı ancak Fenerbahçe iyi geri gelerek rakibini yakalamayı başardı. Ve son 1:25'e 4 sayı önde girdik. Ancak işler o moladan sonra değişti. Yakın Doğu kötü şekilde kullandığı hücumdan boş dönüyordu ancak Ayşe Cora'nın saçma faulü geldi ve rakip 3 serbest atış kullanmak zorunda kaldı. 3'de 3 atarak farkı 1'e indirdiler. Ardından yaptığımız hücumda ise 2 kez hücum ribaund'u almamıza rağmen sayı bulamayıp boş döndük. Son hücumu 19 saniye kala ev sahibine bıraktık. Maçın son bölümünde bir savunma bizi şampiyonluğa götürecek durumdayken skandal bir savunmayla pota altından gayet basit sayı yedik ve son 3.8'e 1 sayı geride girdik. Mutlaka sayı bulmalıydık. Şampiyonluk gidiyordu. Kenardan topu oyuna sokarken araya giren Yakın Doğu oyuncusundan dolayı topu pota altına taşıdık. Topu oyuna soktuk. Ve bu kez Yakın Doğu oyuncusundan skandal bir hareket geldi ve faul hakkı dolmuşken Candace Parker'ı faulle durdurdu ve çizgiye gönderdi. Candace Parker 2'de 2 atarsa Fenerbahçe şampiyon olacaktı. 1 basket uzatma demekti. Ancak WNBA tarihinin veya dünya tarihinin gelmiş geçmiş en iyi kadın basketbolcularından birisi, defalarca buraları oynamış, son topları kullanmış, bu sezonun WNBA finaller MVP'si, kariyerinde gayet iyi serbest atış yüzdesi yakalayan 31 yaşındaki Candace Parker felaket iki atışla beraber 2'de 0 yaptı ve ne maçı uzatmaya taşıyabildi ne de bizi şampiyon yapabildi.

İnsan böyle bir maçtan sonra ne diyeceğini bilemiyor. Bir çok Fenerbahçe taraftarının kenara attığı branş için kahrolmak çok saçma. Bu takıma karşı yıllar önce hissettiğimiz duyguları atamıyoruz ve yenilince kahroluyoruz.

Belki de son 1 dakika 2 hücum ribaund'u almasak son hücum bize kalacak, rahat bir basketle işi bitireceğiz? Ayşe orada gereksiz faulü yapmasa? Böyle şeyleri düşünüp daha da kafayı yiyoruz.

Candace Parker için kim 2'de 0 atacak diyebilir?

Bu maçın kaybedilmesini maç içinde yaptıklarımıza bağlayabiliriz ama bu maç yıllar boyunca Candace Parker'ın 2 serbest atışı kaçırmasıyla hatırlanacak.

Bir camia bu kadar mı uğursuz olur? Finalleri dramatik şekilde kaybetmekten ne zaman vazgeçeceğiz? Gerçekten bilmiyorum. Belki de maçlar öncesinde psikolojik destek almalıyız.

Neyse dedik, üzüldük. Kahrolduk. Futbol takımını izleyerek önümüze bakalım dedik. Ve saat 20:45 itibari ile tv karşısında Fenerbahçe'nin yarı final maçını izlemeye başladık.


Mücadele başından sonuna kadar oldukça etkisiz bir Fenerbahçe gördük. Ne yaptığını bilmeyen bir takım. Yeteneksiz oyuncular topluluğu. Bir yönetim başarısı olarak boş tribünler, desteksiz takım. Yine de final konusunda oldukça çok fırsat geldi ancak değerlendiremedik. İlk yarının sonlarında Emre'nin golüyle yenik duruma düştük. Ardından 2.yarı Sow ile beraberliği yakaladık. Rakip gol ararken bu kadar savunmaya gömülmek, orta sahayı bile geçememek bize bir yerde sıkıntı çıkaracaktı derken 86.dk Holmen'den golü yedik ve 1-2 geriye düştük. Yandık, elendik derken Ozan sahneye çıktı ve maçı 2-2 ile beraber uzatmaya götürdü. Uzatma bölümünde de eşitlik bozulmadı vemaç penaltılara kaldı.

Penaltılar başladı. 13'er penaltı kullandık. 3 kez finale çıkma şansı ayağımıza geldi ancak sonuç alamadık. Mehmet Topal skandal bir penaltı kullandı şansı tepti. Skertel skandal bir penaltı kullandı ve şansı tepti, Volkan Demirel 10.penaltıyı kullanmak için topun başına geldi. Sanki futbolla alakası yokmuş gibi berbat bir atışla beraber şansı yine tepti. Ve en son 13.penaltıyı atmak için gelen Josef sonuç alamayınca Fenerbahçe bir maçı daha kaybetti ve finale çıkma şansını yitirdi.

Fenerbahçe yine bir final maçını yine dramatik şekilde kaybetti ve sezonu kupasız olarak tamamlamayı garantiledi.

Yıllardır kupa alınmamasına rağmen futbol branşında sadece hocaların ve oyuncuların değişmesi? Yönetim ne zaman istifa edecek? Yeter artık demeyecek mi?

Sonuç olarak Fenerbahçe bugün yine 2 farklı branşta, 2 önemli maçta dramatik şekilde kaybederek kupalara veda etti. Fenerbahçe için bundan kötüsü olmaz dediğimiz her şey olmaya devam ediyor. Finaller kaybediliyor. Finaller dramatik şekilde, insanın aklına gelmeyecek şekilde kaybediliyor. Ve bunun değişmesi için bana göre tek çare var. O da Aziz Yıldırım ve yönetiminin gitmesi ve camianın silkelenerek ayağa kalkması. 

17 Mayıs günü yüzümüzün gülmesini beklemek hataydı belki de...

Hiç yorum yok: