29 Temmuz 2016 Cuma

Fenerbahçe 2 Monaco 1


Sezon Fenerbahçe adına resmen başladı. Sezonun ilk maçında sahada beklediğimden çok daha iyi bir Fenerbahçe izlemenin mutluluğunu yaşıyorum.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme turu ilk maçında Monaco karşısında Emenike'nin golleriyle 2-1 galip geldi ikinci maç öncesi ufak da olsa bir avantaj elde etti.

3-5-2 ile başladığımız bir Fenerbahçe izledik. Sparta Prag maçında izlediğimiz kötü Fenerbahçe'den eser yoktu. Ancak bunun bir numaralı nedeni orta saha oyuncularımızın formuydu.

Ertuğrul, Kjaer, Skertel, Roman, Wiel, Hasan, Josef, Ozan, Salih, Fernandao ve Emenike ilk 11'i ile başladık. Sezonun ilk 11'i olarak kayıtlara geçti.

Mücadeleye çok iyi başladık, gol pozisyonlarına girdik, gol attık hakem vermedi, gol attık hemen peşine saçma bir hata ile yedik. 2.yarı kötü başladık, gol yiyebilirdik. Savunduk. Ardından Emenike sahneye çıktı ve skoru 2-1 yaptı. Kalan dakikalar başka gol olmadı ve maç öyle bitti.

Fenerbahçe özellikle savunma anlamında maç boyunca iyi olsa da henüz bu futbolcuların birbirleri ile ilk resmi maçı olduğunu hatırlatalım. Yani sezonun ilk maçından takım hakkında kesin yorumlar yapmak sağlıklı olmaz. 

Takımda Josef ve Fernandao dışında aksayan oyuncu yoktu. 

Salih Uçan futbolcu olmuş. Gittiği yerden çok başka bir seviyede döndü. Fenerbahçe formasını uzun yıllar giymek istiyorsa Monaco maçı gibi standart yakalayıp bunu devam ettirmek zorunda. Hatta üstüne bile çıkmalı. Ancak Fenerbahçe böylesine bir sezonu Salih ile bitirebilir mi? Mümkün gözükmüyor. Salih dışında yaratıcı oyuncu eksikliğini sonuna kadar yaşayan bir Fenerbahçe var. Bu yüzden olası bir Salih sakatlığı ya da ceza durumunda işler Fenerbahçe açısından çok ters yerlere gidebilir.

Skertel çok iyi, müdahaleleri inanılmaz. Golde hatası var ancak daha büyük hata kaleci Ertuğrul'un. Ertuğrul ise zaman zaman kurtarışlar yapsa da heyecanlı olduğunu belli etti.

Roman iyiydi, biraz ağır gibi. İlerleyen maçlar daha iyi görürüz.

Wiel orta yapmayı bilen sağ bek. Müthiş bir orta ile galibiyetin gelmesini sağlayan oyunculardan oldu. Hasan Ali de gayet iyi oynadı, ileri bindirmeleri, savunmaya yardımları ile beraber yine elinden geleni vereceğini bizlere gösterdi. Kaptan.

Kjaer bildiğimiz Kjaer. Yine çok iyi, yine etkili. Emenike'nin ilk golünde attığı pas efsaneydi. 

Josef takımın en kötü 2.ismiydi. Sarı kart falan derken iyice de dağıldı. Ozan da oldukça iyiydi. Daha da iyi olabilir. O potansiyeli özellikle milli takım forması altında izledik. Salih Uçan pasları, çalımları ile beraber sahanın en iyi ismiydi. Gerçek bir 10 numara gibi oynadı.

Fernandao çok kötü, insanın gerçekten izleyisi gelmiyor. İyi bir RVP olursa formayı asla göremez. Bu haliyle görmesin de zaten. Emenike maçın yıldızı. 2 gol attı. Sezona bomba gibi girdi. Attığı 2 gol de çok klastı.

Tribünlerin bu kadar boş olması can sıkıyor. Özellikle tezahurat anlamında yıllardır stadın yükünü çeken Okul Açık'ın bomboş olması hepimizi üzdü. Statta izlememiz gereken maçı Aziz Yıldırım ve yönetim yüzünden evimizde ya da kahvelerde, cafelerde izledik. Umarım her şey farklı olur diyeceğim ama Aziz Yıldırım ve yönetim varken, bilet fiyatları fahiş durumdan satılırken, taraftara bu kadar uzak durulurken durumun düzelmesi mümkün gözükmüyor. Kaybeden Fenerbahçe olacak. Kimse değil.

Rövanş maçı Salı günü Monaco'da oynanacak. Monaco ilkokuldan beri ''Hangi ülkeye gitmek istersin?'' sorusuna verdiğimn ilk cevaptı. Böylesine bir maç ile taçlandırmak isterdim. Yine kısmet olmadı.

Fenerbahçe iyi olunca biz de iyi oluyoruz. 

Sezon iyi başladı, böyle devam etsin.

Hiç yorum yok: