24 Haziran 2016 Cuma

Euro 2016 Notları # 13






















Turnuva başından beri en uzak kaldığım gün. Ara ara ve sonradan özetlerden izlediğim kadarıyla özet geçmeye çalışırsam,

Zoltan Gera'nın şık golü, Ronaldo'nun şık asisti ile beraber Nani'nin golü, Dzsudzsak'ın savunmadan seken şanslı golleri, Ronaldo'nun şık topuk golü, TRT Spikeri Yalçın Çetin'in Portekiz gollerinde susması, üzülmesi, Ronaldo'nun kafa golünde Quaresma'nın şık ortası ve Portekiz'in beraberlikle beraber üst tura çıkıp Hırvatistan ile eşleşmesi.

İzlanda'nın gole kadar iyi futbolu, Gudmundsson'un nefis şutu, çataldan dönmesi, Dragovic'in kötü penaltı vuruşu, Avusturya'nın daha sonra maçın kontrolünü alması, Schopf ile golü de bulması, maç tam 1-1 bitecek derken Traustason'un sahneye çıkışı ve İzlanda'ya tarihi bir galibiyet yaşatması ve İngiltere'nin rakibi olmaları.

Türkiye açısından kritik maçtı. Belçika'nın yenilmemesi gerekiyordu. İsveç maç boyunca pozisyonlar bulmuş ama sonuç alamamış, Ibrahimovic turnuvayı gol atamadan tamamladı ve milli formaya veda etti. Maç boyunca gol kaçırma rekoru kıran Belçika Nainggolan'nın güzel golü ile beraber kazanıp grup lideri olarak üst tura çıktı ve Macaristan'ın rakibi oldu.

Bizim adımıza turnuvaya veda ya da devam denilecek maçtı. İtalya haklı olarak yedek kadroyla çıktı. Liderliği garanti olan bir takım zaten çok iyi kadroları yok İspanya maçını düşünerek yedek kadroyla çıkar, oyuna konsantre olmaz ve maçı da kaybedebilir. İtalya'yı suçlamak tam Türk insanının yapacağı bir olay. İtalya maç boyunca gol atabilecek pozisyonları da buldu, Insigne'nin vuruşu direkten dönmeyip ağlara gitse Türkiye bir üst tura çıkacaktı ancak 85.dk Brady golü gelince İrlanda üst tura çıkmayı başardı.

Euro 2016'da heyecan 25 Haziran 2016 Cumartesi oynanacak maçlarla devam edecek. Artık daha keyifli bir Euro 2016 izleme şansını yakalayabiliriz. Cumartesi programı;

16:00 İsviçre-Polonya TRT 1
19:00 Galler-Kuzey İrlanda TRT Spor
22:00 Hırvatistan-Portekiz TRT 1

Hiç yorum yok: