29 Haziran 2016 Çarşamba

Diarios de Motocicleta

Filmi sadece seyahat filmi diye izlemeye başladım. İki genç arkadaşın motosikletlerine atlayıp da Güney Amerika'yı gezmek için yola çıktıklarını ve başlarına gelen maceraları anlatıyor sanıyordum. Ancak son sohne sonrası işlerin öyle olmadığını gördüm.

Film gerçek bir hikayeye dayanıyor. 1968 yılında Ernesto ve Alberto isimli iki genç Buenos Aires'den bir motosikletle atlayıp Güney Amerika'yı keşfetmeye başlıyor. Bir süre sonra motosikletin arızalanması sonucu yollarına otostop ile devam ediyorlar. Bu arada her geçen gün halkla daha da iç içe duruma geliyor. Halkın yaşadığı acıları, çarpık kentleşmeyi, yolsuzlukları, adaletsizlikleri, yoklukları net şekilde görüyorlar. Ve iki genç adamın kariyeri bundan sonra çok daha farklı oluyor.

Film Ernesto "Che" Guevara'nın gençliğinde arkadaşı Alberto Granado ile beraber gençlik yıllarında yaşadıklarını, geçirdiği değişim sürecini pek de siyasete girmeden anlatıyor.  Film gibi değil sanki bir hayatı izliyoruz. İnsanı samimi şekilde içine çekiyor.

Güney Amerika ülkerinin hem güzelliklerini, hem karışıklıklarını, hem de fakirliğini görebiliyoruz.

Filmde Alberto Granado'yu oynayan Rodrigo De la Serna Che Guevera'nın akrabasıymış. Bu da ilginç bir detay.

Ernesto'nun sevgilisi rolündeki filmdeki adıyla Chichina Ferreyra çok güzel. Mia Maestro

Özellikle final sahnesinde çalan müzik harika. Gustavo Santaolalla'nın ''De Ushuaia a la Quiaca'' şarkısı. Mutlaka dinleyin. Tıklayın. Onun dışında dans sahneleri çalan Güney Amerika müzikleri de keyifli.

Filmin Imdb puanı 7.8. Sonuna kadar hakediyor. Mutlaka izleyin.

En sevdiğim film kategorisi açık ara Biyografi filmleri.

Henüz ben de izlemedim ama bu filmin arkasından Che 1 ve Che 2 filmlerini tavsiye ediyorlar. İzleyeceğim.



Hiç yorum yok: