28 Haziran 2016 Salı

2016/2017 Sezonu Fenerbahçe


Fenerbahçe futbol şubesi 2016-2017 sezonu hazırlıklarına 27 Haziran 2016 Pazartesi günü yaptığı antrenmanla beraber başladı. 2 Temmuz'da Düzce'ye Topuk Yaylası tesislerine gideceğiz. 9 Temmuz'a kadar orada kalıp 3 hazırlık maçı da oynayarak İstanbul'a döneceğiz. Ve o tarihten sonra da hazırlıklarımıza kendi tesislerimizde devam edeceğiz. Tarihimizin belki de en sönük, heyecansız açılışı oldu. Fenerbahçe taraftarlarının büyük bir çoğunluğu da bu durumda. Özellikle Aziz Yıldırım'ın açıklamaları, tribünleri taraftarlara kapatması ve beğenilmeyen Vitor Pereira futbolu ile beraber futbol şubesi iyice dibe vurmuş durumda.

Yine de ufak şeylerden bile mutlu olmaya, heyecan duymaya çalışıyorum. Mesela Salih Uçan'ın gelmiş olması bile bana heyecan veriyor. Yine Van Persie'e özel hoca tutarak antrenman yapmış olması, Alper Potuk'u görmem gibi detaylar da güzel. Tabii geçmiş sezonlara göre oldukça az sayıda güzellik var. Kendimizi kandırıyoruz da diyebilirim.

Kadromuza baktığımızda alt yapı ağırlığı ile beraber 23 kişilik bir futbolcu topluluğumuz var. Volkan, Ertuğrul, Erten, Şener, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Hakan, Berkay, Volkan Şen, Uygar Mert, Salih Uçan, Ramazan, Ozan, Nani, Stoch, Mehmet Topal, Josef, Gökay, Diego, Alper, Van Persie, Fernandao ve Emenike. Bu oyunculardan özellikle Nani'nin ne olacağı belli değil. Her an gidebilir. Başka ayrılanlar ya da kiraya verilecekler de olabilir. Sanırım 4-5 tane de transfer yaparız. 

15 Temmuz Şampiyonlar Ligi kura çekimimiz var, 26 ya da 27 Temmuz tarihinde ilk resmi maçımıza çıkıyoruz.

Sezona 6 hazırlık maçıyla gireceğiz. 3 Temmuz saat 17:00'de Gostaresh Folad ile Düzce'de, 6 Temmuz saat 17:00'de CSMS Lasi ile Düzce'de, 9 Temmuz saat 18:00'de Voluntari ile Düzce'de, 13 Temmuz saat 21:00'de Panathinaikos ile Kadıköy'de, 16 Temmuz saat 21:45'de Lyon ile Kadıköy'de ve 19 Temmuz- saati açıklanmadı- Sparta Prag ile Prag'da oynayacağız. Maçların tamamı D-Smart tarafından yayınlanacak.

Tüm heyecansızlıklara, ümitsizliğe rağmen yine de Fenerbahçe'yi yazmaya, konuşmaya devam edeceğim. Kendimle ilgili de bir not. Yıllar süren kombine alıp stada gitme olayını bu sezonluk askıya alıyorum. Deplasman maçlarına giderek Fenerbahçe'yi statta desteklemeye çalışacağım.

Sezonun sonu mutlu bitsin.

Hiç yorum yok: