31 Temmuz 2015 Cuma

Fenerbahçe'yi Evde İzlemenin Maliyeti


Yıllarca Fenerbahçe'nin futbol maçlarını kahvelerde ya da cafelerde takip ettim. Ancak senelerdir evde izliyorum. Tabii bunun belli maliyeti var. Ancak bu maliyetin dışarıda izlemekten çok daha az olduğunu söyleyelim ve maliyet hesabına başlayalım.

Fenerbahçe'nin Lig maçları için Lig Tv üyesi olmak zorundasınız, onun için en düşük paket şampiyoınlar paketi, giriş paketini de mutlaka almak zorunda olduğunuzdan aylık 60 TL'den az ödeme şansınız yok. Ayda 4 Fenerbahçe maçını dışarda izlemek isteseniz sadece maç parası olarak 40 TL vermek zorundasınız ve bu fiyat bulunduğunuz yere göre artış gösterebilir. Tabii yanında yemek, içecek falan derken aylık 60 TL'yi aşmanız gayet olası.

Fenerbahçe'nin hazırlık maçları ve eleme maçlarını bu sene D-Smart yayınladı. D-Smart'ın Spor paketinin en ucuz fiyatı taahhüt verdiğiniz takdirde 34 TL. Dışarda sadece 2 maç izleseniz büyük ihtimalle o akşam harcayacağınız para 34 TL'den kesinlikle fazla olacak.

Ve bu sene Fenerbahçe'nin kalırsa Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi maçları için Tivibu üyesi olmanız gerekiyor. O yine içlerinde en uygunu. Aylık 29 TL'ye Fenerbahçe'nin tüm maçlarını izleme şansınız var. Eğer ben Fenerbahçe'nin maçlarını izlemek için kahveye gideceğim diyorsanız bu paranın kat ve kat fazlasını sadece bir ayda vermek zorunda kalacağınızdan bunu almak da mantıklı.

İzlediğiniz mekanlarda futbol hakkında herkesin yorum yapması sonucu bozulan sinirleriniz, çıkacak tartışmalar, eğer seyrettiğiniz mekanda sigara içiliyorsa sağlığınıza zarar ve evden rahat olmama durumları da ekstra notlar.
Kısaca, Fenerbahçe taraftarı takımının bu sezon tüm maçlarını evinde tv başında izlemek istiyorsa cebinden aylık en az 123 TL, yıllık en az 1.476 TL vermek zorunda. 

Bu arada ben Digitürk'ün spor paketine 115 TL, D-Smart'ın 8 MB internet + full tv paketine 69 TL ve yeni başvurduğum Tivibu'nun full paketine ise 29 TL ödeyeceğim. Aylık 213 TL. Yıllık 2.556 TL.

Ek bilgi; Bunu Fenerbahçe başlığı ile yazdım ama Avrupa kupası oynayan Galatasaray, Başakşehir, Trabzonspor ve Beşiktaş taraftarları için de bu fiyatlar geçerli olacak.

Hiç yorum yok: