14 Nisan 2015 Salı

De Be Aslan Karam


Fenerbahçe Ülker'in Maccabi zaferinden önce ve sonra sürekli dinlediğim şarkı. Bir şarkının melodisi ancak bu kadar güzel olabilir. Zaten güzel olan her şeye aşırı dileniyorum. Bu da onlardan birisi. Bana gelip burada 3-5 satır bir şeyler yazdırıyor. Muazzam bir şarkı. Sözleri de gayet güzel. Otur saatlerce dinle. Ayrıca melodisi o kadar güzel ki tribünlere beste bile yapılabilir. Benim gibi Grup Yorum hayranı birisi için zaten net efsane grup. Bu dakikadan sonra tüm şarkılarını dinlerim. Siz de dinleyin.

Şarkıyı Grup Ekin söylüyor. Biraz araştırınca Grup Ekin'in 1987 Ankara'da kurulduğunu ve Grup Yorum'un adeta yedek grubu olduğunu görüyoruz. Grup Yorum üyeleri gözaltında olduğu zaman sahneye Grup Ekin çıkıyormuş. Zaten Grup Ekin şarkılarının çoğunun düzenlenmesi Grup Yorum'dan Kemal tarafından yapılmış. Şu an neredeler, ne yaparlar pek bir bilgi yok. Bilen varsa yorum kısmından yazar. Ayrıca şarkıyı öneren Kaan Kavuşan'a da teşekkürler.

De be aslan karam yiğit karam Hangi kalemin yazısı Zorlu yazısı belanda Anadan doğma nişan mı Süt mü, barut damgası mı Bir gece parçası mı kaburgandaki Kız kahkülün ne hal eylermiş teni Ellerin deli hoyrat Ellerin susuz yangın Ellerin of!... ellerin, ellerin, ellerin, ellerin alarga oy De be aslan karam yiğit karam Hangi güzelin diş yeri Mavi diş yeri sevdanda Hakikatlı dostun muydu Can koyduğun ustan mıydı Bir uyumaz hasmın mıydı of Of de bunlar olsun muydu Olsun muydu, olsun muydu of De be aslan karam yiğit karam Hangi kalemin yazısı Zorlu yazısı belanda




Hiç yorum yok: