29 Mart 2015 Pazar

Kocaelispor 4 Erokspor 2 / Son 180 Dakika




Kocaelispor için tribünlerde olmaya o amatör ruhu yaşmaya devam ediyoruz. Bu hafta ise o heyecanın daha da iyisini yaşadık. Fourfourtwo dergisinden Hilal Gülyurt ve Recep Özerin de bu maçı izlemek için İzmit'e geldiğinden tribünün kalbinden, Hodrimeydan'ın tam içinden, davulların hemen üstünden bu maçı takip ettik.

Tribünlerde yaklaşık 10 bin kişi, sahada ölümüne mücadele eden futbolcular, atılan birbirinden güzel goller. 4-2 biten bir maç. 

Omuz omuza ile başlayan gün Ankara havası ile sona erdi.

Kocaelispor için her şey güzel başladı. Henüz maçın başında 8.dakika atılan nefis bir gol. Yaklaşık 30 metreden arka direğe. Tribünler çıldırdı. Ardından 17.dakika bu kez biraz şans ile gelen 2.gol. Kocaelispor erkenden skoru 2-0'a getirmiş Tekirdağspor maçından gelecek golü bekliyordu. Tekirdağspor maçının 1-1 olması ile beraber kendinden geçen tribünler. Adeta Kocaelispor gol atmış gibi bir sevinç. 38.dakika biraz rehavetten bu kez iyi gol sırası Erokspor'a geçmişti. Ersin Şahin nefis bir plase ile skoru 2-1'e getirse de bu golün sadece 4 dakika sonrasında Burak Özbakır kornerden gelen topu nefis kontrol edip, çalımı atıp şahane bir şutla -direğe de çarptı- topu ağlara gönderdi ve skoru 3-1'e getirerek ilk yarının sonucunu belirledi. 

2.yarı oyun iyice rolantiye alındı. Kocaelispor rakibin üstüne gitmiyor, rakibin de zaten Kocaelispor'un üzerine gidecek hali yok. Yine de  64.dakika bir anlık uyuyan Kocaelispor savunması sonrası Erokspor yine güzel bir golle skoru 3-2'ye getiriyordu. Bu arada Tekirdağ maçından gelen gol haberleri can sıksa da Kocaelispor tribünleri ve bizler için durumlar gayet iyiydi. 79.dakika mükemmel gollerin sonuncusunu bu kez Gökhan Şahin'in ayağından izliyorduk. Yine 30 metre, yine direğe çarparak giren yine muazzam bir gol. Bu dakikadan sonra sadece tribün şovu vardı.

Omuz omuza, Körfezim bak işte, Burası Basra değil İzmit Körfezi derken ''daracık daracık sokaklar, kızlar misket yuvarlar'' tezahuratı ile oyun havası oynayan Kocaelispor tribünleri. İnanılmaz mutlu, heyecanlı bir kitle. Futbolun asla sadece futbol olmayacağını gösteren binlerce taraftar.

Kocaelispor güzel oyuncularla, güzel mücadele ile son 2 haftaya giriyor. Artık 3.lig için önümüzde sadece 180 dakika var. Ancak durumlar bu kez Kocaelispor'un elinde değil. Ama Kocaelispor bu zorluğu sever. Kocaelispor Pazar günü 1 puan gerisinde yer aldığı Tekirdağspor deplasmanına gidiyor. Kazanırsak son haftaya lider gireceğiz, kaybedersek lig bitiyor. Seneye de amatör lig. Resmen final maçı. İzmitten binlerce insan gitmek için şimdiden planlarını yapıyor. Umarım mücadele eden Kocaelispor oradan galibiyetle ayrılır ve yılların kötü gidişinin üzerine bir sünger çeker.

Konfeti, davul, atkı, bayrak = Kocaelispor tribünleri. 

Bu arada her Kocaelispor maçına yazdığım bilgiyi yine yazayım. Kocaelispor İzmit İsmetpaşa Stadyumu Haziran ayında yıkılıyor. En azından öyle söylendi. Tabii bu belli olmaz. Yeni stada göre durumlar netleşecek. Ama şu anlık Kocaelispor için sadece 1 iç saha maçı kaldı. Efsane stadyum İzmit İsmetpaşa'da maç izlemek için tek şansınız 12 Nisan 2015 Pazar 13:30'da burada olmak. 

Başka Kocaelispor yok.

Hiç yorum yok: