20 Ekim 2014 Pazartesi

Barış Manço Moda 81300


Türkiye tarihinin en büyük sanatçılarından biri olan Barış Manço'yu sevmeyen yoktur herhalde. Şarkılarını bilmeyen, dinlemeyen. Pazar günü Moda'da gezerken birden aklımıza Barış Manço müzesine gitmek geldi. Tabiiki de bu fırsatı kaçırmak istemedik ve doğruca kendimizi Moda'da Barış Manço 81300'de bulduk.

Müzenin dışında heyecanlanmaya başlıyoruz. Bahçede dev şekilde domatesler, patlıcanlar, kapıda bizi karşılayan bir eşek, içeriye girdiğimizde bizi silikondan yapılan inanılmaz başarılı Barış Manço heykeli karşılıyor. Önünde uzun uzun duruyoruz, adeta bizimle konuşacak gibi bakıyor. 

Daha sonra gezintiye devam ediyoruz. Kıyafetleri, yatak odası, takıları, kemerleri, gitarları, koleksiyon için biriktirdiği cam şişeler, aldığı ödüller, yaptığı tv programlarının kasetleri, çocuklarının odaları, oyuncakları, nüfus cüzdanı, el yazısı, pasaportları, yurt dışında kullandığı biletler, paralar, kredi kartları, kliplerinde kullanılan ürünler... kısacası Barış Manço ile ilgili her şey.

Aslında çok da şey yazmaya gerek yok, Barış Manço şarkıları eşliğinde sadece 5 TL vererek bu müzeyi geziyorsunuz ve bu büyük efsaneyi daha da yakından tanıyorsunuz. Yolu İstanbul'a düşen herkesin uğraması gereken müzelerden. Gidin, görün.

Beni müzeye götüren Varol Döken'e ve böyle bir müzeyi açan Kadıköy Belediyesi'ne sonsuz teşekkürler.









3 yorum:

Adsız dedi ki...

anı eşyası , hediyelik var mıydı peki? Veya albüm satışı? Tshirt falan?

Rahmetlinin kendisine ve anısına yakışır bi internet sitesi olmaması da üzücü..

ygtylmz dedi ki...

Keşke bir ismin olsaydı.

Hediyelikler var, cafesi var bahçesinde. Takıları falan satılıyor.

varol döken dedi ki...

Bugüne kadar attığın en güzel post.