29 Ağustos 2012 Çarşamba

Kim Haklı?




Alex, Aykut Kocaman, Aziz Yıldırım, Taraftar …

Fenerbahçe Alex’in Gaziantepspor maçının 18 kişilik kadrosuna alınmamasından sonra adeta ‘’ Dağıldı. ‘’ Taraftar, Aykut Kocaman, Alex, Aziz Yıldırım … bu konuda herkes yorum yapıyor,  herkes tercih yapıyor. Biz de teker teker değerlendirelim.

Alex

Fenerbahçe’nin efsanevi futbolcusu. Milyonlarca insanın Fenerbahçe’yi daha çok sevmesini, daha çok izlemesini sağlayan adam. Burada kalkıp da Alex’i anlatmaya bile gerek yok. Alex’i net olarak çok seviyoruz, hayatımızın sonuna kadar da seveceğiz ve Fenerbahçe tarihinin en iyi futbolcusu denildiğinde ilk 3’e yazacağız.

Bu meselenin iç detaylarını bilmiyoruz. Aykut Kocaman Alex’i Gaziantepspor maçının 18 kişilik kadrosuna almadığı için twitter’da bir arkadaşına ya da spor medyasından birisine ‘’ Aykut Kocaman Kıskançlık yapıyor. ‘’ açıklaması yaptı, daha sonra insanlar bunu görüp, haber yapınca da hemen sildi. Böyle bir şeyin olmadığını söylese de iş işten geçti, herkes öğrendi.

Aykut Kocaman

Aykut Kocaman bu günlerin bana göre en haklı adamı. Bir oyuncu – her kim olursa olsun – twitter’dan kendisine sallarsa o futbolcu hakkında istediği yaptırımı uygulayabilir.  Bu konuda Aykut Kocaman’a asla ama asla bir şey diyemem.

Alex Fenerbahçe efsanesi ise Aykut Kocaman da efsanesi. Fenerbahçe için yaptıklarını herkes biliyor.

Aziz Yıldırım

Mesele’yi çözemedi, mesele’ye uzak kaldı. Krizi yönetemedi. Sonra da çıkıp statta şov yaptı. Tarihin en büyük skandallarından birine imza attı. Koskoca Fenerbahçe başkanı taraftarlar tezahurat yapınca eline mikrofonu alıp, sahaya girip, anons yapamaz. Yapmamalı. Koskoca Fenerbahçe başkanı bu meseleyi maçtan önce ya da maçtan sonra konuşmalı. Aziz Yıldırım’ın bu anons olayı tek kelime ile skandaldır. Maç sonu açıklamaları ne kadar doğru ise maç anında yaptığı bu anons olayı da o kadar skandaldır. Tabii Alex için ‘’ Twitter’dan sallıyor. ‘’ dedikten sonra Aziz  Yıldırım’ın da çıkıp bu meseleyi içimizde çözmesi gerekirdi. Hayatında belki de ilk defa maç sonrası Lig Tv canlı yayınına katılarak bunları söylemesi olmayabilirdi.

Taraftar

Taraftar bu meselenin bana göre en masumu. Alex ve Aykut Kocaman arasında kaldılar, Alex diyenler, Aykut Kocaman diyenler. Aykut Kocaman’ı sevenler fırsat bu fırsat diyip Alex’e sallıyorlar, zaten gidecekti diyorlar, zaten artık kadro değişmeli diyorlar, Alex olmasa da olur diyorlar, Alex terbiyesiz diyorlar, statta ‘’ Söyle Aykut Alex nerede? ‘’ diyorlar … Alex’i sevenler ise zaten eleştirmek için yer arayan Aykut Kocaman karşıtları ise, Aykut Kocaman zaten iyi hoca değil, Alex efsane, Aykut ‘un adı düne kadar yoktu, Aykut Kocaman Alex’e zaten yıllardır takık durumda, Aykut Kocaman zaten Alex’i kıskanıyor … gibi ifadeler kullanıyorlar.

Mesele’ye mantıklı bakan yok, mesele’yi oturup sakin kafayla düşünen yok, herkes fevri, herkes aceleci.

Bu insanlara şunu soruyorum ; Alex değil de Bekir twitter’dan ‘’ Hoca kıskançlık yapıyor. ‘’ deseydi ve Aykut Kocaman Bekir’i kadro dışı bıraksaydı ne diyeceklerdi?

Aziz Yıldırım’a şunu soruyorum ; Alex değil de Stoch olsa, Alex değil de Emre – Emre’nin Aykut Kocaman ile yaşadıklarından sonra Aziz Yıldırım’ın tavrını net şekilde biliyoruz. – olsaydı Aziz Yıldırım çıkıp anons yapar mıydı? Lig Tv canlı yayınına bağlanır mıydı?

Alex’e şunu soruyorum ; madem Aykut Kocaman’ın seni kıskandığını düşünüyorsan bunu neden daha önce kendisi ile konuşmadın? Neden twitter’dan arkadaşlarına anlattın?

Bu meselede Alex net olarak haksız, çıkıp özür dilemeli. Bir kere yedek kaldı diye ‘’ kıskançlık ‘’ ifadeleri kullanmamalıydı. Meselenin detaylarında başka şeyler varsa bunları da öğrenmek zorundayız. Aykut Kocaman net olarak haklı, biri ona twitter’dan kıskanç derse istediği cezayı verebilir. Sonuçta koskoca Fenerbahçe teknik direktörü, otorite kurmak, otorite sağlamak zorunda, zaten başka bir oyuncu öyle yapsa ve sağlamasa herkes Aykut Kocaman ve otorite eksikliği isimli yazıları yazmaya başlamıştı. Aziz Yıldırım net haksız, bu meseleyi içimizde çözmeliydi, statta anons yapmamalıydı, taraftarlar orada istediğini der, küfür etmeden gayet medeni şekilde bir tezahurat yapıyorlarsa buna hakları var, orada Aziz Yıldırım’ın hoşuna gidecek başka tezahurat yapılsa zevkle dinlemeye devam eder, anons falan yapmazdı.

Sonuç olarak milyonlarca Fenerbahçe taraftarının üzüldüğü şu günlerde bu meselenin artık kapanmasını, çözüme ulaşmasını istiyoruz. İnşallah en kısa zamanda çözülür ve bizler de derin bir nefes alırız.

Son olarak ‘’ Alex mi? Aykut Kocaman mı? Tercihi yapmanıza da gerek yok. Bu aynı ‘’ Annenizi mi daha çok seviyorsunuz, babanızı mı? ‘’ sorusuna benziyor. İkisi de efsaneler ve hep efsane olarak kalacaklar …


Not : Bu yazı http://www.turkcemag.com/ sitesindeki köşem için yazılmıştır.

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Ronaldinho'nun Güzel Golü


Dünyanın gelmiş geçmiş en yetenekli bir kaç oyuncusundan birisi. Böyle güzel goller atınca mutlu oluyoruz. İzlemesi de çok keyifli. Keşke Avrupa'ya tekrardan gelebilse. 

26 Ağustos 2012 Pazar

Van Persie'nin Golü


Van Persie'nin Manchester United forması ile attığı ilk gol. Böyle bir gol ile başlamak da herkese nasip olmaz. Enfes vurmuş.

Nuri Şahin



Bundan sonra Liverpool maçlarını daha farklı gözle takip edeceğiz. Nuri Şahin umarım başarılı olur. Bu arada arkadaki kramponlar?

Torres & Van Persie


Sezona müthiş başlayan Torres. Dün 1 penaltı yaptırdı, 1 şahane gol attı. İyi Torres'i izlemek her zaman çok büyük zevk.


Van Persie ilk maçında henüz 10.dakika dünyada sayılı golcünün atacağı bir gol ile beraber Manchester United taraftarlarına merhaba dedi. Onu da izlemek büyük keyif.

Premier lig henüz 2.haftası ama bu sezon geçmiş sezonlara göre daha iyi olacağa benziyor. Büyük bir keyifle takip ediyoruz.

Fenerbahçe 3 Gaziantepspor 0 / İlk 3 Puan


Fenerbahçe Süper Lig 2.hafta karşılaşmasında sahasında Gaziantepspor'u ağırladı. Mücadele'den Mehmet Topal, Kuyt ve Sow'un golleriyle 3-0 galip ayrıldı ve bu sezon ilk galibiyetini aldı.

Maçtan önce açıklanan Mert, Gökhan, Yobo, Egemen, Hasan Ali, Mehmet Topuz, Selçuk, Mehmet Topal, Krasic, Sow, Kuyt ilk 11'ini görünce Sow'un sol kanatta, Kuyt'ın forvette, Krasic'in ise sağ kanatta oynayacağını düşünüp 4-3-3 oynuyoruz desek de mücadele'ye klasik 4-4-2 şeklinde başladık. Krasic sol kanatta - verimsiz olduğu yer - , Mehmet Topuz sağ kanatta, Sow ve Kuyt ileri ikili.

4-4-2 de oynasan, 4-3-3 de oynasan ortasaha iyi pas dağıtacak, iyi oyun kuracak. Dün zaman zaman kötü olsa da ortasaha oyuncuları geçen maçlara göre daha iyi top dağıtıp, daha iyi oyun kurup, daha çok mücadele ettiler. Özellikle Selçuk'un attığı toplar oldukça etkili oldu.

Krasic etkisiz olduğu yerde maça başlasa da özellikle maçın başında 2-3 pozisyon çok iyi bindirmeler yaptı, takımı pozisyonlara soktu. Kendisinin de pozisyonları vardı. 

Mehmet Topal ve Selçuk ikilisi dün müthiş oynadılar desek yanlış olmaz. Özellikle Mehmet Topal daha çok ileri çıkınca takım daha etkili oynadı. Mehmet Topal'ın 3.golde Hasan Ali'ye verdiği pas, Selçuk'un 2.golde Sow'a yaptığı asist çok iyiydi. Tabii 1.golde de diğer bir ortasaha oyuncusu Mehmet Topuz'un çok iyi ortası vardı. Es geçmemek lazım.

Savunma'nın sağ ve sol kanatları iyi olsa da ortası skandaldı. Rakibe baya pozisyon verdik. Egemen ve Yobo ikilisi kötü bir maç çıkardı. Takımın en zayıf iki oyuncusuydu.

Hasan Ali ve Gökhan Gönül takımın en çalışkan oyuncularındandı. Kritik müdahalelerinin yanında 90 dk sahada koştular, mücadele ettiler. Alkışı sonuna kadar hakettiler. Hasan Ali de aynı Gökhan Gönül gibi rahat çalım atıyor. 3.golde ortasahadan gelmesi, Mehmet Topal ile verkaça girmesi, rakibe çalım atıması ve Kuyt'a müthiş asisti. Tek kelimeyle şahane.

Sow ilk yarı pek top alamadı, 2.yarı sol kanata geçince daha da etkisiz kaldı ancak attığı gol yine bir santrafor golü, topu sürüşü ve vurduğu nokta. Gerçekten de kusursuz bir gol. Gol öncesi Selçuk'un pası da çok iyi.


Kuyt pek etkili değildi, yine çok koştu ve yine golünü attı. 6.maçında 6.resmi golü. Büyük oyuncu.

Mehmet Topuz iyiydi, çok çalıştı. 

Mert maçın adamı. Özellikle Vaslui maçından sonra bir de üstüne kötü bir milli maç çıkardı ancak yıkılmadan aynı Volkan abisi gibi nasıl iyi bir kaleci olduğunu ya da olacağını bizlere gösterdi. Daha da iyi olacak.


Cristian girdikten sonra takım daha iyi oynamaya başladı. Aykut Kocaman tam zamanında güzel bir değişiklik yaptı. Ayrıca 2.golde başlangıç ondan, ve Kuyt'ın vurup kalecinin kurtardığı pozisyonun kahramını da Cristian. İyi şeyler yapınca da söyleyelim.

Sahaya giren kız?

Maç öncesi yapılan müthiş saygı duruşu, söylenen müthiş İstiklal Marşı. Kaıdnlar ve Çocuklara bravo.

70.dk sonrası başlayan Alex tezahuratları? Sistemli mi sistemsiz mi bilmem de abartı olduğu kesin.

Hakkı Akkaya > Aziz Yıldırım. Bir daha yapmasın. 

Kadıköy'de 44 maçtır yenilmiyoruz.

Kadınlı ve çocuklu 4 maç daha olması beni derinden yaralıyor. Lig maçlarını özledim.


Hafta arası Spartak Moskova ile Kadıköy'de oynarken, haftasonu Sivas deplasmanı'na gidiyoruz. Zor 2 maç.

Spartak Moskova 2 Fenerbahçe 1


Sırf blogda başlığı olsun diye yazıyorum.

Asıl maç Çarşamba 21:45'de. 

23 Ağustos 2012 Perşembe

Elazığspor 1 Fenerbahçe 1


Sezonun ilk maçı, güzel hava, güzel tribünler, kötü zemin, kötü stat. 

Kağıt üzerinde iyi gözüken takım. 

Etkisiz oyuncular, etkisiz futbol, etkisiz ...

Ortasaha boşluğu. 

Her maç gol atan, şimdiden gözümüzde büyüyen Kuyt. 

Krasic, Kuyt ve Alex’in etkili pasları. Tabii rakip 10 kişi. 

Kuyt’ın güzel golü. 

Bilica diye bir adam var, müthiş. Fenerbahçe alsa defans sıkıntısı çekmez. Adam her topa vuruyor. 

Krasic’in vuramadığı top? 

Kutay Ersöz’e selam olsun.

22 Ağustos 2012 Çarşamba

29 Ağustos 2007'den, 29 Ağustos 2012'ye






Tarih 15 Ağustos 2007. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 3.eleme turu ilk maçında Kadıköy’de Anderlecht ile karşılaşıyordu. Fenerbahçe mücadele’yi Alex’in attığı gol ile kazanıp rövanş maçı öncesi avantaj yakalıyordu.

Rövanş 29 Ağustos 2007 Belçika’da Anderlecht’in evinde oynanacaktı. Fenerbahçe kazanıp gruplara kalmak istiyordu. Anderlecht pozisyonlar bulsa da Fenerbahçe mücadele’yi Kezman ve Alex’in golleriyle 2-0 kazanıp gruplara kalıyordu.

Fenerbahçe o sezon o elemeden geçip girdiği Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynama başarısı göstermiş ancak Chelsea karşısında ilk maçı 2-1 kazanmasına rağmen rövanş maçında 2-0 yenilip Şampiyonlar Ligi'ne çeyrek final’de veda etmişti. Bu Fenerbahçe’nin tarihinde en büyük başarılarından biri olarak yerini alıyordu.

Ve şimdi aradan geçen 5 yıl. Fenerbahçe 29 Ağustos 2012 günü Spartak Moskova ile şampiyonlar ligi gruplara kalma mücadelesi verecek, 5 yıl aradan sonra belki Fenerbahçe yine aynı gün gruplara kalacak ve oluşturduğu iyi bir kadro – ortasaha transferi de gelirse şahane olur – ile 5 yıl önce yakaladığı başarıları yakalayacak.

Bunun sonucunu 29 Ağustos 2012 günü saat 23:45’de öğrenmiş olacağız.

22 Ağustos 2011

Geçmişten bir gün silmek mümkün olsaydı '' 22 Ağustos 2011'' tarihini silerdik. Çok erken gittin be Selçuk, Rahmetle ve büyük bir özlemle anıyoruz.

20 Ağustos 2012 Pazartesi

Messi'nin Ara Pası


Barcelona sezonu açtı, 5-1, maçı izleyemediğim için yazacak şey yok, sonradan özete baktım, Puyol'un gol atması, Messi'nin 2 gol atması, David Villa'nın aylar sonra golle dönmesi, yeni hoca ile Barcelona'nın yine aynı futbolu oynaması, Messi'nin bıraktığımız yerde olması gibi şeyleri yazmalıyız da şu pas ayrı bir olay. Xavi ve Iniesta olmasa Messi bu kadar başarılı olamaz diyenlere cevap niteliğinde bir pas ... Xavivari ve Iniestavari bir pas, bunu sürekli yapıyor Messi. Hayranlıkla izlemeye devam ediyoruz.

19 Ağustos 2012 Pazar

İyi ki Geldin Be Kuyt


Geldiğin gün iyi olacağını biliyorduk da bu kadar beklemiyorduk. Her maç iyi oynuyorsun, her maç en çok sen mücadele ediyorsun, en çok sen istiyorsun. Bir de üstüne 4 maçta 4 gol atıyorsun. O formanın ağırlığına inanıyor, belliki futbolu da çok seviyorsun. Şimdiden gönülleri fethettin. Böyle oynamaya devam ettiğin takdirde giderken milyonlarca taraftar gözyaşı döker ... İyi ki geldin be Kuyt ...

18 Ağustos 2012 Cumartesi

Premier Lig Başlangıcı & Fulham






















Stat çok güzel, tarihi, 1896 yılında açıldı, Craven Cottage, tribünler dolu, 26.062 kişi, zemin güzel, ligin adı premier lig, hızlı futbol var, mücadele var, sahada güzel bir takım var, Fulham adına sahaya çıkan güzel bir ilk 11 var ; Schwarzer, Riether, Hangeland, Hughes, Riise, Duff, Diarra, Dembele, Kacaniklic, Ruiz, Petric , golleri atan oyuncuların güzelliği var, Duff var, Petric var, 33 yaş, futboldan zevk alınmasını sağlayan adamlar ... 

Fulham ilk hafta 5-0 kazanırken bize iyi ki premier lig, iyi ki futbol var dedirtti, Fulham iyiydi, lider oldu, haftayı da lider kapatır büyük ihtimalle ama bu sene şurada olur demek için en azından haftayı da bekleyelim, rakip çok güçlü, Manchester United ...



Sensiz Bir Dakika


'' Öyle bir inandım, masum çocuk gibi, 
Her şeyimle seninim, deli gibi bağlandım, 
Bak nasıl inandım masum çocuk gibi, 
Her şeyimle seninim, deli gibi bağlandım, 
Sensiz bir dakika, hatta saniyeler bile zor, 
Fenerim, Sevdiğim, Her şeyim. ''

Aslında bu besteyi video ile koyacaktım, altına da bir şeyler yazacaktım, Fenerbahçe tribünleri, yapamadığı besteler - yersen - , kötü sözler ... Ama vazgeçtim. Fotoğraf ve bu bestenin sözleri gayet yeterli oldu. 

17 Ağustos 2012 Cuma

#17Ağustos1999


17 Ağustos 1999  ile 17 Ağustos 2012 arasında pek de fark yok gibi. Depremde hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet, yakınlara baş sağlığı diliyorum.

Sakaryaspor taraftar grubu '' Tatangalar'' ın deprem ile ilgili açtığı müthiş pankart ; 

'' Depremde anaların gözyaşlarını, çocukların " Baba " diye haykırışlarını Unutmadık, Unutmayacağız. ''

Milad


3 Eylül 1999 - Fenerbahçe için bir miladın başlangıcı.

16 Ağustos 2012 Perşembe

2012/2013 Sezonu Cezaları


Sezon başlar başlamaz cezalar da başladı. Buraya yazalım da sezon boyunca kim ne sebeple nasıl ceza alıyor değerlendirelim. 

16.08.2012 Kararları

Galatasaray taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 75.000-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına ... Sahaya atılan meşaleler, 2 kere duran oyun ve küfürler, sezonun devamında cezalar bu şekil devam ediyor mu, etmiyor mu göreceğiz. 


GALATASARAY A.Ş. sporcusu ENGİN BAYTAR'ın, müsabaka hakemlerine ve taraftarlara yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik saldırısı nedeniyle takdiren 11 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 20.000-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına ... Engin net kırmızı yedi, sonra hakemi bir dövmediği kaldı. Daha önceki cezalara göre çok olsa da, normali bu. Sezon devam ettikçe verilecek cezaları görür, Engin'e haksızlık mı yapıldı, kıyak mı geçildi bakarız. 

FENERBAHÇE A.Ş.'nin, 12.08.2012 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş. - FENERBAHÇE A.Ş. Süper Kupa müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 15.000-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına ... Fenerbahçe tribünleri de meşale yaktı. Küfür de olmuştur. 15 bin tl'lik. Normal ceza.
 FENERBAHÇE A.Ş. teknik sorumlusu AYKUT KOCAMAN'ın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 10.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına ... Aykut Kocaman Caner'e güvenerek hakeme bir şeyler söylemiş. Karar ne olursa olsun Fenerbahçe teknik direktörü hakem ile diyaloğa girmemeli. 

TRABZONSPOR A.Ş.'nin, 13.08.2012 tarihinde kulüp resmi internet sitesinde yer alan sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle takdiren 50.000-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına ... bu açıklamaları cidden bilmiyorum ama sert olacakki ceza verilmiş.

TRABZONSPOR A.Ş. başkanı SADRİ ŞENER'in, 13.08.2012 tarihinde kulüp resmi internet sitesinde yer alan sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle takdiren 21 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 15.000-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına ... bunun da ne dediğini bilmiyorum.

Sezonun ilk resmi maçı sonrası verilen cezalar böyle. Sezon ilerledikçe yazmaya devam ederiz ...

15 Ağustos 2012 Çarşamba

14 Ağustos 2012 Salı

Alex'den Tebrik


Süper Kupa maçının en güzel fotoğraflarından. Maç sonrası Selçuk'u gayet samimi bir şekilde kutlayan Alex. Selçuk yerine Melo olsa, ya da Alex yerine Bekir olsa kesin farklı yorum yapardık. Bu fotoğraf bu sezonun en güzel fotoğraflarından biri olacak. Saha içinde gayet gergin olan, agresif olan, mücadele eden futbolcuların maç sonrası böyle olması gayet doğal. İki iyi ve güzel adam. Futbol böyle adamlarla güzel.

Fenerbahçe 2 Galatasaray 3 / İyi ve Hazır Olan Kazandı


Fenerbahçe Süper Kupa karşılaşmasında Galatasaray'a 3-2 yenilerek kupayı ezeli rakibine kaptırdı.

Öncelikle Süper Kupa'nın önemsiz olduğunu söyleyelim. Kazansak tabiiki de güzel olurdu ancak nihayetinde çok da önemli bir kupa değil. Öyle olsa geçen sezonun finali oynanmaz mıydı zaten?

Fenerbahçe açısından konuşacak çok şey var. Öncellikle savunma allaha emanet şekilde oynuyor. Bekir, Egemen her an hata yapmaya müsait oyuncular, topla çıkma yetenekleri de bir hayli kısıtlı olunca dün oldukça zor anlar yaşadık. Bir futbolcu milyon dolarlar kazanıp nasıl pas atmayı beceremez, nasıl 2 pres yapılınca panik yapıp topu rakibe atar, nasıl bu kadar çok kademe hatası yapar. Anlamak mümkün değil. Geçen sezon sonunda herkesin methiyeler düzdüğü Bekir ve bütün sezon iyi oynayan Egemen'in şu hali gerçekten içler acısı.

Savunmanın ortası dışında diğer dikkat çeken bölgemiz ortasaha. Mehmet Topal ve Cristian. Mehmet Topal topla hareketlenmeyen, sadece görevini yapmaya çalışan bir oyuncu ancak bu kadarı biraz fazla gibi. Aykut Kocaman kararıyla bu şekil oynadığına inanıyorum. Cristian da AMC dediğimiz bölgede kalınca Mehmet Topal DMC dediğimiz bölgede yalnız başına kalıyor, sağa sola pas yapıyor. Cristian zaten böyle bir adam diyenlere de bir kere canlı izlemenizi, Cristian'ın nasıl 2 metre yanından giden adama koşmadığını, nasıl onu tutan adamın arkasına saklandığını net şekilde göreceksiniz. Böyle oynadıkları sürece Fenerbahçe ortasahası büyük sıkıntı yaşar.

Fenerbahçe açısından özellikle bu iki bölgede sıkıntı var. Bu iki bölge konusunda bir düzelmeye gidersek takım iyi oynar, Gökhan Gönül, Hasan Ali, Alex, Kuyt, Mehmet Topuz gibi gayet iyi ayrıca her zaman mücadele gösteren oyuncularımız var. Belli oyuncular sadece mücadele edecek, sadece basit oynayacak, sadece arkadaşlarına yardımcı olarak oynarsa takım olarak iyi bir seviyeye geliriz.

Kuyt Fenerbahçe açısından maçın adamı. Her topu aldığında olumlu iş yapıyor. Çalımları, pasları, topu kontrolü, arkadaşlarına liderlik yapması gibi bir çok önemli özelliği dikkat çekiyor. İnşallah bu sene çok büyük başarılar elde edeceğiz beraber.

Alex yine iyi, hep iyi. En kötü olduğu zaman bile yaptıklarını herke görüyor. Kuyt ile beraber sezonun oyuncusu olur.

Hasan Ali Kuyt'dan sonra en iyi transferimiz. Görevini yapıyor, ileri gidip geliyor, mücadeleden vazgeçmiyor, yorulmuyor. Hasan Ali de uzun yıllar Fenerbahçe forması giyer.

Galatasaray hakkında da 1-2 yorum yapacak olursak, bizden iyiler, bizden hazırlar, bizden daha çok mücadele ediyorlar, bizden daha organizeler. Selçuk İnan önderliğinde iyi bir takımlar. Ayrıca daha Melo, Ujfalusi ve Burak'ın da kadroya gireceğini düşünürsek maksimum mücadele göstermezsek bu Galatasaray'a karşı şampiyonluk hayal olur. Hakettikleri bir galibiyet aldılar.

Sonuç olarak Fenerbahçe sezon öncesi yapılan hazırlık maçları, Vaslui maçları ve bu maç göz önüne alındığında sezona asla hazır değil. Ve hazır olmasını geçtim kesinlikle transfere ihtiyacı var. Özellikle ortasaha'ya birini almazsak koca bir sezonu çöpe atmış olur, kurulan iyi kadroya ayıp etmiş oluruz.

İnşallah transfer gelecek, oyuncular o formanın ağırlığını bilecek, Aykut Kocaman daha iyi taktik yapıp, daha iyi motive edecek ve Fenerbahçe başarılı olacak.

Giden şimdilik bir Süper Kupa ama bu şekil devam edersek giden koca bir sezon olacak ...

11 Ağustos 2012 Cumartesi

İdman Fotoğrafı


Alex, Sow ve Kuyt. Çerçeveletip as odana. Müthiş.

Maç Günlüğüm # 89 / Yeni Sezon ...


































Öncelikle şunu yazayım. 2012/2013 sezonunda da maç günlükleri devam edecek. Olumlu bir çok yorum alıyorum. İnsanlar yazmamı istiyor. Yazalım o zaman - istemeseler de yazacağım. - 

2011/2012 sezonunu hangi maçla kapattığımı herkes hatırlar, malum Galatasaray maçı, 0-0 ... Neyse o günler geride kaldı. 2012/2013 sezonuna merhaba diyoruz.

İlk kez Kadıköy'e gider gibi bir heyecan. Bu heyecan stadı dışardan gördüğüm an, stat merdivenlerinde, zemini ilk gördüğüm an, futbolcuları gördüğüm an da devam ediyor. Güzel heyecan.

21:45 maçı, Ramazan ayı, oruçluyuz ama yine de erkenden - 16:00 otobüsü - Kadıköy yollarına düşüyoruz. Dostlar yine her zamanki yerinde - Nazlı'nın Yeri - . Mayıs ayından sonra ilk kez gördüklerimiz var. Etraf Ramazan ayı olmasına rağmen hareketli, coşkulu, alkol tüketimi de var. 

Maç öncesi Galatasaray'lı arkadaşımız bile geliyor, atmosferi yaşamak istiyor belli ... Twitter'dan tanıdıklarımız, tribünde omuz omuza olduğumuz insanlar ... Nazlı yükünü almış, maç saatini bekliyor.

İftar öncesi muhabbet, makara, totemler, ters totemler ...

İftarı açacak mekan bulup oturduk eyvallah da karnımız doysa iyiydi, bize sipariş gelmedi. Mekanın adını vermeyeceğim. Ama skandal vallah. Aç kaldık. Bir tabak çorba içtik daha sonra siparişler gelmediği için kalktık gittik. 

Ve artık stada girme vakti ... Öncesinde bir fotoğraf çekimi yaptık da onu şimdi burada paylaşmayım. Zamanı gelince konuşan fotoğraflar diye paylaşırım. Konuşuyor çünkü.

Hayatımda ilk kez Türk Telekom kombinesi ile - kendime ait - maça giriyorum. Heyecan var. Üzerinde Lefter'in adının yazdığı, fotoğrafının olduğu kombine. İftar nedeni ile olabilir inanılmaz sıkıntı çekiyoruz, resmen eziliyoruz. Her maç böyle olursa yandık. Taraftar tribünü olduğu için erken girmek lazım ya da. Bir dahaki maç bakarız.

Stada giriyoruz, heyecan var. Alt katta #fbloggers ekibinden tek bir kişi var. Fırat Seymen. Selam olsun. diğer arkadaşlar ne yazıkki farklı tribündeler. #fbloggers bir Nazlı'nın Yeri oluşumudur deseler cevap veremeyiz. İnşallah 2013/2014 sezonu böyle olmaz diyelim. Tribün birlikte güzel.

Maç 1-1.

Tribün hakkında pek diyecek bir şey yok. Alt kat sessiz, üst kat coşkulu. Değerlendirme için bir kaç maç geçmesi lazım. Ancak görsel olarak iyi olduğunu söylesek yanlış olmaz herhalde. Zaten taraftar tribünü sadece tezahurat yapan tribün olmamalı.

Sezonun ilk Kadıköy maçı zemin berbat. Neden böyle anlamadım. Düzelir inşallah.

Aziz Yıldırım'nın ayağı kalkıp atkı salladığı an ...

Maç sonu Türk Telekom tribünü önüne gelen 2 futbolcu ; Alex de Souza ve Kuyt. Ne güzel adamlar be. 

Sadece Kuyt'ı izlemek ... Toplu ya da topsuz oyun farketmeden.

Yeni forma satışı inanılmaz seviyede. Bir çok kişide var. Beyaz ağırlıkta. 

Sezonun ilk maç günlüğü bu kadar olur. Yazmaya devam edeceğiz. Tabii bir de hızlı olursa daha güzel olur. - Yazlıktan dönersem daha hızlı düşer buraya. -

Sezon hepimize hayırlı olsun. Okuyanlara selam olsun.

Bayrak, Yazlık, Vaslui, Totem, Şampiyonlar Ligi



24 Nisan 2012 tarihinde böyle bir yazı yazmışım. Sonu kötü bitse de efsane bir gün olarak yerini almıştı.

İlk maç 1-1 bitiyor, rakip Vaslui ve ben totem yapıyorum. Bayrağın asılı olduğu maçlarda Galatasaray 1 Fenerbahçe 2, Vaslui 1 Fenerbahçe 4. Bayrak asmak = galibiyet.

Yazlıkta izlenilen maçlar her zaman güzel olmuştur. Çünkü sitedeki tüm Fenerbahçeliler hatta rakip takım taraftarları - herhalde benim fanatik olmamdan dolayı, gelip beni kızdıracaklar ya ters bir sonuçta - bizim evde oluyorlar. Vaslui maçı da o maçlardan biri oldu. Evde 13-14 kişi vardı. Fenerbahçeliler çoğunlukta, Galatasaraylı, Beşiktaşlı ve hatta Trabzonspor'lu - çok sevdiğim bir arkadaşım - taraftarlar vardı.

Fenerbahçe maça başlıyor, ben sessiz maçı izliyorum. Skorun 0-0 gittiği dakikalar sadece rakip takım taraftarları konuşuyor. İyi başlıyoruz, rakip takım taraftarları sessizliğe bürünüyor. Ardından maçın başında atılan gol sonrası rakip takım taraftarları '' Belliydi ya, 3 olur bu maç. '' diye akılları sıra bizi kandırıyorlar. İçten içe '' Ulan Fener, nasıl attın golü. '' dediklerini duyar gibiyim. Ardından gelen Vaslui golü sonrası yine rakip takım taraftarları bizden çok konuşuyor. Öyle savunma mı olur derken içten içe seviniyorlar. Belli, gözlerinin içi gülüyor. Aldırış etmiyoruz. Sessiz şekilde maçı izlemeye devam ediyoruz.

İlerleyen dakikalar Vaslui oyuna hakim oluyor, Fenerbahçeliler olarak bizlerin diyecek bir şeyi kalmıyor, ev sessizliğe bürünüyor. Bu arada bazı kesimlerden gelen '' Kuyt ne zaman gol atacaksın ya, ne biçim adamsın. '' yorumlarını da pek takmaya gerek yok.

İlk yarı 1-1 bitiyor, 2.yarı kötü futbol devam ediyor. Üstüne hakemin skandal penaltı kararı sonrası korksak da '' Volkan kurtarır. '' diyoruz. Ve öyle de oluyor. Şunu anladım eğer bir penaltının kaçacağını ya da kaleci tarafından kurtarılacağını herkes söylerse o gerçekleşiyor. Nitekim bu pozisyon böyle oldu. Volkan kurtardı, evde bayram havası. Rakip Vaslui.

Ve daha sonra Fenerbahçe penaltı sonrası oyundan düşen rakibinin üzerine daha çok gitmeye başladı. Kuyt'ın golü geldiğinde skorun 2-1 olmasından çok Kuyt'ın gol atmasına seviniyorduk. Evde anlamsız şekilde zıplıyorduk. Zaten doğal olan bu. Bu golden sadece 5 dk sonra Alex'in kullandığı duran topta arka direkte gayet soğuk kanlı bir vuruş yapan ve skoru 1-3'e getiren Kuyt golüne de çılgınca seviniyorduk. Liverpool'da attığı gollerden birini atıyordu. Fırsatçılık, bitiricilik.

Maçın tam böyle biteceğini sanarken atılan Sow golüne de skorun 1-1 devam ettiği maçta atılan 90+2 golü gibi sevindik. Tüm ev ayaktaydı.

Fenerbahçe kötü oynadığı maçı, bana göre bayrak totemi ile kazanıyor ve şampiyonlar liginde yoluna devam ediyordu. Takımın ortasaha konusunda çektiği sıkıntılar, pozisyon bulma konusunda çektiği sıkıntılar, savunmada yapılan sıkıntılar aynen  devam ediyordu. Futbol olarak ortada henüz bir şey yoktu.

Kuyt ve Volkan Demirel maçın 2 adamı olarak rahatlıkla yazılabilir. Gökhan Gönül de yazılabilir.

Sonuç olarak yazlıkta Fenerbahçelilerin sevindiği, rakip takım taraftarların üzüldüğü bir maç gecesini daha geride bıraktık. Yazlıkta maç izlemeye devam edeceğiz. Bayrak totemi de devam edecek ...

8 Ağustos 2012 Çarşamba

Alex Morgan


2 Temmuz 1989 doğumlu Amerika'lı futbolcu. Olimpiyat şampiyonluğuna giden takımın oyuncularından. Kanada ile yarın akşam altın madalya maçına çıkacaklar.

Saldır Fener / Vaslui Maçı Öncesi



Fenerbahçe Ağustos ayında, henüz 2.resmi maçında belki de sezon sonunda ‘’ En kritik maç ‘’ diye adlandırılacak bir maça çıkıyor. Saat 21:00’de Vaslui deplasmanında tur arayacağız.

İlk maç alınan 1-1’lik skor ve oynanan oyun sonrası Fenerbahçe taraftarlarının bir kısmı ümitsiz olsa da - bu bence çok da yadırganacak bir durum değil – turu geçeceğimize inanan taraftarların sayısı da azımsanmayacak derecede fazla.

Sahaya çıkacak kadro, oluşacak düzen, hava şartları, zemin, stat atmosferi … gibi etkenlerin önemsiz olduğu bir karşılaşma.

Sahaya çıkacak kadro – kim olursa olsun – o formanın hakkını verecek, 90 dk – gerekirse uzatmalar – mücadelesini edecek, çubuklu formayı terletecek ve Romanya’dan Türkiye’ye turla dönecek.

Sezon başında Kuyt, Egemen, Hasan Ali ve Mehmet Topal’ı alan, geçen hafta Krasic ve Yobo’yu alan Fenerbahçe’nin Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde oynamaması camia açısından yıkıcı olur.

Futbolcular taraftar için, çubuklu forma için, kendileri için, Aykut Kocaman için, Aziz Yıldırım ve yönetim için Vaslui’yi elemek zorundalar.

Akşam şans bizimle olsun, takım iyi gününde olsun ve mutlu bir şekilde geceyi bitirelim.

2 yıl aradan sonra Saldır Fener.

Roger Federer


8 Ağustos 1981 doğumlu Roger Federer. Bir çok kesime göre gelmiş geçmiş en iyisi. Bizim de tenis sporunun sevmemizi sağlayan adamlardan. İyi ki doğmuş. Ekselansları çok yaşasın.

7 Ağustos 2012 Salı

Fenerbahçe 1 Vaslui 1 / İlk Maçın Günahı Olur


Vaslui maçı ile sezon başladık. Alınan skor ve oynanan oyun bakımından kimseyi memnun etmedi. Fenerbahçe futbol olarak geçen sezondan bir hayli gerideydi.

Takımın ortasaha’ya ihtiyacı olduğu gerçeğini herkes görüyor, Aykut Kocaman bugün ‘’ takımın ortasaha’ya ihtiyacı yok. ‘’ demiş. Eğer doğruysa Fenerbahçe için 2012/2013 sezonu yıkım olur.

Vaslui gibi pek etkili olmayan takımı iyi takımmış gibi gösterdik. Futbolcular için kullanılan ‘’ Milli yaptık. ‘’  deyimini Vaslui için kullanabiliriz. Vaslui’yi iyi takımmış gibi gösterdik.

Zaman zaman baskı yaptığımızda Vaslui’nin nasıl çaresiz bir takım olduğunu, nasıl ileri bile çıkamadığını, topları rastgele uzaklaştırdığını, oyuncuların panik yaptığını net şekilde gördük.

Kuyt, Alex ve Egemen takımın en dikkat çeken oyuncularıydı.

Semih’i düğünümde oynatmam > Kezman’ı düğünümde oynatmam.


Egemen ya da Serdar topu aldığında Cristian da kendini saklayınca topları kullanamadık, bunu maçı izleyen herkes gördü, Mehmet Topal ‘ın da pek top kullanmak gibi bir isteği – ya da hoca isteği – olmayınca oyun kurmakta çok zorlandık. Alex hazırlık maçlarında olduğu gibi defalarca geriye gelerek top almaya çalıştı.
Hasan Ali, Kuyt, Mehmet Topal ve Egemen.  4 transferin 4’ü de güzel.  4’ü de elinden geleni yapıyor-yapmaya çalışıyor.

Stoch kötü başladı ancak yine de #halastoch.

1-1 kötü skor ama Fenerbahçe gibi oynarsak orada kazanır bir üst tura çıkarız. Aksini düşünmek bile istemiyorum.

2 Ağustos 2012 Perşembe

Sarı


Sezonu Vaslui maçıyla açtık. Sahanın en iyi oyuncularından birisi 33 yaşındaki yeni transfer Dirk Kuyt. İzlemek çok ama çok büyük keyif. Kuyt büyük adamsın diyelim ve maçla ilgili daha yazacak çok şeyin olduğunu söyleyelim.