30 Haziran 2012 Cumartesi

Matej Cernic


Karizma. Fenerbahçe Grundig'in yeni transferi. 1978 doğumlu, 1.94 boyunda, smaçör. Detayları Burak Bal söyler.

2 Avans 3'de Biter


Avans işin makarası. Federer Wimbledon 2.turunda Julien Benneteau karşısında 0-2'den geri gelerek 3-2 kazandı ve adını 3.tura yazdırdı. Arşive eklenmesi gereken bir maç.

29 Haziran 2012 Cuma

Andrea Pirlo


Her maç iyi oyunu, şık penaltısı, frikik golü, çizgiden çıkardığı top, pasları, rahat hareketleri, çalımları, büyüklüğü, büyüklüğü, büyüklüğü ... Pirlo neden dünyanın en efsanevi futbolcularından biri olduğunu bir kez daha kanıtladı. Takımı finale çıkarken çok önemli bir rol sergiledi. Bu sezon Juventus ile 41 maça çıktıktan sonra bu performansı sergilediğini ve ayrıca bunu 33 yaşındayken yaptığını da söylemeden geçmeyelim. Eğer bir oyuncuya saygı duyacaksak, örnek alacaksak Pirlo ismini en üst sıralara yazalım. RESPECT!

12 Haziran 2012 Salı

RESPECT ; Andriy Shevchenko


Yaş 35, takımının ilk maçı, memleketinde, 2 gol atıyorsun ve takımın 0-1'den gelip 2-1 kazanıyor. Andriy Shevchenko için tek bir şey söylemek lazım. RESPECT!

Euro 2012, İlk Maçlar, Yaşananlar


Aylarca bekle böyle kötü maçlarla, kötü turnuva ile karşılaş. Bu yorumu kesin olarak yapabilirdim ama ilerleyen günler ne gibi olayların, ne gibi maçların yaşanacağını bilmiyoruz. Belki bütün sezon yaşanılan süreç, futbola bıkkınlık, belki Türkiye'nin olmaması gibi etkenler yüzünden Euro 2012'ye istediğimiz özeni gösteremiyoruz. Gerçi özen göstermiyoruz dediğimiz turnuva öncesi sticker albümleri yapıldı, bütün gazeteler, ekler alındı, Ali Murat Hamarat'ın Eurosport'a yazdığı yazıların çıktısı alındı, maçlar esnasında bakılıyor, dergiler alındı, hatta Hayatım Futbol gibi netten çıkan dergiler uğraşarak kağıda döküldü. Yani içimizde turnuva öncesi bir istek yoktu diyemeyiz.

Turnuvanın ilk günü Roland Garros maçı ile beraber başlayan turnuva'ya Federer-Djokovic maçı bitiminde ile döndüm. Ne açılış törenleri, ne santra anını izlemedim. Ancak şunu düşünüyordum. '' Ne kadar sıcak bakmasam da kanalı açıp 3 dk izleyince o moda gireceğim, heyecanlanacağım. '' . Öyle de oldu aslında. Polonya-Yunanistan maçına dönünce görüntü kalitesi - TRT HD - , dolu ve renkli tribünler, spiker, yorumcu - evet yorumcu - gibi etkenler beni turnuva'ya soktu.

Oynanan 8 maçın arasında golsüz maç yoktu. Bütün maçlarda gol oldu. İlk 8 maç toplam 20 gol oldu. 2 kırmızı kart çıktı - aynı maç - 1 penaltı oldu, gol olmadı, Dzagoev, Shevcenko, Mandzukic 2'şer gol ile dikkat çekti. İspanya-İtalya maçı turnuvanın en iyi maçıydı, hakem performansı olarak kendi hakemimiz olan Cüneyt Çakır ev sahibi takımın maçını yönetmesine rağmen enfes bir maç yönetimi sergiledi. Turnuvanın en iyi golü olarak Nasri'nin golünü söyleyebiliriz. Ya da Fabregas'ın golü. Silva'nın pası enfes.

Danimarkalı kız, Fransa-İngiltere maçında uyuyan abi, Rus taraftarların olayları, Hollanda ve İspanya tribünlerinin aynı renk kıyafetleri, Trt yorumcuları şu ana kadar dikkat çeken şeylerdi.

Turnuva bugün oynanacak maçlarla devam edecek ... Ara ara yazarız ...

9 Haziran 2012 Cumartesi

Kocaeli'den Ülke Futboluna '' Onur Türk ''


Onur Türk Bucaspor'da.

Bu haberi neden giriyorum. Çünkü Kocaelispor forması ile her maçını izlediğim, beğendiğim, yaptığı hareketler sonucu alkışladığım, Geleceği parlak dediğim bir oyuncu Bucaspor gibi Bank Asya 1.liginde oynayan bir takıma transfer oluyor. İsmetpaşa Stadyumu'nda  defalarca izlediğimiz Onur Türk takımın Serdar'dan sonra en dikkat çeken oyuncusuydu. Topa hakimiyeti, çalımları, mücadelesi ile Kocaelispor'da göz dolduruyordu.

Di Maria'ya benzettiğimiz Onur inşallah Bucaspor'da başarılı olur ve adını daha üst yerlere yazdırır. 

1988 İzmit doğumlu, futbola Yavuzspor alt yapısında başladı, daha sonra sırasıyla Kocaeli B.B. Kağıtspor, İzmit Saraybahçe, Uzunçiftlik ve Suadiye Belediyespor alt yapı kariyeri olan Onur, 2010 yılında profesyonel olup Kocaelispor'a imza attı, ilk sezonunda çok oynamasa da 2.sezonunda takımın bankosu oldu ve 35 maça çıkıp, 6 gol attı, geçen sezon Körfez Futbol Kulübü - 5 maç - ve Boluspor - 14 maç 3 gol - atmıştı.

6 Haziran 2012 Çarşamba

Fenerbahçe Tribünleri Bir Oluyor ...


Yıllardır söylüyorduk. Fenerbahçe tribün grupları bir arada olmalıdır, deplasmanda yaşanan birliktelik, Kadıköy'de de yaşanmalıdır. Ve nihayet bu söylememiz gerçekleşecek ve seneye Fenerbahçe tribünleri bir arada olacak.

Genç Fenerbahçeliler, Kill Four You, Grup Ck, 1907 UNİFEB, Vamos Bien, Fenerbahçeliler Derneği seneye Okul Açık - Türk Telekom - tribününün üst katında ve alt katında bir arada olacak ve tribünler buradan yönetilecek.

Seneye bayraklar, atkılar, eller, şovlar, koreografiler, birlikte tezahuratlar, meşaleler - zor ama neden olmasın   - ile birlikte özlediğimiz Fenerbahçe tribünlerine kavuşma şansımız çok yüksek. İnşallah seneye Türk Telekom, bizim söylememiz ile Okul Açık tribününe gelecek herkes '' Önce Fenerbahçe '' der ve tribünlerin iyi olması için elinden geleni yapar.

Beste seçimleri, sete çıkacak amigo sayısı, sette duracak insanın ağzından çıkacak kelimeler, maç öncesi tüketilen alkol miktarı gibi etkenler tribün performansını ciddi şekilde etkileyebilir.

Genel olarak ise şu yorumu yapabilirim ; Yaklaşık 5000 tezahurat yapmak için o tribüne gelen taraftarın olduğu tribünün kötü olma şansı yok. 

İnşallah seneye '' Tribünler bir oldu, cümle alem ... oldu. '' tezahuratlarını sık sık duyarız ...



Pankart ile Görüş Bildirme


Sen tribünde istediğin kadar pankart aç, istediğin kadar görüş bildir. Kararı yönetimler belirliyor, yöneticiler belirliyor. Olan sadece ve sadece taraftarlara oluyor. Ne kadar kirli yönetici varsa futboldan elini, ayağını çeker inşallah.

5 Haziran 2012 Salı

Respect ; Reto Ziegler


Aylardan Haziran, ligi bitirmişsin, tatilde olman gerekirken Fenerbahçeliler Derneği organizasyonuna katılıyorsun. Sadece bu bile takdiri hakediyor.

Normal t-shirt ile gitsen kimse bir şey diyemez ama sen '' 3 numaralı '' formanı giyiyorsun, onunla oturuyorsun, '' Fenerbahçe ve Türkiye'de çok mutluyum. '' diyorsun, '' Lefter'in tabutunu gururla taşıdım. '' diyorsun, '' Fenerbahçe taraftarları muhteşem. '' diyorsun ...

İyi futbolcu, kötü futbolcu sabaha kadar tartışırım ama adamlığını asla tartışmam. Helal be Ziegler ...

Dirk Kuyt Fenerbahçe'de


4-3-3'ün sağı mı, forvete yardımcı mı? Alex kesik yer ve 4-3-3'e mi döneriz? Yoksa Kuyt ile beraber Alex de oynar mı? Kuyt Fenerbahçe'de nerede oynayacak? Ne güzel bir soru değil mi? Dünya çapında bir oyuncu geliyor ve biz bunları konuşuyoruz. 32 yaşında, son sezon 50 maça çıkmış, son 6 sezon 276 maça çıkıp, 71 gol atmış, 85 kere milli takım forması giymiş ve 24 gol atmış olan Kuyt Fenerbahçe'de.

Kim ne derse desin Kuyt'ın Fenerbahçe'ye gelişi çok önemlidir. Bonservisine 1 milyon euro vermemiz de bir transfer başarısıdır.

Kuyt'ın nasıl bir oyuncu olduğunu herkes az çok biliyor. Kısaca anlatmak gerekirse, mücadele var, asla ama asla pes etmiyor, fizik gücü yerinde, karakterli ... Herhalde bir futbolcu için daha da söyleyecek bir şey yok. 

Kuyt Fenerbahçe'de başarılı olur mu olamaz mı bilemeyiz ama tek bildiğimiz şey Fenerbahçe çok ama çok iyi bir oyuncu aldı. İnşallah fayda sağlar.

Aykut Kocaman dönemi yapılan transferlere ise sadece şapka çıkartmak gerek.