31 Ocak 2011 Pazartesi

Bahriyeli Gfb'den Pankart


Bahriyeli Genç Fenerbahçelilerin Trabzonspor maçı için yaptırdıkları pankart. Gayet şık, gayet güzel. Emeği geçenlere teşekkürler.

Pedro Rekora Koşuyor


Pedro Barcelona forması ile son 6 maç ve son 6 deplasman gol atmayı başardı. Bu sezon ligde 12 gole ulaştı. 12 gole ulaşırken bu 12 golü son 12 maçta attı. Bu sezonun ilk 9 maçı golü yoktu. Pedro Espanyol ve Levante'ye 2, Deportivo, Malaga, Racing ve Hercules'e 6 maç 8 gol attı ve Ronaldo'nun 1996/1997 sezonunda 9 maç üst üste gol atma rekoruna göz dikti. Barcelona tarihinde üst üste gol atan oyuncular 

9 Maç 
Ronaldo 1996/1997

8 Maç
Mariano Martin 1942/1943

7 Maç
Johan Cruyff 1973/1974

6 Maç
Josep Escola 1943/1944
Quini 1980/1981
Hristo Stoitskov 1993/1994
Pedro 2010/2011

5 Maç
Josep Samitier 1931/1932
Cesar 1950/1951 Sezonu - 2 Kez -
Eulogio Martinez 1956/1957 - 1959/1960
Cayetano Re 1964 /1965
Quini 1980/1981
Larsson 2005/2006
İbrahimovic 2009/2010
Messi 2010/2011

Maç Günlüğüm # 57


- Bir tek sana tutuldu bu kalpler ...

- Fenerbahçe için sezonun en kritik maçı olan Fenerbahçe - Trabzonspor maçı için saat 14:15'de evden çıkıyorduk. İstikamet ; Kadıköy .

- Saat 15:05 otobüsüne biletlerimizi aldık. Arda Başaran ile birlikte. Otobüste bir çok Fenerbahçeli vardı. Tezahurat yapabilirdik ama yapmadık. Fazla trafiğe takılmadan saat 16:50 gibi Kadıköy'de olduk. 

- Kadıköy rıhtımdan başlayan, stada kadar devam eden müthiş bir kalabalık. Herkes formalı ve atkılı. Etraf Gs maçı gibiydi. Boğa'nın orası ise inliyordu. Feder boğanın orayı inletiyordu. Tanıdıklar Feder derneğinde olduğu için oraya çıktık. Müthiş bir ortam vardı. Beşiktaş maçının sonlarını da orada izledik. Alkol + Tezahuratlar derken Beşiktaş'ın yenilmesi insanların daha da mutlu olmasını sağlıyordu. Fazla durmadan orada ayrıldık ve stadın oraya geçtik.

- Feder Derneğinde tavan atkılarla dolu. İçlerinde şahane atkılar vardı. Efsane atkılar vardı. Qpr atkısı bile vardı.

http://www.scugnizzi.org/ blog'dan Emre'nin de katılmasıyla Nazlı'nın yerinin karşısında klasik mekanımıza gittik. Lider Kokoreç. Söylediklerimiz geç gelse de karnımız doydu. Bu arada Nazlı'nın yerinde atmosfer iyiydi. Meşaleler, tezahuratlar ...

- Saat 18:20 gibi stada girdik. 14 Şubat 2009 tarihinde oynanan Hacettepe maçından sonra ilk defa Migros tribününe giriyordum. Özlemişim. Sonuçta Kadıköy'de ben maçlara o tribün ile başladım. Benim için Migros farklı olsa da yıllardır girmiyoruz. Soğuk geliyor artık.

- Tribün doluydu, atmosfer şahaneydi. Futbolcuları tribünlere çağırıyorduk. Arada şarkılar derken herkes maça hazırlanıyordu. Türk Telekom ile yaptığımız '' Bir kurşun atacağım ... '' tezahuratı çok güzel oldu. Ayrıca '' Dişe diş, Kana kan, İntikam intikam '' da iyi söylendi.

- Futbolcuların anons edilmesi ise harika oldu. Trabzonspor'lu futbolcular anons edilirken inanılmaz bir tepki geliyordu. Bana Türkiye-İsviçre maçını hatırlattı. Fenerbahçe'nin anonsu ise inanılmaz oldu. İnşallah biri video çekmiştir ve paylaşır. Hakkı Akkaya coşkulu, tribünler ondan da coşkulu. 

- Takım sahaya çıkmadan 2 dk önce Türk Telekom tribününde 1907 Unifeb, Cefakar Kanaryalar ve Vamos Bien tarafından yapılan Koreografi gözüküyordu. Yine güzel bir işe imza attılar. Ve stadın yıkıldığı başka bir an. Takım sahaya çıkarken 50 bin kişi tarafından söylenen '' Fenerbahçe sen çok yaşa canım feda olsun sana ... '' tezahuratı.

- Genç Fenerbahçeliler'in yaptığı '' Size her yer tava '' pankartı kötüydü. Kötü fikir.

- Takımlar sahaya çıkmış, taraflar seçilmiş ve maç başlamıştı. Omuz omuza ile inliyordu stat. Ve peşinden '' Ne Beşiktaş ne Cimbom ne de Trabzon ... '' .

- Mücadele'yi 2-0 kazanıyorduk.

- Anonsçunun Niang gol attıktan sonra çıldırması paha biçilemez. Mükemmeldi.

- Zaman zaman tribünler inanılmaz bir atmosfer oluşturuyordu. Türkiye'nin en iyi atmosferi Kadıköy'dedir diye boşuna demiyoruz. Tezahurat yaparak atmosfer oluşturulmuyor. Aynı basketbol maçlarında olduğu gibi. Mantıklı tezahuratlar, coşkulu insanlar. 

- Tribün ve tezahurat konusunda ise iyi değildik. Hele 2.yarı '' Seviyorum seni, Hep bu dünya yalan dolan ve Yer yüzünde ... '' gibi inanılmaz kötü beste seçimleri yaptık. Resmen tribünler uyudu. 61.dk ise yine stat çıldırdı. Trabzonspor'lular 61.dk coşkusunu da yaşayamadılar. Yaşatmadık.

- Hakem ise maçı katletti. Gerçekten çok kötü yönetti. Maçı kaldıramadı. Tribün baskısının geldiği an hemen 1 dk içinden Glowacki'yi attı. Gereksiz sarı kartlar gösterdi. Tribünleri delirtti.

- Trabzonspor taraftarlarının sesini Migros tribününde olmama rağmen duymadım. Bu bile tribünlerin ne kadar iyi olduğunu gösteriyordu.

- Fenerium alt ve Maraton alt kariyer maçlarını çıkardılar. Ayağa kalktılar, tezahurat yaptılar .. Müthiştiler.

- Maç sonunda futbolcuların 4 tribüne de tek tek gidip tezahurat yapması şahaneydi. Sarı-Lacivert-Şampiyon-Fener laylalaylay ... Mükemmeldi. 

- Futbolcular '' Bütün maç bizi mükemmel desteklediniz, bu da bizden size bir nevi teşekkür. '' dedi. Başka şekilde yorumlanmamalı.

- Localar ve Türk Telekom tribününde olan insanlara da bir şeyler diyelim. Karşılaşmanın 90.dksı olmuş pankartları neden çekiyorsunuz. Hem Okul Açık ve Maraton üst pankart açmak istedi ancak gereksiz bir müdahale yapıldı. Grup Ck'dan insanlar aşağıya inerek olaylara müdahale etti. Neyse ki bir Kayserispor maçı daha yaşanmadı ve maç güzel bitti.

- Mücadele edip, 3 puan alıp evimize dönüyorduk. Saat 14:15'de başlayan yolculuk saat 23:30'da sona eriyordu.

- Kayserispor maçı ile futbol maçlarına gitmeye devam edeceğiz. Arada başka maçlar olabilir.

Koreografi '' Yüreğini Koy Ortaya ''


Çok iyi diyemeyiz ancak uzun bir aradan sonra tribüne dönen 3 grubun yapacağı Koreografi bundan daha iyi olamaz. Ayrıca ne kadar mükemmel fikirler ortaya çıksa da o kartonları kaldıranlar da fedakarlık yapacak. 1907 Unifeb, Cefakar Kanaryalar ve Vamos Bien'e sonsuz teşekkürler.

Fenerbahçe 2 Trabzonspor 0 / Yüreğini Koydu Ortaya


Geçen sezon son maçta kaçan şampiyonlukdan dolayı, Şenol Güneş ve Aykut Kocaman'ın karşılıklı sözlerle kapışması, Trabzonspor taraftarlarının şampiyonluğa 16 maç kaldı söylemleri Fenerbahçeli futbolcuları ve Fenerbahçeli taraftarları inanılmaz motive etti

Trabzonspor futbolcuları ısınırken, Trabzonspor futbolcuları anons edilirken inanılmaz bir tepki vardı. Fenerbahçe anons edilirken hele böyle bir coşku görmedim. En iyi anonslardan biriydi.

Maç öncesi böyleydi. Mücadele'ye de aynen böyle bir coşku ile başladık. Koşuyoruz, mücadele ediyoruz, pres yapıyoruz, top kapıyoruz, pozisyon buluyoruz. Trabzonspor ne olduğunu anlamamıştı. Alex'in kornerinde Lugano'nun golü atılırken statta inanılmaz bir atmosfer oluyordu. Futbolcuların sevinçleri de görülmeye değerdi.


Daha sonra attığımız 2.gol ise inanılmaz bir duygu yaşattı. Resmen gözlerimiz doldu. Orta sahada başlayan pres, güzel paslaşmalar, güzel bir orta ve güzel bir son vuruş ile durum 2-0 oluyordu. Bu golün anonsunda ise Niang'ın 5 kere söylenmesi bizim gözlerimizin dolmasına neden oluyordu.

2-0 öne geçtikten sonra mücadelemiz hakem Bünyamin Gezer'e rağmen devam etti. Takım iyiydi. Trabzonspor top kontrolünü alsa da herhangi bir pozisyona giremiyordu. Egemen'in de erken sakatlanıp çıkması zaten Trabzonspor adına işleri zora soktu.

2.yarı Trabzonspor baskı ile başlayacağı belliydi ama o baskı da sonuç vermedi. 64.dk Selçuk Şahin atılsa da hem futbolcuların hem taraftarların inancı devam ediyordu. Bünyamin Gezer'in eyyam yaptığı ve hemen 2 dk içinde 2 sarı kartla Glowacki'yi oyundan atması ise maçı o an bitiriyordu. 

Daha sonra son dakikalar karşılıklı paslaşmalar ve top kayıpları ile sona eriyor ve Fenerbahçe şahane bir galibiyet alıyordu.


Takımımızda şu oyuncu iyi oynadı demeye gerek yok. Herkes iyi oynadı. Selçuk ve Mehmet Topuz başta Alex, Yobo, Lugano ve diğerleri. Sadece Alex'e bir not düşelim. Maçın sonlarına doğru yaptığı pres, mücadele boyunca koşması, Niang'a attığı toplar, gol pozisyonlarında olması ile hepimizi bir kez daha kendisine hayran bıraktı.

Fenerbahçe kazandı, taraftarlar sevindi ama bu sevinci abartmadan kalan 15 maça konsantre olalım. Bu mücadele, bu arzu devam ederse zaten şampiyon olmamamız için hiç bir sebep yok.

Maç hakkında diğer detaylar maç günlüğünde.

29 Ocak 2011 Cumartesi

Galiba Westbrook Hızlı


Maçı izlemedim, pozisyonları görmedim ancak bu nedir be kardeşim ? Rakip şut atıyor, 02:10 ribaund alıyorsun, 02:06 sayıyı atıyorsun. 01:44 takım arkadaşın ribaund alıyor, sana veriyor ve sen yine basket atıyorsun. Arada geçen süre yine 4 sn. Tamam basketbol için 4 sn uzun bir zaman ama Westbrook'da biraz hızlı galiba ... Ayrıca Oklahoma maçı 2 uzatma sonunda 124-117 kazanırken Westbrook 35 sayı 13 asist ve 13 ribaund ile harika bir maç çıkarıp triple-double yaptı. Bir diğer arkadaşı Durant ise 40 sayı ile katkı yaptı.

Son 10 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı


Pazar günü Şampiyonluk yarışında yarışan 2 takım Fenerbahçe ve Trabzonspor karşı karşıya gelecek. Kadıköy'de oynanacak maç öncesi aralarında oynanan son 10 lig maçına bakalım. 

23 Ağustos 2010 Trabzonspor 3 Fenerbahçe 2

Ligin ilk yarısında oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçında ilk yarı şahane bir mücadeleye sahne olmuştu. Trabzonspor maça hızlı başlamış 14 ve 15.dk bulduğu gollerle 2-0 öne geçmişti. 28.dk Lugano durumu 2-1 yaparken 29.dk Glowacki duran top sonucu güzel bir kafa vuruşu ile ağlara göndermişti. Fenerbahçe'nin 41.dk Mehmet Topuz ile bulduğu gol hem ilk yarının hem de maçın sonucu belirlemişti. 3-2 . 

16 Mayıs 2010 Fenerbahçe 1 Trabzonspor 1

Bu maçı yazmak bile gelmiyor insanın içinden. Fenerbahçe 90 dk boyunca mükemmel oynamış, Trabzonspor'da sadece Egemen ve Onur mücadele etmiş, Guiza ve Burak'ın karşılıklı golleri sonucu 1-1 sonuçlanmış ve Fenerbahçe şampiyonluğu kaybetmişti. Fenerbahçe'nin son yıllarda oynadığı en iyi Ts maçıydı.

20 Aralık 2009 Trabzonspor 0 Fenerbahçe 1

Keşke bu maçı kaybetseydik ve diğer maçı kazansaydık da bu kadar gürültü olmasaydı. Guiza'nın, Umut'un gol kaçırma rekoru kırdığı maçta Fenerbahçe Alex'in asisti ve Guiza'nın golüyle 1-0 kazanmış ve ligin ilk yarısını galibiyetle kapamıştı.

30 Mayıs 2009 Trabzonspor 1 Fenerbahçe 2

Yine bir Mayıs iyi ve yine güzel bir maç. Trabzonspor kazansa Şampiyonlar Ligi'ne gidiyordu. Umut'un golüyle 1-0 öne geçtiler. 45.dk Guiza'nın beklenmeyecek pası ve Alex'in güzel dokunuşu ve uzatma dakikalarında Guiza'nın golü. Fenerbahçe 2-1 kazanırken sadece ligi 4.sırada bitiriyordu. Volkan'ın bu golden sonra kalesinden koşup sevince katılması ise herhalde tatil için olmalıydı.



25 Ocak 2009 Fenerbahçe 0 Trabzonspor 0

Mücadeleyi hatırlayanlar vardır. Bu kadar pozisyonun kaçtığı, bu kadar hataların yapıldığı bir maçın 0-0 bitmesi gerçekten de mucize. Özellikle Umut'un kaçırdığı pozisyonlar saç baş yoldurmuştu. Volkan ve Tony Sylva mükemmel maç çıkarmışlardı. Yine ligin ilk yarısının son maçıydı.

10 Mayıs 2008 Trabzonspor 2 Fenerbahçe 0

Yine ligin son maçı, yine Mayıs ayı. Fenerbahçe'nin de Trabzonspor'un da herhangi bir iddiası yoktu. Yerleri belliydi. Biri 2. , biri 6. . Mücadele'de Fenerbahçe iyi oynadı desek abartmış olmayız. Yattara ve Umut'un golleriyle Trabzonspor kazanıyordu ancak Fenerbahçe özellikle Semih ve Deivid ile inanılmaz gol pozisyonlarından yararlanamıyordu. Bu maçta dikkat çeken bir özellikle ise Trabzonspor'un sahaya sadece 2 yabancı ile çıkmasıydı.



22 Aralık 2007 Fenerbahçe 3 Trabzonspor 2

Zico Ersun Yanal'a karşı. 2010/2011 sezonu ilk maçında olduğu gibi ilk yarıda atılan goller ile biten bir maç. Fenerbahçe 4.dk Deivid'in ceza sahası dışından mükemmel golüyle 1-0 öne geçmişti. Son yılların en iyi Fb-Ts maçı golü bu olabilir. Fenerbahçe 17.dk Hüseyin'in hatası ve Semih'in araya girmesi ile bir gol daha bulup durumu 2-0 yapıyordu. Bu golden 4 dk sonra Yattara'nın ortası ve Ceyhun Eriş'in golü skoru 2-1 yapıyordu. Fenerbahçe ile Trabzonspor maçlarında gollerin arka arkaya geldiğini de bu maçta bir kez daha gördük. Fenerbahçe Alex'in müthiş zekası ile kazandığı topta durumu 3-1 yapıyor ancak bu golden 1 dk sonra Fenerbahçe savunmasının hatası, Umut'un asisti ve Ceyhun Eriş'ün golü. 3-2. 2.yarı da başka gol olmuyor ve maç yine ilk yarıda bitiyordu.

13 Mayıs 2007 Fenerbahçe 2 Trabzonspor 2

Yine Mayıs ayı, yine Trabzonspor. Berabere kalıyoruz ve şampiyon oluyoruz. Mücadele cezamız nedeniyle İzmir'de oynanıyordu. Fenerbahçe o zamandan beri bize kalp krizi geçirtmeye çalışıyor. 2.dk Hüseyyin atıyor ve Trabzonspor 1-0 öne geçiyordu. Neyse ki 2 dk sonra Tuncay durumu 1-1 yapıyordu. 42.dk Yattara Fenerbahçe maçlarını sevdiğini gösteriyor ve ilk yarının sonucunu belirliyordu. 1-2. Fenerbahçe bastırıyordu, gol gelmiyordu bir türlü. 74.dk Alex ceza sahasında düşürülünce karar penaltı oluyordu. Yine o Alex topu üstten dışarıya atıyordu. Fenerbahçe kariyerinde kaçırdığı 3 penaltıdan biri. Ancak 85.dk Deivid çıkıyordu sahneye ve kafa vuruşu ile durumu 2-2 yapıp Fenerbahçe'yi şampiyon yapıyordu.

26 Kasım 2006 Trabzonspor 1 Fenerbahçe 2

100.yılımızda deplasmanda güzel bir galibiyet. Fenerbahçe 18.dk Appiah'nın golüyle 1-0 öne geçiyordu. İlk yarı bu sonuçla tamamlanıyordu. Trabzonspor iyi oynayıp 67.dk Umut'un golüyle durumu 1-1 yapıyordu. Fenerbahçe 73.dk Mehmet Aurelio'nun duran top sonucu ön direkten attığı gol ile durumu 1-2 yapıyordu. Karşılaşma bu sonuçla tamamlanıyordu. Trabzonspor o sezon ilk yarıda sadece 5 maç kazanıyordu. Fenerbahçe ise 11 maç kazanmıştı. 

29 Nisan 2006 Trabzonspor 2 Fenerbahçe 3

Yine 3-2'lik bir maç. Yine ligin sonları. Tek fark bu sefer her 2 yarıda da gol oluyordu. Trabzonspor ilk yarıyı Fatih Tekke'nin attığı golle 1-0 öne tamamlıyordu. 2.yarı müthiş bir Fenerbahçe ve peş peşe gelen golle. 56.dk Tuncay, 66 ve 79.dk Semih'in golleriyle durum 1-3 oluyordu. Fatih Tekke 1 dk sonra durumu 2-3 yapsa da , başka gol olmuyor ve mücadele 2-3 Fenerbahçe üstünlüğü ile sona eriyordu.

Son 10 maç toplam 30 gol atılmış. Fenerbahçe 16, Trabzonspor 14 gol atmış. Fenerbahçe 5 galibiyet, Trabzonspor 2 galibiyet almış. 3 maç ise berabere bitmiş. Son 10 maç en çok gol atan 3 oyuncu var ve 3'er gol atmışlar. Bunlar Umut, Guiza, Yattara ve Semih . 2 gol atan 5 oyuncu var. Fatih Tekke, Tuncay Şanlı, Deivid, Alex ve Ceyhun Eriş. Ve Mehmet Topuz, Glowacki, Appiah, Aurelio, Hüseyin ve Burak 1'er gol atarak dikkat çekiyordu. Mehmet Topuz'un 1 tanede kendi kalesine golü var.

İnşallah bu hafta oynanacak mücadele de güzel ve kaliteli geçer.

28 Ocak 2011 Cuma

Stada Geç Girmek


'' Yıllar önce tribünler erkenden dolardı, ben 12'de kapıların kapandığını biliyorum, herkes erkenden stada girer, tezahurat yapar, takımı beklerdi. '' Bu sözleri bir çok abimizden duydum. Biz o günleri yaşayamadık. En azından ben yaşayamadım. Endüstriyel Futbol'un yok ettiği olaylardan biri de statlara erken girmek.

Statlar yapıldı, rahat girişler, kombineler, stada girince yerin belli, direk gidip oturuyorsun, olmadı anons duyuluyor '' Biletlerinizde belirtilen numarada başka birisi oturduğu taktirde en yakın güvenlik görevlisinden yardım isteyiniz '' , güvenlik çağırıyorsun yerine oturuyorsun.

Fotoğraf 19 Ekim 2004 tarihinde oynanan Fenerbahçe - Lyon maçından. Fenerbahçe mücadele'yi 3-1 kaybetti. Görüntü ise ibretlik. Maçtan saatler önce neredeyse tamamen dolu olan Migros tribünü ve neredeyse bomboş olan Efsane Maraton ... Pardon Maraton ... 

Efsane Maraton sadece tezahurat yaparak stadı inletmek değilmiş ... Efsane Maraton çok farklı bir şeymiş ... Yaşamadan bilemeyiz... yaşayamayız ... En azından bu mantıkta olduğumuz sürece ...

Konuşan Fotoğraflar # 21


21 Mart 2004

Fenerbahçe 3 Bursaspor 1

Hep bir ağızdan bağıran Migros tribünü .

Busquets & 2015


Sergio ... Busquets ... 2015... Gerek yoktu be ... Yine de Hayırlı olsun diyelim.

Fenerbahçe'den 5'te 5 Galibiyet # 5


Fenerbahçe'den yine müthiş başarılar ile geçen bir maç trafiği. 5 branş 5 galibiyet ! Erkek voleybolcularımız Türkiye Kupası 2.tur ilk maçında Sivas 4 Eylül Belediye'yi 3-0, bayan voleybolcularımız 5.hafta erteleme maçında Nilüfer Belediye'yi 3-0, kadın basketbolcularımız 14.hafta mücadelesinde Samsun Basket'i 85-67, futbol takımımız Türkiye Kupası 4.maçında Gençlerbirliği'ni 2-1 ve erkek basketbolcularımız Euroleague Top 16 2.maçında Valencia'ya 75-72 yenerek milyonlarca Fenerbahçe taraftarını sevince boğdu. Bütün branşlarımızı tebrik ediyoruz. Mücadele'ye devam !

Kocaelispor Yardım Bileklikleri


Kocaelispor zor günler geçiriyor, Kocaelispor sıkıntı yaşıyor... Ancak özellikle Hodri Meydan taraftar grubu bu sene gerçekten güzel işlere imza atıyorlar. Şimdi de '' Sende Rengini Belli Et '' sloganı ile bileklik satmaya başlamış. Buradan elde edilecek gelir ile belki futbolcuların parası verilecek, belki bir sonra ki maçın yol masrafları çıkacak. Kocaelispor'lular ve Kocaelispor'un üst liglerde olmasını isteyenler ... Herkesin bu kampanya'ya destek olmasını istiyorum. 5 TL'den satılan bir bileklik sizden maddi yönden çok şey götürmez. Ayrıntılar için ; Facebook Sayfası'na bakabilirsiniz. Şehir dışından ise Gitti Gidiyor sitesinden satın alabilirsiniz. Bloglarınızda destek verirseniz de Kocaelispor belki güzel günlere ilerler ...

Fenerbahçe Ülker 75 Power E. Valencia 73


15.600 seyirci önünde yine bir zafer yaşadık.

Baştan sona kıran kırana geçen maçı yaptığımız basit hatalara rağmen kazanmayı başardık.

Önemli anlarda önemli işler yapan Kinsey'nin oynamadığı maçı, Lavrinovic, Kaya ve Oğuz gibi 3 uzun oyuncumuzun toplam 6 sayıda kaldığı bir maçı, 17 top kaybı yaptığımız maçı, rakibe 18 hücum ribaund şansı verdiğimiz maçı kazamak çok önemliydi

Ömer Onan 9/11 ile 22 sayı 7 ribaund ile yıldızlaştı. Tomas 5/8 ile 15 sayı, Emir Preldzic 4/8 ile 10 sayı 3 asist 2 ribaund 3 blok . Mirsad Türkcan 5/8 ile 14 sayı 7 ribaund, Kaya Peker 5 asist 5 ribaund, Lavrinovic 9 ribaund 2 asist, Ukic 4 sayı, Sarunas 4 sayı 2 asist, Oğuz Savaş 4 sayı.

Ömer Onan, Tomas ve Preldzic istatistiklere bakmadan maçın yıldızları. Preldzic'in son hücum yaptığı 2 blok tarihe geçer.

Tribünler iyi değildi. Daha iyi olmalıydı. Zaten ne zaman '' oooo süper, tüm gruplar da döndü, şahane atmosfer olacak '' desek o gün tribün olmaz. Yıllardır böyledir.

Tanjevic seni seviyoruz.

Haftaya Çarşamba günü Zalgiris ile yine Sinan Erdem'de oynuyoruz. İnşallah yine kazanacağız ve büyük bir avantaj elde edeceğiz.

27 Ocak 2011 Perşembe

Fenerbahçe 2 Gençlerbirliği 1


Türkiye Kupasına veda ettiğimiz zaten önceden belliydi. Öylesine bir maç oynadık ve Semih'in biri penaltıdan biri frikikten 2 golüyle 2-1 kazandık.

Gençlerbirliği bu sonuçla çeyrek finale çıktı.

Semih'in performansı iyiydi. Attığı frikik golü şahaneydi.

Gökay, Cristian en iyi oyuncularımızdı. Stoch ve Dia daha iyi olmalıydı.

Caner'in gördüğü kırmızı karttan sonra yorum yapasım bile gelmiyor. Yazıklar olsun.

Statta sadece 1000 kişi vardı herhalde. Maçı statta izleyen Kutay Migros tribününde 203 kişi olduğunu tek tek saymış. Düşünün gerisini

Oh be ! Türkiye Kupası bitti.



Barcelona 5 Almeria 0


Barcelona Kral Kupası Yarı Final ilk maçında Almeria ile Camp Nou'da karşılaştı. 49.875 kişinin izlediği maçı Messi'nin 2, Villa, Pedro ve Keita'nın golleriyle 5-0 kazanan Barcelona büyük bir mucize olmazsa finale çıkmayı garantiledi.

Barcelona maçı yine erken bitirdi. 15.dk 3-0 oldu. 30.dk 4-0 ve 89.dk 5-0. 2.yarı Barcelona rolantiye almasa ve kaleci Estaban kahramanlaşmasa daha farklı biterdi.

Barcelona'da yine neredeyse herkes iyi oynadı. Adriano'yu sayamayız. Messi müthişti. Attığı 2 golün yanında Keita'ya attırdığı gol var ki yorum yapmaya gerek yok.

Ligin ilk 11 haftası 10 gol yiyen Almeria, Barcelona'dan 2 maçta 13 gol yedi. 

Barcelona ligin ilk maçında deplasmanda 8-0 yendiği takımı bu sefer 5-0 yenerken kalede Diego Alves değil Estaban vardı.

Barcelona Ocak ayında 102 gole ulaştı. Pedro 100.maçını oynadı ve golünü attı. Barcelona bu sezon 9.kez 5 gol gol attı.

Barcelona bu maçın rövanşını 2 Şubat tarihinde oynayacak.

Barcelona'nın önümüzde oynayacağı ilk maçı ise Cumartesi akşamı lig mücadelesinde Hercules'e karşı. 

26 Ocak 2011 Çarşamba

David Beckham & Romeo Beckham



Haftasonu oynanan Arsenal-Wigan maçını izleyenler arasında David Beckham ve oğlu Romeo Beckham'da bulunuyordu.

Blackpool 2 Manchester United 3


- Daha önce defalarca söylediğim gibi Premier Lig dünyanın en iyi ligidir. Aynı anda Fenerbahçe veya Barcelona maçları olmazsa tercihim Premier Lig seyretmek olur.

- Manchester United daha önce kar yağışı nedeniyle ertelenen maçta Blackpool deplasmanına konuk oldu.

- Mücadele'yi 15.574 kişi izledi.

- İlk yarı bambaşka 2.yarı bambaşka bir Manchester United vardı.

- İlk yarı 2 korner 2 gol. Blackpool 2 Manchester United 0

- 2.yarı başında Gibson'ın yerine giren Gigs ve 66.dk Rooney'in yerine giren Hernandez. Maçın kaderini değiştirdiler.

- 72.dk Nani + Fletcher iş birliği ve ardından gelen Berbatov golü. 2-1 . 74.dk Gigs'in şahane uzun topu ve Hernandez'in şahane kontrol ve vuruşu skor 2-2. Bu golden sonra oyun rolantiye alınsa da 88.dk Scholes'un şahane uzun topu ve Berbatov'un şık golü. 2-3.

- Berbatov takımını taşımaya devam ediyor. 20 maç 19 gol oldu. 19 gol atarken son 6 maçta 13 gol attı. 

- Gigs büyük oyuncu, Scholes büyük oyuncu, Van Der Sar büyük oyuncu. Bu 3 futbolcunun yaş ortalaması 37.6 . Bıraksınlar futbolu yeaa .

- Mücadele'nin 80.dakikası sakatlanan Rafael'in inşallah önemli bir şeyi yoktur. Sakatlığı devam ederken kardeşi Fabio'nun ayakta ve heyecanlı bir şekilde ne olduğunu takip etmesi, sedye ile giderken bütün stadın ayakta alkışlaması güzel hareketlerdi. 

- Manchester United 61 puana çıktı ve 2.sıradaki Arsenal ile arasındaki puan farkını 5 yaptı. 23 maç sonunda yenilgi almadı. 

- Manchester United şanslı, Manchester United hakemler sayesinde ilerliyor diyenleri görüyorum. Arsenal geliyor, yenemiyor, Chelsea geliyor, yenemiyor, City geliyor, yenemiyor ... Eee yenemezseniz nasıl hakemler sayesinde ilerliyor ?

- Manchester United > Tüm İngiltere takımları .

- Bu arada Spormax'de maçı anlatan Turgay Keskin ve yorumcu Engin Kehale'ye teşekkürler. İyi maç anlatıyorlar. Spormax'in iyi spikerlerinden ve yorumcularından.

25 Ocak 2011 Salı

Japonya Finalde


Japonya Asya Kupasında Güney Kore'yi normal süresi 1-1, uzatma dakikaları 2-2 biten maçta penaltılar sonucu 5-2 mağlup etti ve Finale yükseldi. Güney Kore'nin penaltılarda 0 çekmesi ilginç oldu. Japonya'nın rakibi bir terslik olmazsa Avustralya olacak. Final maçı Cumartesi günü oynanacak. 

Sinan Erdem Bu Tezahurat İle İnlemeli


Sözleri anlamlı, melodisi güzel ... Eee daha ne olsun. Perşembe Sinan Erdem'i dolduracak olan taraftarlarımız bu tezahuratı söylerse şahane olur. Sadece şu 2 cümle bile tezahuratı mükemmel hale getiriyor

Yükseliyorsun Avrupa'nın üstünde, Saldır Kanarya coştur bizleri yine ... 

Günün Kuponu # 14


Bol şanslar.

Edit : Avustralya 6-0, Manchester United 2-0'dan 3-2 ve Arsenal 3-0 yendi. Schalke ise 2-2 berabere kaldı ve kupon tek maçtan yattı. Schalke uzatmada golü attı ve tur atladı.

Devrim Arabaları


Film izlemeye ve bloga yazmaya devam ediyorum. Türk sinemasını devamlı takip etmeye çalışan biri olarak seyrettiğim en iyi filmlerden biri olduğunu söylemek istiyorum. Konusu bilindik konu ancak film o kadar samimi, o kadar içten ki insan bağlanıyor kalıyor. Senaristliğini ve Yönetmenliğini Tolga Örnek'in yaptığı filmin oyuncu kadrosu da şahane. Taner Birsel, Selçuk Yöntem, Halit Ergenç, Vahide Gördüm, Haluk Bilginer, Altan Erkekli, Uğur Polat, Serhat Tutumluer, Altan Gördüm, Turgay Tanülkü gibi oldukça kaliteli ve iyi oyuncular yer alıyor. Özellikle filmin bazı sahneleri efsane. Araba'ya benzin koymaya çalıştıkları sahne, Mühendis'lerden birinin çocuğu olacakken bütün işçilerin işini gücünü bırakıp hastane'ye koşması, Devlet Başkanı'nn atelye'yi ziyaret etmesi, Mühendislerin her bir adımı geçince mutlu halleri, Atelye'de ilk motorun çalışma anındaki mutluluk ve ardından durması sonucu oluşan yıkım ve mühendislerin arabayı yaparken yardımlaşmaları ve inançlı halleri görülmeye değer. Sonuç olarak gerek konusu, gerek kalitesi, gerek oyuncu kadrosu ve oyuncu performansları açısından izlemeninizi tavsiye ederim. Başarılı bir çalışma. Ayrıca filmin 24 Ekim 2008 tarihinde vizyona girdiğini ve 187.169 kişi tarafından izlenildiğini de söylemek isterim. Klasik kaliteli filmlere gitmeyen Türk seyircisi - ben dahil -. Filmden bazı sözlerle bitirelim. '' Garp kafası ile araba yaptık, şark kafası ile benzin koymayı unuttuk. '' , '' Yapacaklarına inanmları, yapmalarından daha önemli. '' , '' Türkiye'de hiç bir başarı cezasız kalmaz. '' ve '' Adı '' Devrim '' olan bir otomobilin sokaklarda dolaşmasına zaten izin vermezler. ''

Kocaelispor Efsanesi Yok Mu Oluyor ?


Kocaelispor kötü yönetiliyor, Kocaelispor destek görmüyor, Kocaelispor yalnız bırakılıyor, Kocaelispor'lu futbolcular para alamıyor, maaşlarını alamıyor, futbolculara asgari ücret teklif ediliyor. Yine de çıkıp mücadele ediyorlar. 16 maçtır yenilmiyorlar. Son yenilgilerini 13 Eylül 2010 tarihinde Türk Telekom karşısında aldılar.

Ara ara kent havaya giriyor, Vali el attı diyorlar, gerçekten de öyle. Vali olmasa şu an Kocaelispor diye bir şey olmazdı. Büyükşehir Belediyesi destek vermiyor. Elini ayağını çekti. Son zamanda Kayyuma devredildi.

Kayyum olağanüstü kongre kararı aldı ve 4 Şubat tarihinde Kocaelispor kongresi yapılacak. Belki de tarihte yapılmış son Kocaelispor kongresi.

Yönetim oluşmazsa Kocaelispor için işler berbat olacak. Belki de kulüp kapanacak. 

Kocaelispor yine de mücadelesine devam ediyor. Pazar günü saat 13:30'da Türk Telekom karşısında sahada kazansa da saha dışında yenilgi alıp son maçını oynamış olabilir ...

Kocaelispor için kritik gün ; 4 Şubat 2010 !

24 Ocak 2011 Pazartesi

Anket # 19



Blogda yaptığımız 18.anketimiz sona erdi. Fenerbahçe'nin en iyi oyuncusu kim ? diye sormuştuk ve 307 kişi oy kullandı. 307 kişiye çok teşekkürler. Aslında sonucu belli olan bir anketti. 191 kişi Alex dedi. Tartışmasız en iyi oyuncumuzdu. Bana göre 2.olması gereken oyuncu Emre. Yeni anketimiz ise Türkiye'nin en iyi Koreografi yapan tribünleri kim ? Oylarınızı bekliyorum.

Santos'un Başarısı ve Elano'nun Golleri


Santos Brezilya ligine müthiş bir başlangıç yaptı. 1.hafta deplasmanda Linense'yi 4-1, 2.hafta evinde Mirassol'u 3-0 ve dün gece Gremio'yu deplasmanda 4-2 yendiler ve sezona 9 puan ile başladılar. Galatasaray'dan ayrılıp Santos'a giden Elano da gollerine başladı. 1'i penaltıdan olmak üzere 2 gol attı. Maçın özetini yukarıdan izleyebilirsiniz. Santos Çarşamba günü Sao Caetano ile oynuyor. 1 olur.

Jean Makoun


Fenerbahçe'ye gelir dediler, görüşüyorlar dediler. Belki yalan çıktı, belki de bizi tercih etmedi. Aston Villa'yı tercih etti. Atkıyla poz bile vermiş. Fotoğraf Makoun'un İlk 18'de yer almadığı ve 1-0 yendikleri Manchester City maçından.

1907 Unifeb Geri Döndü


Pazar gününün en iyi haberlerinden. 1907 Unifeb tekrardan tribünlere dönme kararı aldı. Müthiş olumlu bir karar. Gerçek Fenerbahçelilere, takım yenildiğinde küfür etmeyecek Fenerbahçelilere, sahaya yabancı madde atmayacak Fenerbahçelilere, tezahurat yapacak Fenerbahçelilere hepimizin ihtiyacı var. Tribünler bir olsun ... Grup Ck ve Vamos Bien'den de iyi haberler aldık. Onlarda her an döndüklerini açıklayabilirler ...

1907 Unifeb'in açıklamasını okumak için tıklayın.

Edit : Grup Ck için de dönecek dedik. Onlarda resmi açıklama yaptı. Çok güzel haberler çok.

Fenerbahçe'den 5'te 5 Galibiyet # 4


Fenerbahçe bütün branşlarda başarılı diyoruz ancak erkek voleybol takımımız yüzünden 5'de 5 olayı olmuyor. - Hoş 5'de 5 olmuyor diye başarsız sayılacak diye bir şey yok - Ya da futbol takımımız bozuyor. Yine kimsenin bozmadığı bir haftasonu yaşadık. Kadın basketbolcularımız deplasmanda Tarsus Belediyesi'ni 88-67, bayan voleybolcularımız deplasmanda Dicle Üniversitesi'ni 3-0, erkek voleybolcularımız evinde Çankaya Belediyesi Anka'yı 3-2, futbol takımımız Antalyaspor'u deplasmanda 1-0 ve erkek basketbolcularımız Banvit'i 83-70 yenmeyi başardı. Tüm takımlarımızı tebrik ediyoruz. İnşallah tüm takımlarımızın galibiyet ile kapadığı haftaları görmeye devam ederiz. Fenerbahçe Spor Kulübü !

23 Ocak 2011 Pazar

Messi'den Annesine



Feliz Cumple Mami

Barcelona Racing Santander'i Pedro, Messi ve İniesta'nın golleriyle 3-0 yenerken 2.golü atan Messi golü annesine armağan ediyor. Doğum gününü kutluyor.

Antalyaspor 0 Fenerbahçe 1


- Galibiyet güzel, 2.yarıya kazanarak başlamak güzel, 3 puan güzel, puan farkının inmesi güzel ... ancak güzel olmayan şeyler var.

- Futbolcuların maça kötü başlaması ve öyle devam etmesi kötü. En büyük rakibimiz puan kaybetmiş ancak maça hırslı başlayacağımıza sakin başlıyoruz. Sonra da adı ne oluyor. Stres. Neyin stresi 18.hafta ? 

- Mücadele ediyoruz ama. Bugün sahada mücadele etmeyen kimse yoktu. Herkes mücadele etti. Semih, Niang, Santos, Yobo, Selçuk ve diğerleri ... 

- Gökhan Gönül'ün şahane golü var. Bana göre pas vermemesi hata, savunmanın topa atlayışı hata, kalecinin durduğu yer hata... Ama Gökhan'ın vuruşu müthiş. 60 Metre top sürdükten sonra o vuruşu yapabilmiş olması da. Galibiyeti o golün getirmesi de müthiş.

- Gökhan'ın attığı golden sonra aklına Rapijc'in Antep maçı golü gelmeyen Fenerli değildir.

- Semih ve Alex'in zaman zaman uyumları çok iyi. Hele bir pozisyon Semih'in orta saha çizgisinden attığı top var ki 5 kişiyi etkisiz bıraktı. Niang çarprazdan vurdu ama gol olmadı. 

- Mehmet Topuz Kayserispor zamanlarına dönmeli. Sorumluluk alsın, şut çeksin, çalım atsın, gol atsın. Fenerbahçe'de yapamıyor. Ya da yapmaya fırsat verilmiyor. Yobo da daha iyi oynasın. Volkan sakin olsun. Selçuk iyi düşünsün. Emre sakin olsun. Alex böyle dursun. Niang kendine gelsin.

- Kazanarak başlamak güzel.

- Hafta arası gereksiz bir kupa maçı oynayacağız ve sonrasında Final maçı. Fenerbahçe - Trabzonspor. Bu futbolla kazanabilir miyiz ? Çok zor. Ama mücadele edebiliriz. Bugün ettiğimizden daha fazla.

- Stat hakkında da bir şeyler söyleyelim. Berbat ! Yeri kötü, tribünler kötü, zemin kötü, atmosfer kötü... Antalyaspor bir an önce stat yapmalı.

- Fenerbahçe maçlarını genelde evimde veya stadyumda izlerim ancak arada çarşıda izliyorum. Ahpub diye mekan var. Şu ana kadar 3 maç - Kasımpaşa, Konyaspor ve Antalyaspor - izledim ve 3 galibiyet aldık. Kritik maçlarda bundan sonra oradayız.